Bemutatták a Surface Tabletet


Sikeresen lezajlott a Microsoft sajtótájékoztatója, ahol bemutatták a vállalt legújabb táblagépét.

 

Ritka pillanatok egyike volt a tegnapi nap. A Microsoft -ahogy azt már korábban írtuk- tartott egy sajtótájékoztatót, ami annyira titkos volt, hogy még a meghívón sem volt rajta, hogy a sajtó képviselői mire készüljenek.

A Microsoft bejelentette, hogy saját márkájával próbál meg betörni a tabletek piacára és be is mutatták az első, Surface névvel ellátott tabletet.

Összességében egy nagyon innovatív termékkel állunk szemben. Egy cikkben szinte képtelenség lenne összefoglalni, hogy milyen újdonságokkal érkezik az új eszközt. Habár annyi nyilvánvaló, hogy Windows 8-cal lesz ellátva, a külsejét illetően érdemes megnézni a sajtótájékoztatón is levetített videót:

Kezdésként nem is egy, hanem két tablet fog érkezni megegyező külsővel, de különböző specifikációval. Az egyiken Windows RT fog futni és ARM CPU-val lesz ellátni, míg a másikon Windows 8 Pro fog futni és egy,a tabletek terén is izmosnak számító Core i5-ös Ivy Bridge CPU lesz beépítve.

Képernyőt tekintve mindkettő 10.6 collos, multitouch kijelzővel fog érkezni, mely a gyengébb változaton HD, a drágábbikon pedig full HD felbontás lesz. . Mondanom sem kell, hogy Gorrila Glass 2 üveggel lesz ellátva.

Egyik legújabb tulajdonság az opcionálisan hozzácsatolható un. Touch Cover lesz, mely gyakorlatilag egy érintőbillentyűzet. Ez mindössze 3 mm vastag lesz, viszont akinek ez nem felel meg, az választhat egy Type Cover névre keresztelt mechanikus billentyűzetet is.

Az ARM-mel ellátott verzió mindössze 9,3 mm, az inteles pedig 13,5 lesz úgy, hogy ebben a méretbe már a beépített támasztó is bele van számolva. A gép súlya teljesen változó lesz fél és egy kiló között. Ez annak függvénye lesz, hogy milyen összeállításban vásároljuk meg.

A végén minden képpen szót kell ejteni a háttértár nagyságáról. A választék 32, 64, illetve 128 GB-os változatok lesznek. Utóbbi csak az intelesnél, míg az első csak az ARM-es változatnál lesz elérhető.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Drónokkal figyeltetnék a forgalmat, így gyorsan át lehetne kapcsolni a jelzőlámpákat
A történelmi helyszínek felkutatása mellett a mezőgazdasági területek parlagfűvel való szennyezettségét és a járműforgalmat is vizsgálhatják a jövőben drónok segítségével. A...
Ma van a vörös pandák világnapja!
Ma van a vörös pandák világnapja!
Observer: System Redux – Megérkezett a megjelenés dátuma
Az Observer nextgen konzolokra felújított változata, a System Redux még idén megjelenik PC-re, PS5-re és Xbox Series X-re.
Jett: The Far Shore – Elhalasztották 2021-re
A Jett: The Far Shore a PS5 egyik nyitócíme lett volna, de a Superbrothers elhalasztotta a csillagközi utazás startját.
A játéktörténelem legfurcsább konzolgeneráció-váltása következik
Kiderültek az árak, ismertek a részletek, mégis egyre bizonytalanabbak lettünk.

További tech hírek >>