Az iPad után itt a Vpad


El nem tudom képzelni, hogy a kínai gyártónak mi volt a célja a „pad” elnevezéssel. Vajon az Apple-nek szeretne konkurense lenni, vagy úgy gondolta, hogy ha az almás cég tabletje oly népszerű lett rövid idő alatt, akkor ezzel a névvel neki is sikerülhet? Szerintem balgaság, ha erre apellálnak.

Pedig a kis lap PC nem is olyan rossz paraméterekkel rendelkezik, hogy trükközni kéne a nevével. A kicsike pocakjában egy Intel Atom 1.6 GHz (N270) teljesítményű processzor dohog, melynek munkáját 1 vagy 2 giga DDR2 memória segíti, függően attól, hogy a kisebbik, vagy a nagyobbik modellt választjuk. Érintőkijelzőjének mérete valamivel nagyobb (10.2 col / 1024 x 600 felbontás), mint az Apple üdvöskéjének, így a készülék mérete is egy picit megnőtt, ám a súlya így sem éri el még az egy kilót sem. Csatlakozásilag három darab USB-t, egy mikrofon és egy fejhallgató bemenetet kapunk.

Ahogy a fenti képen is látható, a kis tablet Windows 7-et futtat, aminek lehet örülni, főleg ha zökkenőmentesen fut rajta. Vezeték nélküli kapcsolatként Wi-Fi modult kapott a  Vpad, illetve természetesen Bluetooth-szal is ellátták, sőt, ha akárhol akarunk vele netezni, használhatjuk a 3G hálózat nyújtotta lehetőségeket is. Ami viszont árnyoldala a kicsikének, hogy nehezen tud megbirkózni a HD videók lejátszásával, amit az N270-es processzor hiányosságának tudnak be. Állítólag az integrált HD gyorsító modul hiányzik belőle, amit sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudok. Mindenesetre a következő verzióba már az N450 lesz beszerelve, ami várhatóan megoldja a problémát. Addig is kerülendő a youtube.com HD-s tartalma, vagy legyen türelme az embernek kivárni, míg beröccenti a meghívott videót. S hogy mindezt mennyiért dobják utánunk? Nos, a gyengébbik típusért 499 dollárt kérnek, míg a nagytesót nem egészen 700 dollárért vásárolhatja meg bárki, a jövő hónap elejétől, illetve a gyártó oldalán már most is megrendelhető.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Mortal Kombat még mindig a videojátékok csúcsa
Az előzetes alapján az új rész visszaül a trónra. A nevét még az is ismeri, aki soha életében nem játszott.
A mobilfotózás királya lett a Samsung Galaxy S10 5G
A DxOMark szerint a Samsung Galaxy S10 5G a világ legjobb mobilfényképezője.
Óriási akkumulátorral jön egy olcsó androidos telefon
Áprilisban mutathatja be a kínai Vivo az Y17-es készülékét, amihez egy szabad szemmel is jól látható méretű akkumulátor társul majd.
Új előzetest kapott a Hobbs & Shaw
Akció, humor, száguldás: megérkezett a Dwayne Johnson és Jason Statham főszereplésével készülő Halálos iramban spinoff második előzetese.
Command & Conquer Remastered – Kaptunk egy képet ízelítőnek
A Command & Conquer Remastered csapata kiadott egy képet a játék egyik épületéről, ami ismerős lehet az eredeti program átvezető videóiból.

További tech hírek >>