Balesetet okozott a Google robotautója


Megvan az első baleset, amit a Google önműködő autója okozott. A robotverda egy kisebb lánckarambolt okozott, de szerencsére senkinek nem esett komoly baja. A hírek szerint akkor ütött be a baj, amikor nem a gép vezetett...

A keresőóriás számtalan (mellék)projektje közül az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért minden bizonnyal az automata sofőrök kifejlesztését célzó kísérlet. A Google intenzív lobbijának eredményeképpen Nevada törvényhozása nemrég engedélyezte, hogy az automata kocsik vezethessenek az állam útjain.

Emellett ott van még Kalifornia állam, ahol eddig is közlekedhettek a Google járgányok, mivel nem volt olyan jogszabály, ami alapján leparancsolhatták volna az útról az önműködő kocsikat. A lehetőséget kihasználva a prototípusok szorgalmasan rótták az utakat, többszáz kilométert vezetve le baleset nélkül, értékes tapasztalatokhoz juttatva a fejlesztőket.

Érdekes tapasztalatként tekinthetünk a minap Kaliforniában történtekre is: bekövetkezett az első Google autó által okozott baleset. A hírek szerint a robotsofőrrel ellátott Prius a Mountain View-i Google központ közelében szaladt egy másik autóba, ami egy másikba, és az is egy másikba - végül öt autó koccant egymásnak. Személyi sérülés nem történt, de így is borítékolható, hogy lesz némi visszhangja az esetnek. Az önállóan közlekedő autók ellenzői legalábbis biztos kapnak az alkalmon.

A Google szóvivője egyébként azt nyilatkozta az eset kapcsán, hogy a biztonságot kiemelt fontossággal kezelik a fejlesztések során és azon dolgoznak, hogy az efféle gikszerek ne fordulhassanak elő.

Azt is megjegyezték, hogy a baleset éppenséggel akkor következett be, mikor az autó épp kézi vezérlésen volt és egy ember irányította. Így a jelek szerint nem a videókamerák, radarok, lézeres érzékelők munkájára támaszkodó automata rendszer volt a ludas.

Kulcsszavak: google, google autó, jármű
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lezajlott az első csak női űrséta
Jessica Meir és Christina Koch a Nemzetközi Űrállomás akkumulátorait cserélte ki. Sandra Magnus korábbi női űrhajós azt mondta, nagyon fontos, hogy a fiatal nők ez alapján is tudjanak...
Befejeződött a Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztése
A Respawn nemrég egy csoportképpel jelezte, hogy aranylemezre került a Star Wars Jedi: Fallen Order, azaz vége a fejlesztésnek.
5G-t hoz a Redmi K30
Ráadásul olyan kivágású fúrt szelfikamerákat kaphat, mint a Samsung Galaxy S10+.
Csak az EU-ban egyetlen év alatt 400 ezren haltak meg, mert olyan rossz a levegő
Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség 2016-ban az Európai Unió tagállamaiban – közölte az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).
Shadows of Kepler – Ingyenes demót kapott a vérfagyasztó sci-fi horror
Ingyenes demót kapott az Infinite Hole első pillantásra is félelmetes sci-fi horrorja, a Shadows of Kepler, a teljes játék 2021-ben jön

További tech hírek >>