Az elveszett filmtekercs története


Ez a sztori csak részben kapcsolódik a teki témához. Annyi a teki vonal, hogy a főszereplő egy tekercs film, és hogy a YouTube segített eljuttatni mindenkihez a történetet. Egyébként pedig egy modern kori mese, amiben a herceg mindent megtesz, tűzön-vízen keresztülmegy, hogy visszaadja a királykisasszonynak az elveszett... filmtekercsét. Közben pedig rengeteg segítővel találkozik.

Előre is bocs, hogy nem rakom fel ide a videókat, szerintem a YouTube-on a helye, ha már a videómegosztó segített megosztani a világgal a történetet, Todd Bieber csatornáján megnézhetitek a videókat.

Todd Bieber egy new york-i srác, aki a múltkori nagy hóvihar után kisíelt egy parkba, és talált egy tekercs előhívatlan filmet. Esélytelennek látta, hogy a tulajdonosa megtalálja, ha ő otthagyja, ezért elvitte magával, és előhívatta. Elhatározta, hogy megtalálja a gazdáját. (Pár nappal korábban egy vadidegen nő a kezébe nyomott 26 dollárt azzal, hogy az utcán találta, és nem akarja megtartani, ezért azt akarja, hogy ő kezdjen vele valamit. Todd pedig kitalálta, hogy arra fordítja a pénzt, hogy visszajuttassa a tulajdonosának a filmet és a képeket.)

Összevágott egy videót a történetéről és a fotókról, próbált minél több részletre odafigyelni a képeken, amikből kideríthető valami a kép készítőjéről. A videót, amiben a netezőktől kér segítséget, feltöltötte a YouTube-ra. Elég szép látogatottságot ért el vele, most másfél milliónál jár a nézettsége.

Rengetegen jelentkeztek nála a megadott e-mail címen. Próbáltak mindenféle tippeket adni, de volt, aki csak a támogatását fejezte ki, vagy éppen imát küldött neki. Volt olyan levélíró is, akinek semmi ötlete nem volt, viszont olyan szimpatikusnak találta Toddot, hogy felajánlotta a kanapéját arra az esetre, ha felé utazna a srác.

Most jön a hepiend: egyszercsak jelentkezett nála a képek készítője, és bizonyítékképpen küldött néhány másik fotót, amik szintén akkor készültek, csak egy másik géppel, amit nem veszítettek el. Egy francia lány járt New Yorkban a nagy hóvihar idején a tesvéreivel, ő veszítette el a filmet.

Todd végül maga vitte el a tekercset Párizsba a tulajdonosának a barátnőjével együtt. Összesen tíz napot töltöttek Európában, és bejártak öt országot, mert ha már ellátogattak az öreg kontinensre, beugrottak pár emberkéhez, akik a kanapé-ajánlattal becsekkoltak hozzá. Közben is mindenféle kalandjuk volt, és a képek készítőjével is összehaverkodtak végül.

Nyugodtan mondjátok rám, hogy szentimenti vagyok, de én több ponton meghatódtam.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mi nem toljuk el – reagált a Huawei a Samsung-fiaskóra
A technológia úttörőinek mindig számolniuk kell azzal, hogy valami félresikerülhet. A Galaxy Folddal, a Samsung összehajtható telefonjával is valami ilyesmi történt. Kapóra jött ez a...
Mai mozipremierek
A Bosszúállók: Végjáték mellett ma debütál egy Északi-sarkon játszódó katasztrófathriller és a két NDK-s család szökési kísérletét feldolgozó Hőlégballon is.
Máris felkerült a netre a Bosszúállók: Végjáték, pedig sok helyen még be sem mutatták
Kamerás verzióról van szó, de aki nem elég óvatos, belefuthat pár kellemetlen képsorba, a kópiák ugyanis egyre több helyen bukkan fel.
Lecsapott az Intel Wi-Fi 6-os vezérlőjére a Killer
Az AX1650-es jelölésű fejlesztés komoly szolgáltatásokkal vértezi fel az érintett hardvert.
Nyomozott az iFixit: ezért van gond a Samsung összehajtható telefonjával
Elég nagy blama a Samsungnak, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott összehajtható telefonjának tesztpéldányai leszerepeltek. Az eszközök szétszedésében jeleskedő iFixit csapata az...

További tech hírek >>