Az Apple kárán gazdagszik a magyar


Az Apple kemény szankciókat alkalmaz Magyarország ellen. Az utóbbi időben elszaporodtak a biztosítási és garanciális csalások. A magyar bűnözők egyre nagyobb gondot jelentenek a cég számára.

Magyarországon több, mint tízszer annyi iPhone hibásodik meg, mint a világ bármely másik országában. A felhasználók által visszajelzett hibák legtöbb része még garanciális időszakban jelentkezik, így azok jogosultak a garanciális cserére.

pile-of-broken-iPhone-screensSajnos a probléma hátterében nem a készülékek megbízhatatlansága, hanem a magyarokra jellemező leleményesség áll. Minden jel arra mutat, hogy az utóbbi egy évben egy külön üzletág épült arra, hogy az elromlott, letiltott alaplapú készülékeket újra cserélték. Ezt úgy tudták megcsinálni, hogy az elromlott alaplapot átrakták egy, még garanciális készülékbe, ahol rövidre zárták. Ezzel a módszerrel sikerült elérniük, hogy a készülék azonosítására csak a borítás alatt lévő matrica szolgálhasson.

Természetesen a rossz készülékeket eladták, így busás haszonra tehettek szert. Egy telefon értékesítése akár 50-80 ezer forintos hasznot is hozhatott a konyhára. Információink szerint nem magánzókról, hanem egy komplett bűnbandáról beszélhetünk, akik jól szervezett munkájukkal eddig milliós összeget kaszáltak az akciójukkal.

Az Apple közleménye szerint a jövőben nagyobb figyelmet fog kapni Magyarország és heteken belül el fogják érni, hogy még véletlenül se szolgálják ki a bűnbanda embereit.

Kulcsszavak: 5s, apple, iphone, telefon
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Borderlands – Közeledik a felújított verzió?
Az ESRB honlapján besorolást kapott az első Borderlands Game of the Year kiadása, méghozzá PC mellett a legújabb generáció konzoljaira.
Ez tényleg jól hangzik: a jövőben talán már soha nem kell feltölteni az okosórákat
Az okosórákat, fitneszeszközöket ma még szinte naponta kell tölteni. Az Európai Unió által finanszírozott egyik projekt viszont óriási előrelépést ígér ezen a területen.
Overwatch – Már jóval kevésbé toxikus a játék, mint egy éve
Egy, a GDC 2019-en tartott előadásból az derült ki, hogy az Overwatch játékosok viselkedése az elmúlt egy évben igen sokat javult.
Felkészült a friss vezérlőpultra az új Intel driver
A 25.20.100.6618-as verziójú meghajtó mást nem is kínál.
Cisztának hitték, valójában a parazita ikertestvére növekedett benne
Először májcisztának hitték a születendő kislány hasában lévő foltot a kolumbiai orvosok, nem sokkal később azonban kiderült: valójában parazita ikertestvére növekszik benne.

További tech hírek >>