Az EU az Apple orrára koppint?


Olyan változtatásokat tervez az EU a trösztellenes törvényben, ami komoly hatással lehet több cégre is. Például lehet, hogy az Apple-nek használnia kell a Flash-t, bármennyire is ágál ellene Jobs úr.

Ha valakire rászáll az EU, annak komoly következményei szoktak lenni, ők aztán  nagyon igyekeznek megőrizni a piaci verseny tisztaságát. Csinos antitröszt bírságok és egyéb intézkedések jöhetnek áldásos tevékenységük nyomán. Például a Microsoft is az EU döntése miatt kényszerült a “választóképernyő” bevezetésére: mindenkinek, akinek Internet Explorer az alapértelmezett böngészője, fel kellett ajánlaniuk a lehetőséget, hogy másik browsert válasszanak.

Lehet, hogy most az Apple a következő. Egy új törvénytervezet szerint ugyanis az Európai Bizottság az is fogja vizsgálni, hogy az interoperabilitás megvan-e, azaz az általános szabványokat használják-e a cégek.

A törvénytervezetet még nem fogadták el, az Apple pedig pláne nem kapott még semmilyen felszólítást. De a Daily Tech szerint a tervezet szövege alapján kinéz az Apple-nek valami kedves felszólítás, hogy valahogy oldja meg ezt a Flash problémát, legalábbis az EU-n belül.

Erre azért kíváncsi leszek. Valószínűleg nem reagálhat úgy Steve, mint a z iPhone 4 vételi problémáira. Az EU nem éri be olyasmivel, hogy “There is no Flash issue. Stay tuned.”

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Hiába a millárdos letöltések, leépít a Halfbrick
Az ausztál játékfejlesztő, a Fruit Ninját is jegyző Halfbrick játékai hiába roppant népszerűek, leépítésekre került sor.
Ön is JPG-ben tartja a képeit? Felejtse el az egészet, itt a sokkal jobb új formátum
Jóval kisebb helyet foglalnak majd el a számítógépeken és telefonokon a képek, miközben minőségük változatlan lesz. (Vagy fordítva: ugyanakkora tárhelyen jóval szebb fotók férnek...
Ez történt: meghalt a világ egyik legokosabb embere, de előtte üzent valamit az emberiségnek
Összegyűjtöttük egy cikkbe az elmúlt napok legérdekesebb, legolvasottabb tech témáit – nézzük, mi történt a héten.
Retróznál? Ezeket az oldalakat csekkold!
Ha egy kicsit nosztalgiáznál, de nincs kedved se emulátort használni, se letöltögetni, ezeket az oldalakat nézd meg!
Méghogy a matematika nem gyönyörű: indítsa el a videót, kapcsolja be a hangot és halljon csodát
Az Egy új reményben felcsendülő kocsmazenét valószínűleg még a Csillagok háborúját csak tisztes távolságból követők is ismerik. Egy rajongó most soha nem látott módon igyekezett...

További tech hírek >>