Az Apple kárán gazdagszik a magyar


Az Apple kemény szankciókat alkalmaz Magyarország ellen. Az utóbbi időben elszaporodtak a biztosítási és garanciális csalások. A magyar bűnözők egyre nagyobb gondot jelentenek a cég számára.

Magyarországon több, mint tízszer annyi iPhone hibásodik meg, mint a világ bármely másik országában. A felhasználók által visszajelzett hibák legtöbb része még garanciális időszakban jelentkezik, így azok jogosultak a garanciális cserére.

pile-of-broken-iPhone-screensSajnos a probléma hátterében nem a készülékek megbízhatatlansága, hanem a magyarokra jellemező leleményesség áll. Minden jel arra mutat, hogy az utóbbi egy évben egy külön üzletág épült arra, hogy az elromlott, letiltott alaplapú készülékeket újra cserélték. Ezt úgy tudták megcsinálni, hogy az elromlott alaplapot átrakták egy, még garanciális készülékbe, ahol rövidre zárták. Ezzel a módszerrel sikerült elérniük, hogy a készülék azonosítására csak a borítás alatt lévő matrica szolgálhasson.

Természetesen a rossz készülékeket eladták, így busás haszonra tehettek szert. Egy telefon értékesítése akár 50-80 ezer forintos hasznot is hozhatott a konyhára. Információink szerint nem magánzókról, hanem egy komplett bűnbandáról beszélhetünk, akik jól szervezett munkájukkal eddig milliós összeget kaszáltak az akciójukkal.

Az Apple közleménye szerint a jövőben nagyobb figyelmet fog kapni Magyarország és heteken belül el fogják érni, hogy még véletlenül se szolgálják ki a bűnbanda embereit.

Kulcsszavak: 5s, apple, iphone, telefon
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Cyberpunk 2077 – Idegsebészek is segítik a fejlesztést
A Cyberpunk 2077-n dolgozó Mike Pondsmith elárulta, hogy a realizmust nagyon komolyan veszik, ha kell, idegsebészekkel is konzultálnak.
Egyszerűbb lesz a közösségi platformok közötti adatmegosztás
A techóriások könnyebbé akarják tenni a felhasználók számára az adataik és a profiljaik átvitelét más platformokra.
5 tipp a sztárfotóstól: így örökítse meg a „golden hour” pillanatait
A világsztárokról készített portréi által híressé vált Uli Weber Ibizán tesztelte a Samsung csúcsmobiljának kameráját. A többek között Stinget, Kate Mosst vagy Kylie Minogue-ot is...
Ingyenes internetet szórnak majd a Facebook műholdjai, hamarosan fel is lövik az elsőt
Az ingyenes internet sugárzására alkalmas drón fejlesztését néhány hete ugyan leállította a Facebook, de mint kiderült, párhuzamosan futtattak egy másik, hasonló projektet is, amely...
Az amerikai felnőttek 18 százalékának van okoshangszórója
A felhasználók szerint rádió helyett is tökéletes megoldás az okoshangszóró.

További tech hírek >>