Béla bácsi II. - Windows telepítés után!


Gyakorlati óra következik, a múlt hét keddi elméleti óra után. Minden számítógépet újratelepítettem, és nektek kell használható programokkal megtölteni azt. Ja és elfelejtettem mondani, hogy ez jegyre megy, akinek négyesnél rosszabb lesz, az egy rekesz sörrel jön nekem év végén.

De Béla bácsi, mi még csak másodikosok vagyunk! – nyafogott Eperke.
Upsz, bocsánat, köszönöm hogy szóltál Eperke, azt hittem elsősök vagytok, így természetesen két rekesz ha valaki hibázik, – mosolygott vissza Béla bácsi a lányra – kezdjetek neki a feladatnak.

Az osztály neki állt a telepítgetésnek, szorgosan kattangattak az egerükkel, pötyögték be az internet böngészőjükbe a fontosabb kulcsszavakat, pörögtek lefele a programok. Mindenki a driverekkel kezdte. 90 perc múlva Béla bácsi körbejárt, ugyanis megállt a munka. Egyedül weart dolgozott még, a többiek nevetgéltek, játszottak elégedetten. 

Csukd be azt az ablakot Tóbiás, nem szép dolog meghackelni a tanárok wifihálózatát. – pirított rá Béla bácsi a kisdiákra – Eddig a mindenki jön nekem egy sörr…
Tovább is mondta volna, de weart hirtelen közbeszólt:

Az enyémet nézze meg tanár úr! A többiek munkájával csak a sorrend és a hiányos gondolkozás a gond. A számítógép programokkal való feltöltése a kisebbik része munkának, a nagyobbik rész az, hogy rájöjjünk a helyes sorrendre. Először a driverek kellenek, mert amíg nem telepítjük fel őket, a számítógépünk nem működik megfelelően. Ez után jön a vírusirtó, mert hiába jó a gépünk, ha vírust kap. Erre a feladatra én a PandaCloud Antivirus-t telepítettem és a Zone Alarm tűzfalat. A következő az internet böngésző testre szabása, mert ezzel fogjuk letölteni a programokat, és úgyis ezt használjuk a legtöbbet. Erre a feladatra én a Google Chrome-ot használom, néhány kiegészítővel, valamint az interneten sokszor találkozhatunk PDF formátumú fájlokkal, ezért feltelepítettem mellé a Foxit PDF olvasót. Ezek után következik a tömörítő program, ugyanis néhány alkalmazás amit letöltöttem kicsomagolást igényelt, így feltelepítettem a 7zip nevű szoftvert, ami ingyenesen biztosít nekünk magas szintű tömörítési eljárást. Ezután következne a csevegő program ha már így internetnél vagyok, a …

Na de weart, órán csetlesz? Nem hinném.

Igaz, igaz, akkor nem is mondom mit telepítettem… Folytatom inkább: irodai feladatra én most a Microsoft Office 2010 beta-t ajánlom, ám ez angol nyelvű,é s csak korlátozott ideig használható így Open Office ami tud magyarul, és teljes körű programcsomag minden feladatra amit az Microsoft Office is ellát. Ám a sok iskolai feladatot ha haza szeretném vinni akkor kell egy CD író szoftver is, erre a szintén ingyenes Free Ashampoo Burning Stúdió 6.7.6 választottam, ami a majdnem akkora tudással rendelkezik, mint a mindenki által ismert Nero, ám nem foglal annyi helyet mint az, és nem szemeteli tele annyira a gépeket, így könnyebb utána takarítani a rendszert. Lejátszó programnak a VLC-t választottam, mert ebben az összes codec benne van, így mindent lejátszik, arra az esetre, ha Béla bácsi nincs, és filmet kell nézni. :) Egy valamit kell még megtennem, a tisztító programot beüzemelni.

Ez tökéletes! Megint weart mentette meg az osztályt a szégyentől. Ám ha valaki esetleg ki tud más megoldást felmutatni a hozzászólások közt az megkapja az egyik rekesz sörömet :D. –zárta le az órát Béla bácsi.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Az IT-cégeket bírálta a Sky csoport vezetője
A brit médiacég első embere azonos játékszabályokat sürgetett az összes piaci szereplő számára.
Advanced SystemCare Free 11.1.0
Rendszerkarbantartó, erőforrás optimalizáló.
A világ legmeredekebb siklóját adják át a hétvégén Svájcban
110 százaléákos lejtőn, 3 alagúton át halad majd.
Csak nehogy per legyen belőle: itt az androidos iPhone X
Nem meglepő, hogy éppen Kínában indul el az androidos iPhone X, azaz egy jubileumi iPhone klón. Az ára fölöttébb vonzónak tűnik.
Itt a NASA nagy bejelentése: a mesterséges intelligencia talált egy naprendszert, ami olyan, mint a miénk
Fontos bejelentést ígért csütörtök estére az amerikai űrhivatal az exobolygók felkutatására indított Kepler-misszió legújabb felfedezéseiről. Kiderült, valóban izgalmas dolgot...

További tech hírek >>