Az LG-t és a Samsungot is megbüntették árrögzítés miatt


Hat vállalatot, köztük az LG-t és a Samsungot is megbüntették a kínai hatóságok árrögzítés miatt - írja a Cajhszin gazdasági és pénzügyi lap.

Az árrögzítésen kapott, LCD-kijelzőket gyártó hat vállalatnak összesen 353 millió jüan (12,8 milliárd forint) büntetést kell fizetnie - idézi a lap a kínai hatóságok határozatát. A Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) a dél-koreai LG Displayt 118 millió (4,2 milliárd forint), a Samsungot 101 millió jüan (3,6 milliárd forint) bírsággal sújtotta. A megbüntetett cégek közt szerepel az Innolux, az AU Optronics, a Chungwa Picture Tubes és a HannStart Display tajvani cégek is.
A hatóságok úgy találták, hogy az érintett cégek képviselői 2001-től öt éven keresztül minden hónapban találkoztak, és egyeztették LCD-kijelzőik árát, ezzel pedig az egész iparág piaci árait torzították.

A vállalatok a többi gyártó és a vásárlók jogait is megsértették - fogalmaz az NDRC közleményében.
A hatóság számításai szerint mintegy 515 millió LCD-kijelzőt értékesíthettek az említett időszak során, rögzített árak mellett, ebből összesen 208 millió jüan (7,5 milliárd forint) profitjuk származott a vállalatoknak.

Samsung_Galaxy_S_Advance
A cégeknek büntetésként összesen 172 millió jüant (6,2 milliárd forint) kell fizetniük a kínai színestévé-gyártóknak, amelyek megvásárolták kijelzőiket 2001 és 2006 között, emellett garanciájukat is ki kell terjeszteniük. A büntetés viszonylag enyhének számít. Ennek oka, hogy a monopóliumellenes törvény az érintett időszakban még nem volt érvényben az országban.
A vállalatoknak nem ez az első bírósági ügyük: 2010 végén az Európai Bizottság kartellvádak miatt 649 millió euró, majd a dél-koreai tiszta-versenyes bizottság 194 milliárd won bírságot szabott ki, az Egyesült Államok pedig külön-külön büntette azokat.

Kulcsszavak: bírság, büntetés, lg, samsung
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A történelem során először "hazugság" jelzés került Donald Trump bejegyzése mellé a Twitteren
Az Egyesült Államok elnöke szívesen és intenzíven használja – időnként nem bizonyított állításokat tartalmazó – véleményének világgá kürtölésére a Twittert. A...
0 forint a havidíj, ingyen van az internet is – év végéig biztosan marad a DIGIMobil díjcsomagja
Meghosszabbította az eredetileg június végéig meghirdetett bevezetési időszakát a DIGIMobil. Így a Digi és az Invitel ügyfelei újabb fél évig 0 forintos havidíjért, korlátlan...
Több millió félrevezető hirdetést távolítottak el weboldalaikról az online platformok üzemeltetői
Az ellenőrök azt vizsgálták, mely webhelyeken fogalmaznak meg hamis állításokat, illetve hirdetnek hatástalan szereket, nem létező vagy hamis termékeket a koronavírus-járvány kapcsán.
Little Nightmares – Már 2 millió példány fogyott a hangulatos horrorjátékból
A Bandai Namco bejelentette, hogy a Little Nightmares eladásai új mérföldkövet értek el, a játékból ugyanis már 2 millió kelt el.
Még rendes Huawei Kirin chip kerülhet a Mate 40 mobilokba
Az amerikai korlátozások állítólag még nem érintik a Kirin 1000-es lapkát.

További tech hírek >>