Az EU az Apple orrára koppint?


Olyan változtatásokat tervez az EU a trösztellenes törvényben, ami komoly hatással lehet több cégre is. Például lehet, hogy az Apple-nek használnia kell a Flash-t, bármennyire is ágál ellene Jobs úr.

Ha valakire rászáll az EU, annak komoly következményei szoktak lenni, ők aztán  nagyon igyekeznek megőrizni a piaci verseny tisztaságát. Csinos antitröszt bírságok és egyéb intézkedések jöhetnek áldásos tevékenységük nyomán. Például a Microsoft is az EU döntése miatt kényszerült a “választóképernyő” bevezetésére: mindenkinek, akinek Internet Explorer az alapértelmezett böngészője, fel kellett ajánlaniuk a lehetőséget, hogy másik browsert válasszanak.

Lehet, hogy most az Apple a következő. Egy új törvénytervezet szerint ugyanis az Európai Bizottság az is fogja vizsgálni, hogy az interoperabilitás megvan-e, azaz az általános szabványokat használják-e a cégek.

A törvénytervezetet még nem fogadták el, az Apple pedig pláne nem kapott még semmilyen felszólítást. De a Daily Tech szerint a tervezet szövege alapján kinéz az Apple-nek valami kedves felszólítás, hogy valahogy oldja meg ezt a Flash problémát, legalábbis az EU-n belül.

Erre azért kíváncsi leszek. Valószínűleg nem reagálhat úgy Steve, mint a z iPhone 4 vételi problémáira. Az EU nem éri be olyasmivel, hogy “There is no Flash issue. Stay tuned.”

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ügyes trükköt tud a Google Pixel 3 kamerája
Felvétel közben is képes fps-értéket változtatni az új Google okostelefonok kamerája.
Programajánló: Budapesten kerül megrendezésre az AIME 2018
Az Academia-Industry Matching Eventen a kutatók és a szakemberek oszthatják meg egymással új eredményeiket.
Ha ez tényleg működik, az áttörés: szén-dioxidból csinál áramot egy új akkumulátor
A Massachusettsi Műszaki Egyetem kutatói olyan akkumulátort fejlesztenek, amely képes egyszerre két, igen komoly problémát is megoldani: csökkenti a szén-dioxid szintjét és áramot termel...
Napokon belül itt az HTC blockchain-mobilja
Október 22-én elvileg hivatalosan is bemutatkozik a blockchain-mobil.
A Google Street View-t böngészve fedezte fel a férj, hogy felesége megcsalja
A Google utcakeresője sokszor szerepelt már a hírekben, de amiatt valószínűleg még soha, hogy egy férj a szolgáltatás segítségével buktatta le hűtlen nejét. Most ez is megtörtént.

További tech hírek >>