Az új (áram)erő a levegő


Na jó. Ez kicsit talán túlzás, de 50%-ban igaz. Az Izraeli Műszaki Egyetem kutatói meglepő elemkoncepcióval álltak elő. Az eredmény: pár év múlva több száz órát dolgozhatunk egy notebook-on egyetlen töltéssel.

Az ötlet egyszerűen hangzik a kivitelezés azonban eltartott egy ideig. Yair Ein-Eli és tudóstársai felcserélték a manapság használatos fém katódot, egy sokkal olcsóbb és könnyebb anyagra, a levegőre. De nem álltak meg itt hiszen akkor miért ne játszadoznának egy kicsit a másik pólussal az anóddal, az legyen mondjuk szilícium.

Az eredmény pedig már működik! Ráadásul a legmesszebbmenőkig környezetbarát ez az elem, hiszen a szilíciumból homok lesz az újrahasznosítás során, majd abból újra szilícium, a levegőt meg ugye nem kell magyarázni… És hogy még egy lapáttal rátegyenek a dologra, a működő prototípus becsült élettartama 6000 (jól olvasod hatezer!) óra.

Yair Ein-Eli szerint öt éven belül elkészülnek az akku (vagyis újratölthető elem) változattal, tíz éven belül pedig az elektromos autók nagyobb igényeit kielégítő akkumulátorok is szériaéretté válhatnak. Zöld, brutálerős és még hasznos is. Szeretjük az ilyen híreket!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A mai robotok a férfiak fantáziáit jelenítik meg
Addig jó, amíg mi alakíthatjuk a jövőnket és nem szembesülünk azzal, hogy a gépek elválaszthatatlanul az életünk részeivé váltak.
Szlovákiában tiltakoznak a mobiltelefonok nyomon követése miatt
Hétfőn átlépte az ötszázat a fertőzéssel diagnosztizáltak száma az országban.
Megjegyzi majd a lejátszott tartalmakat a Chrome
Ugyan a Google átmenetileg nem frissíti a böngészőjét, de a fejlesztők új funkciókon dolgoznak.
Ilyen lehet a Samsung következő vezeték nélküli fülhallgatója
Babszem formájúak lesznek a Samsung következő Galaxy Buds vezeték nélküli fülhallgatói.
Visszatért a Steamre a Last Oasis, ráadásul ezúttal már játszható állapotban
A Last Oasis debütálása múlt héten katasztrófába torkollott, ezért a készítők leszedték a Steamről, de most eljött a visszatérés ideje.

További tech hírek >>