Az EU az Apple orrára koppint?


Olyan változtatásokat tervez az EU a trösztellenes törvényben, ami komoly hatással lehet több cégre is. Például lehet, hogy az Apple-nek használnia kell a Flash-t, bármennyire is ágál ellene Jobs úr.

Ha valakire rászáll az EU, annak komoly következményei szoktak lenni, ők aztán  nagyon igyekeznek megőrizni a piaci verseny tisztaságát. Csinos antitröszt bírságok és egyéb intézkedések jöhetnek áldásos tevékenységük nyomán. Például a Microsoft is az EU döntése miatt kényszerült a “választóképernyő” bevezetésére: mindenkinek, akinek Internet Explorer az alapértelmezett böngészője, fel kellett ajánlaniuk a lehetőséget, hogy másik browsert válasszanak.

Lehet, hogy most az Apple a következő. Egy új törvénytervezet szerint ugyanis az Európai Bizottság az is fogja vizsgálni, hogy az interoperabilitás megvan-e, azaz az általános szabványokat használják-e a cégek.

A törvénytervezetet még nem fogadták el, az Apple pedig pláne nem kapott még semmilyen felszólítást. De a Daily Tech szerint a tervezet szövege alapján kinéz az Apple-nek valami kedves felszólítás, hogy valahogy oldja meg ezt a Flash problémát, legalábbis az EU-n belül.

Erre azért kíváncsi leszek. Valószínűleg nem reagálhat úgy Steve, mint a z iPhone 4 vételi problémáira. Az EU nem éri be olyasmivel, hogy “There is no Flash issue. Stay tuned.”

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megvizsgáltak 1290 rákbeteget, és kiderült: bizonyos kezelések csökkentik a túlélési esélyeket
Azok a rákbetegek, akik úgynevezett kiegészítő terápiákhoz folyamodnak, nagyobb valószínűséggel fordulnak el a hagyományos kezelésektől és teszik kockára a túlélési esélyeiket -...
Hát, ez remek: 1000+ milliárdnyi netes beszélgetésünket gyűjthette be egy cég, a Facebooknál már nyomoznak
Visszaélhetett a rábízott felhasználói információkkal, és meg is figyelhetett másokat az a bostoni elemzőcég, amely a Twitter és az Instagram mellett a Facebookkal is szoros kapcsolatot...
Másképp költenek az androidos és az iOS-es felhasználók
Egy kutatás azt vizsgálta, hogy mennyiben térnek el a felhasználók költekezési szokásai.
Így működhet a Samsung Galaxy X rejtett kijelzője
Megint egy szabadalom árulkodott arról, hogy milyen lesz a Samsung összehajtható mobilja.
61 ezer videojátékost tiltottak le egyetlen nap alatt, mert csaltak
Tisztogatásba kezdett a Steam játékplatformon a fenntartó Valve Software, miután elharapóztak a csalások.

További tech hírek >>