Az Apple kárán gazdagszik a magyar


Az Apple kemény szankciókat alkalmaz Magyarország ellen. Az utóbbi időben elszaporodtak a biztosítási és garanciális csalások. A magyar bűnözők egyre nagyobb gondot jelentenek a cég számára.

Magyarországon több, mint tízszer annyi iPhone hibásodik meg, mint a világ bármely másik országában. A felhasználók által visszajelzett hibák legtöbb része még garanciális időszakban jelentkezik, így azok jogosultak a garanciális cserére.

pile-of-broken-iPhone-screensSajnos a probléma hátterében nem a készülékek megbízhatatlansága, hanem a magyarokra jellemező leleményesség áll. Minden jel arra mutat, hogy az utóbbi egy évben egy külön üzletág épült arra, hogy az elromlott, letiltott alaplapú készülékeket újra cserélték. Ezt úgy tudták megcsinálni, hogy az elromlott alaplapot átrakták egy, még garanciális készülékbe, ahol rövidre zárták. Ezzel a módszerrel sikerült elérniük, hogy a készülék azonosítására csak a borítás alatt lévő matrica szolgálhasson.

Természetesen a rossz készülékeket eladták, így busás haszonra tehettek szert. Egy telefon értékesítése akár 50-80 ezer forintos hasznot is hozhatott a konyhára. Információink szerint nem magánzókról, hanem egy komplett bűnbandáról beszélhetünk, akik jól szervezett munkájukkal eddig milliós összeget kaszáltak az akciójukkal.

Az Apple közleménye szerint a jövőben nagyobb figyelmet fog kapni Magyarország és heteken belül el fogják érni, hogy még véletlenül se szolgálják ki a bűnbanda embereit.

Kulcsszavak: 5s, apple, iphone, telefon
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

LG LK6100: olcsó Full HD tévé a tesztpadon
Kipróbáltuk a webOS 4.0 okostévérendszerrel is rendelkező LCD tévét.
NYT: Kínai hackerek lopták el a Marriott vendégeinek adatait
A lap forrásai szerint a szállodavendégekén kívül még több millió amerikai állampolgár adatait lophatták el.
Ezekre kerestek idén a magyarok
Kiadta a 2018-as év keresési toplistáit a Google.
Holnap kiderül: áttörést ígér az telefonok okosságában a chipgyártó
Új lapkakészlet bejelentésére készül a MediaTek, amely a gyártó szerint a mesterséges intelligencia terén úttörő változásokat hoz.
Megújult a BitFenix dizájnos miditornya
A tavaly piacra dobott MESH ház esett át némi ráncfelvarráson.

További tech hírek >>