Bármilyen weboldal mentése a Chrome alkalmazások közé


Ha sűrűn használod a tálcáról elérhető Chrome Alkalmazásindítóját és/vagy a böngésződben elérhető Google Alkalmazások oldalt, itt egy gyors módszer, amivel olyan oldalakat is kitűzhetsz, amelyek nem érhetők el a Chrome Áruházból.

A Chrome Alkalmazásindítóra és a chrome://apps címen elérhető Google Alkalmazások oldalra egyaránt kihelyezhető bármilyen weboldal ikonja, csak az alábbi, pár lépésből álló műveletet kell elvégezni egy alkalommal.

1. Illeszd be a böngésző címsorába a chrome://flags címet. Egy figyelmeztetés fogad majd, hogy ezek a kísérletek haraphatnak, de nincs ok aggodalomra, nem fognak.

2. Keress rá a hosted szóra, a CTRL+F billentyűkombóval például. Magyar nyelvű böngészőben a “Kísérleti, egyszerűsített tárolt alkalmazások engedélyezése” címhez ugrik majd a lap, angolul az “Enable experimental streamlined hosted apps” feliratot keressük.

3. Kattints az Engedélyezés (Enable) linkre. Ha ez megvan, a lap alján megjelenik egy Újraindítás gomb, amit bátran, öntudatosan kattints telibe. (Tesztjeink során Windows 8 és Ubuntu alatt működött a dolog, OS X és Linuxmint alatt nem volt elérhető az opció.)

4. Kész, a böngésző újraindul, a továbbiakban minden kitűzni kívánt oldalnál nyomj a menü ikonra a jobb felső sarokban, ott pedig az Eszközök menüpontból elérhető “Gyorsparancs hozzáadása ehhez a webhelyhez” kell neked. Mentéskor elnevezheted az oldalt és érdemes kipipálni hogy lapon nyissa meg, így nem fog külön ablakot nyitni neki minden használatkor. Készen is vagyunk.

Bónusz lehetőség: az Alkalmazásindítóban jobbklikk az oldal ikonjára, majd a Parancsikonok létrehozása opcióval a tálcára vagy akár az Asztalra is tudod rögzíteni.

Eltávolítása egyszerű, jobbklikk az ikonon, és kattints az "Eltávolítás Chrome-ból" opcióra.

Forrás: HackerSpace

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sokak által várt funkció érkezik az Instagramba: időrendben láthatjuk a képeket
A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan...
Okospelenkát fejlesztettek ki amerikai kutatók
Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
0-ról 100-ra 58 perc alatt: ilyen gyorsan töltődik fel a Galaxy S20 Ultra
Bár a boltok polcaira csak márciusban kerül majd fel a Samsung Galaxy S20 Ultra (ahogy az S20-család többi tagja is), van, aki már most kipróbálta, hogyan dolgozik össze a készülékben...
Vagy a Huawei vagy az USA – Washington feltételeket szab
Az Egyesült Államok megszakíthatja a hírszerzési együttműködést azokkal az országokkal, amelyek együttműködnek a Huawei-jel.
Néhányan 1-2 nap után törésre panaszkodnak, óvatosan kell bánni a Samsung Galaxy Z Flippel
Déjà vu érzésünk lehet: kiad a Samsung egy különleges összehajtható telefont, és néhány korai felhasználó arról panaszkodik, valami nincs rendben vele.

További tech hírek >>