Bármilyen weboldal mentése a Chrome alkalmazások közé


Ha sűrűn használod a tálcáról elérhető Chrome Alkalmazásindítóját és/vagy a böngésződben elérhető Google Alkalmazások oldalt, itt egy gyors módszer, amivel olyan oldalakat is kitűzhetsz, amelyek nem érhetők el a Chrome Áruházból.

A Chrome Alkalmazásindítóra és a chrome://apps címen elérhető Google Alkalmazások oldalra egyaránt kihelyezhető bármilyen weboldal ikonja, csak az alábbi, pár lépésből álló műveletet kell elvégezni egy alkalommal.

1. Illeszd be a böngésző címsorába a chrome://flags címet. Egy figyelmeztetés fogad majd, hogy ezek a kísérletek haraphatnak, de nincs ok aggodalomra, nem fognak.

2. Keress rá a hosted szóra, a CTRL+F billentyűkombóval például. Magyar nyelvű böngészőben a “Kísérleti, egyszerűsített tárolt alkalmazások engedélyezése” címhez ugrik majd a lap, angolul az “Enable experimental streamlined hosted apps” feliratot keressük.

3. Kattints az Engedélyezés (Enable) linkre. Ha ez megvan, a lap alján megjelenik egy Újraindítás gomb, amit bátran, öntudatosan kattints telibe. (Tesztjeink során Windows 8 és Ubuntu alatt működött a dolog, OS X és Linuxmint alatt nem volt elérhető az opció.)

4. Kész, a böngésző újraindul, a továbbiakban minden kitűzni kívánt oldalnál nyomj a menü ikonra a jobb felső sarokban, ott pedig az Eszközök menüpontból elérhető “Gyorsparancs hozzáadása ehhez a webhelyhez” kell neked. Mentéskor elnevezheted az oldalt és érdemes kipipálni hogy lapon nyissa meg, így nem fog külön ablakot nyitni neki minden használatkor. Készen is vagyunk.

Bónusz lehetőség: az Alkalmazásindítóban jobbklikk az oldal ikonjára, majd a Parancsikonok létrehozása opcióval a tálcára vagy akár az Asztalra is tudod rögzíteni.

Eltávolítása egyszerű, jobbklikk az ikonon, és kattints az "Eltávolítás Chrome-ból" opcióra.

Forrás: HackerSpace

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Jön Európába a Xiaomi legnagyobb tévéje
Hatvanöt hüvelykes és Ultra HD felbontású a termék.
A misztikus Tibet: DNS-elemzéssel tárták fel a tibetiek genetikai eredetét
Kínai kutatók eredményei szerint a Csinghaj-tibeti-fennsíkon 5200 éve élt ősi populációnak része van a modern tibetiek genetika örökségében.
Egy igazi klasszikus és több izgalmas újdonság – Heti PS Store megjelenések
Ezúttal is sűrű hetünk volt a PS Store-ban, ahol nem csak a friss címeknek örülhettünk, hanem egy igaz klasszikus felbukkanásának is.
A Wasteland 3 fejlesztője szerint jót tett nekik a Microsoft felvásárlása
Az inXile elmondása szerint több időt és forrást fordíthattak a Wasteland 3 fejlesztésére, hála a Microsoftnak.
Nem, a neten keringő teljesen gagyi, helyesírási hibás levél nem Kásler Miklóstól származik
A levélben arról van szó, hogy a kórházak ne hozzák nyilvánosságra a koronavírusos halálozási statisztikákat, de ilyenről szó sincs.

További tech hírek >>