Az iPad után itt a Vpad


El nem tudom képzelni, hogy a kínai gyártónak mi volt a célja a „pad” elnevezéssel. Vajon az Apple-nek szeretne konkurense lenni, vagy úgy gondolta, hogy ha az almás cég tabletje oly népszerű lett rövid idő alatt, akkor ezzel a névvel neki is sikerülhet? Szerintem balgaság, ha erre apellálnak.

Pedig a kis lap PC nem is olyan rossz paraméterekkel rendelkezik, hogy trükközni kéne a nevével. A kicsike pocakjában egy Intel Atom 1.6 GHz (N270) teljesítményű processzor dohog, melynek munkáját 1 vagy 2 giga DDR2 memória segíti, függően attól, hogy a kisebbik, vagy a nagyobbik modellt választjuk. Érintőkijelzőjének mérete valamivel nagyobb (10.2 col / 1024 x 600 felbontás), mint az Apple üdvöskéjének, így a készülék mérete is egy picit megnőtt, ám a súlya így sem éri el még az egy kilót sem. Csatlakozásilag három darab USB-t, egy mikrofon és egy fejhallgató bemenetet kapunk.

Ahogy a fenti képen is látható, a kis tablet Windows 7-et futtat, aminek lehet örülni, főleg ha zökkenőmentesen fut rajta. Vezeték nélküli kapcsolatként Wi-Fi modult kapott a  Vpad, illetve természetesen Bluetooth-szal is ellátták, sőt, ha akárhol akarunk vele netezni, használhatjuk a 3G hálózat nyújtotta lehetőségeket is. Ami viszont árnyoldala a kicsikének, hogy nehezen tud megbirkózni a HD videók lejátszásával, amit az N270-es processzor hiányosságának tudnak be. Állítólag az integrált HD gyorsító modul hiányzik belőle, amit sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudok. Mindenesetre a következő verzióba már az N450 lesz beszerelve, ami várhatóan megoldja a problémát. Addig is kerülendő a youtube.com HD-s tartalma, vagy legyen türelme az embernek kivárni, míg beröccenti a meghívott videót. S hogy mindezt mennyiért dobják utánunk? Nos, a gyengébbik típusért 499 dollárt kérnek, míg a nagytesót nem egészen 700 dollárért vásárolhatja meg bárki, a jövő hónap elejétől, illetve a gyártó oldalán már most is megrendelhető.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.
Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.

További tech hírek >>