Az iPad után itt a Vpad


El nem tudom képzelni, hogy a kínai gyártónak mi volt a célja a „pad” elnevezéssel. Vajon az Apple-nek szeretne konkurense lenni, vagy úgy gondolta, hogy ha az almás cég tabletje oly népszerű lett rövid idő alatt, akkor ezzel a névvel neki is sikerülhet? Szerintem balgaság, ha erre apellálnak.

Pedig a kis lap PC nem is olyan rossz paraméterekkel rendelkezik, hogy trükközni kéne a nevével. A kicsike pocakjában egy Intel Atom 1.6 GHz (N270) teljesítményű processzor dohog, melynek munkáját 1 vagy 2 giga DDR2 memória segíti, függően attól, hogy a kisebbik, vagy a nagyobbik modellt választjuk. Érintőkijelzőjének mérete valamivel nagyobb (10.2 col / 1024 x 600 felbontás), mint az Apple üdvöskéjének, így a készülék mérete is egy picit megnőtt, ám a súlya így sem éri el még az egy kilót sem. Csatlakozásilag három darab USB-t, egy mikrofon és egy fejhallgató bemenetet kapunk.

Ahogy a fenti képen is látható, a kis tablet Windows 7-et futtat, aminek lehet örülni, főleg ha zökkenőmentesen fut rajta. Vezeték nélküli kapcsolatként Wi-Fi modult kapott a  Vpad, illetve természetesen Bluetooth-szal is ellátták, sőt, ha akárhol akarunk vele netezni, használhatjuk a 3G hálózat nyújtotta lehetőségeket is. Ami viszont árnyoldala a kicsikének, hogy nehezen tud megbirkózni a HD videók lejátszásával, amit az N270-es processzor hiányosságának tudnak be. Állítólag az integrált HD gyorsító modul hiányzik belőle, amit sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudok. Mindenesetre a következő verzióba már az N450 lesz beszerelve, ami várhatóan megoldja a problémát. Addig is kerülendő a youtube.com HD-s tartalma, vagy legyen türelme az embernek kivárni, míg beröccenti a meghívott videót. S hogy mindezt mennyiért dobják utánunk? Nos, a gyengébbik típusért 499 dollárt kérnek, míg a nagytesót nem egészen 700 dollárért vásárolhatja meg bárki, a jövő hónap elejétől, illetve a gyártó oldalán már most is megrendelhető.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Apex Legends tippek-trükkök – Így válhatsz legendává!
Az Apex Legends oktatómódja sajnos hajlamos elhallgatni néhány apróságot, így összeszedtük, mire érdemes figyelni egy-egy meccs során.
Ennyibe fog kerülni a Sony csúcs LED LCD tévéje
Az amerikai árak már ismertek, ami jó támpontul szolgálhat ahhoz, hogy nagyjából mire számíthatunk itthon.
Hollywood a négy fal között: 3+1 új tévével venné be a nappalikat a Panasonic
Három új OLED-televíziót is bejelentett most kezdődött expóján a Panasonic. A cél közös: hollywoodi moziélményt tenni a fogyasztók szeme elé.
Sekiro: Shadows Die Twice – Íme egy újabb boss
A Sekiro: Shadows Die Twice rövidke trailerében egy újabb boss-szal, bizonyos Lady Butterfly-jal ismerkedhetünk meg.
Mindent lefed a Qualcomm új 5G-s modeme
Bemutatta legújabb rádiós modemét a Qualcomm. A dél-kaliforniai tervezőcég X55-ös fejlesztése a piac első olyan chipje, amely az 5G mellett a 4G, 3G, illetve 2G támogatással is...

További tech hírek >>