Behind enemy lines


Megmondom őszintén, hogy egy kicsit elcsodálkoztam, amikor olvastam a Marine Corps Times webes honvédelmi „újságot”, melyből kiderült, hogy az amerikai hadsereg GPS készülékkel szereli fel az utánpótlást földre juttató ejtőernyőket. Ööööö… eddig nem így volt?

Aztán persze kiderült, hogy nem egyszerű navigációról van szó, ugyanis a 2004 óta használt JPADS rendszer továbbfejlesztett változata, melyet már sikeresen bevetettek Irakban, mint vér és kötszer szállítmányozó megoldást. A változtatásra azért volt szükség, mert egy komolyabb sebesülés esetén minden perc számít, amiből jócskán veszítenek a katonák, míg az utánpótlást keresgélik.

Az új rendszer esetében a GPS-t nem az ellenség háta mögé dobott szállítmányok megtalálására építették az ejtőernyőbe, hanem a levegőben való navigálásra és irányváltoztatásra. Tehát, ezentúl nem a katonák mennek a csomagért, hanem az érkezik hozzájuk, méghozzá közel 20 méteres pontossági rátával. A GPS Parachute több módon is célba juttatható, ugyanis dobhatják helikopterről, robotrepülőről, de szerintem akár még léghajóról is. Teherbírása sem csekély, tudniillik 150 és 60.000 font súly cipelésére kalibrálták. Nem semmi, így akár egy kisebb kórházat is ledobhatnak a katonáknak.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Jön a szimulált valóság kijelző
Egy 65 collos 8K panelről van szó, ami szemüveg nélkül képes 3D megjelenítésre és az előtte ülő néző ultrahanggal azonosított helyzetéhez igazítja a látványt.
Európát célozzák az előre telepített kártevők
Az androidos gyártók olykor maguk telepítik a káros szoftvereket.
Százmillió eurókba kerülhet a cégeknek az új adatvédelmi irányelv
Az előírás komoly terheket róhat a vállalkozásokra.
Több ezer amerikai routert törtek fel orosz hekkerek
Az FBI buktatta le őket.
The Wolf Among Us - 2019-ben jön a második évad
Nem csalás, nem ámítás, a TellTale bejelentette, hogy tényleg érkezik a Wolf Among Us sokak által áhított második évada.

További tech hírek >>