Az EU az Apple orrára koppint?


Olyan változtatásokat tervez az EU a trösztellenes törvényben, ami komoly hatással lehet több cégre is. Például lehet, hogy az Apple-nek használnia kell a Flash-t, bármennyire is ágál ellene Jobs úr.

Ha valakire rászáll az EU, annak komoly következményei szoktak lenni, ők aztán  nagyon igyekeznek megőrizni a piaci verseny tisztaságát. Csinos antitröszt bírságok és egyéb intézkedések jöhetnek áldásos tevékenységük nyomán. Például a Microsoft is az EU döntése miatt kényszerült a “választóképernyő” bevezetésére: mindenkinek, akinek Internet Explorer az alapértelmezett böngészője, fel kellett ajánlaniuk a lehetőséget, hogy másik browsert válasszanak.

Lehet, hogy most az Apple a következő. Egy új törvénytervezet szerint ugyanis az Európai Bizottság az is fogja vizsgálni, hogy az interoperabilitás megvan-e, azaz az általános szabványokat használják-e a cégek.

A törvénytervezetet még nem fogadták el, az Apple pedig pláne nem kapott még semmilyen felszólítást. De a Daily Tech szerint a tervezet szövege alapján kinéz az Apple-nek valami kedves felszólítás, hogy valahogy oldja meg ezt a Flash problémát, legalábbis az EU-n belül.

Erre azért kíváncsi leszek. Valószínűleg nem reagálhat úgy Steve, mint a z iPhone 4 vételi problémáira. Az EU nem éri be olyasmivel, hogy “There is no Flash issue. Stay tuned.”

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Az IT-cégeket bírálta a Sky csoport vezetője
A brit médiacég első embere azonos játékszabályokat sürgetett az összes piaci szereplő számára.
Advanced SystemCare Free 11.1.0
Rendszerkarbantartó, erőforrás optimalizáló.
A világ legmeredekebb siklóját adják át a hétvégén Svájcban
110 százaléákos lejtőn, 3 alagúton át halad majd.
Csak nehogy per legyen belőle: itt az androidos iPhone X
Nem meglepő, hogy éppen Kínában indul el az androidos iPhone X, azaz egy jubileumi iPhone klón. Az ára fölöttébb vonzónak tűnik.
Itt a NASA nagy bejelentése: a mesterséges intelligencia talált egy naprendszert, ami olyan, mint a miénk
Fontos bejelentést ígért csütörtök estére az amerikai űrhivatal az exobolygók felkutatására indított Kepler-misszió legújabb felfedezéseiről. Kiderült, valóban izgalmas dolgot...

További tech hírek >>