Behind enemy lines


Megmondom őszintén, hogy egy kicsit elcsodálkoztam, amikor olvastam a Marine Corps Times webes honvédelmi „újságot”, melyből kiderült, hogy az amerikai hadsereg GPS készülékkel szereli fel az utánpótlást földre juttató ejtőernyőket. Ööööö… eddig nem így volt?

Aztán persze kiderült, hogy nem egyszerű navigációról van szó, ugyanis a 2004 óta használt JPADS rendszer továbbfejlesztett változata, melyet már sikeresen bevetettek Irakban, mint vér és kötszer szállítmányozó megoldást. A változtatásra azért volt szükség, mert egy komolyabb sebesülés esetén minden perc számít, amiből jócskán veszítenek a katonák, míg az utánpótlást keresgélik.

Az új rendszer esetében a GPS-t nem az ellenség háta mögé dobott szállítmányok megtalálására építették az ejtőernyőbe, hanem a levegőben való navigálásra és irányváltoztatásra. Tehát, ezentúl nem a katonák mennek a csomagért, hanem az érkezik hozzájuk, méghozzá közel 20 méteres pontossági rátával. A GPS Parachute több módon is célba juttatható, ugyanis dobhatják helikopterről, robotrepülőről, de szerintem akár még léghajóról is. Teherbírása sem csekély, tudniillik 150 és 60.000 font súly cipelésére kalibrálták. Nem semmi, így akár egy kisebb kórházat is ledobhatnak a katonáknak.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A hivatalos rajt előtt három nappal kész volt a crack a Hitman 2-höz
Az előrendelt játékot védő Denuvo DRM néhány óra alatt megtört.
Netes képkonvertálót indított a Google
Igazából egy techdemó a Squoosh, de teljesen funkcionális.
Hatalmas "szellemgalaxist" találtak a csillagászok a Tejútrendszer köde mögött
Az Európai Űrügynökség (ESA) Gaia űrszondája által kiszúrt objektum mérete miatt is érdekes, ugyanis hatalmas, ami egyáltalán nem jellemző a törpegalaxisokra.
A Valve több ezer dollárt fizetett egy bug felfedezőjének
A Valve 20 ezer dollárt fizetett ki egy bugvadásznak, amiért felfedezett egy rendkívül súlyos, a cégnek hatalmas kárt is okozható hibát a Steamen.
Itt a Zotac virtuális valóság hátizsákjának új generációja
A VR GO 2.0 átszabott külsőt és újabb processzort kapott.

További tech hírek >>