Az élet nagy tanulsága. Mégsem lesz internetadó?


Dehogynem, csak nem akkora mértékű, mint ahogy azt először gondoltuk.

Tegnap estétől egészen ma délutánig az internetadótól volt hangos az ország. A kormány tegnap benyújtotta a törvényjavaslatát, amelyben az internetadó bevezetését szorgalmazta. A ma tárgyalt törvényjavaslatot elfogadták, de az adó mértékét 700 forintban maximalizálták. Nem szabad elfelejteni, hogy a távközlési adót telefonszámláinkon már folyamatosan megfizetjük, az interneten keresztül viszont havonta még egyszer kénytelenek leszünk ezt megtenni. (A mobilinternetes telefon előfizetésekről nem is beszélve).

Ismered a politikát?

Most biztosan megnyugodtál, hogy nem kell ezreket fizetned havonta pluszban. De szerinted a te véleményednek engedtek? Ugyan... Nem fogunk konteózni, de nyilvánvaló volt az emberek megvezetése; a cél az adó bevezetése és elfogadtatása volt, de úgy, hogy a nép azt nyugodtan és mosollyal tegye. Tegnap ezért lettek elhintve az információk a hihetetlen díjakról, ma pedig megkaptuk a több ezer forinthoz képest alacsony, 700 Ft-os összeget. Először hőbörgés volt, összefogás, most pedig mindenki boldog, hogy nem kell sokat fizetnie, sőt, sokan még mosolyognak is, hogy megmutattuk, jó lesz.

Az én telefonszámlám jövőre 1400 forinttal lesz drágább, mint 3 évvel ezelőtt.

A tegnap esti összefogás példamutató volt és csodálatos. Erre lenne szükség a nemzeti ünnepeink során, illetve a hétköznapokban, amikor lenyeljük azokat a dolgokat, amitől keserűbbek a napjaink.

Kulcsszavak: adó, internet, kormány
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>