Beköszönt az okostelefonoknak a Sony


A Sony piacra dobta a PSP utódját, az NGP-t, ami reményeik szerint felveszi a versenyt az almafonnal vagy bármelyik Androidos telóval.

És most jöjjenek röviden a Next Generation Portable specifikációs adatai: az új kis Sony vas CPU-ja egy négymagos Cortex A9-es, GPU-ja pedig SGX543Mp4 -os. 5 hüvelykes kijelzője 960x544 pixeles és két kamerája is van.

Ami az irányítását illeti, a kijelzője érintőképernyős és a hátlapon is elkülönítettek egy érintésérzékeny felületet. Továbbá akad még rajta mit fogni vagy nyomkodni, a két megszokott analóg irányító személyében és mozgásérzékelőkkel is ellátták a kicsikét.

Ha már Sony, akkor két terméküket is letudom egy cikken belül. Egészen pontosan a Playstation-mobilról beszélek, ami szintén eléggé csinos kis belsőt kapott. GPU Ardeno 205-ös, CPU 1 Ghz-s Qualcomm MSM8655, 512 Mb-os RAM, és pluszba mellé még egy 1 gigás ROM is helyet kapott a fedél alatt. Ja, persze Android rendszer fog dolgozni benne.

Hát körülbelül így állunk mostanság a Sony háza táján. Én személy szerint kíváncsian várom a termékek debütálását, és azt, hogy mennyire fogják majd felvenni a versenyt a riválisaikkal.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ingyenes Days Gone frissítések várhatóak
A Sony bejelentette, hogy júniustól kezdődően minden héten új kihívások érkeznek majd, de egy új nehézségi szintet is kapunk.
Moziba készül, de addig sem akar belefutni a spoilerekbe? Mutatunk néhány trükköt
Néhány órán belül vetíteni kezdik az új Bosszúállók-filmet, ám akadnak, akik csak később tudják megnézni. Nekik mutatunk néhány hasznos dolgot, amikkel elkerülhetik a kényelmetlen...
Kettősség jellemzi a magyar mobilpiac elmúlt éveit
Hosszú évek kihagyása után újra kiad a magyar mobilpiac helyzetéről jelentéseket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, mely évekig egyezkedett a szolgáltatókkal arról, milyen...
Mi nem toljuk el – reagált a Huawei a Samsung-fiaskóra
A technológia úttörőinek mindig számolniuk kell azzal, hogy valami félresikerülhet. A Galaxy Folddal, a Samsung összehajtható telefonjával is valami ilyesmi történt. Kapóra jött ez a...
Mai mozipremierek
A Bosszúállók: Végjáték mellett ma debütál egy Északi-sarkon játszódó katasztrófathriller és a két NDK-s család szökési kísérletét feldolgozó Hőlégballon is.

További tech hírek >>