Bemutatták a Surface Tabletet


Sikeresen lezajlott a Microsoft sajtótájékoztatója, ahol bemutatták a vállalt legújabb táblagépét.

 

Ritka pillanatok egyike volt a tegnapi nap. A Microsoft -ahogy azt már korábban írtuk- tartott egy sajtótájékoztatót, ami annyira titkos volt, hogy még a meghívón sem volt rajta, hogy a sajtó képviselői mire készüljenek.

A Microsoft bejelentette, hogy saját márkájával próbál meg betörni a tabletek piacára és be is mutatták az első, Surface névvel ellátott tabletet.

Összességében egy nagyon innovatív termékkel állunk szemben. Egy cikkben szinte képtelenség lenne összefoglalni, hogy milyen újdonságokkal érkezik az új eszközt. Habár annyi nyilvánvaló, hogy Windows 8-cal lesz ellátva, a külsejét illetően érdemes megnézni a sajtótájékoztatón is levetített videót:

Kezdésként nem is egy, hanem két tablet fog érkezni megegyező külsővel, de különböző specifikációval. Az egyiken Windows RT fog futni és ARM CPU-val lesz ellátni, míg a másikon Windows 8 Pro fog futni és egy,a tabletek terén is izmosnak számító Core i5-ös Ivy Bridge CPU lesz beépítve.

Képernyőt tekintve mindkettő 10.6 collos, multitouch kijelzővel fog érkezni, mely a gyengébb változaton HD, a drágábbikon pedig full HD felbontás lesz. . Mondanom sem kell, hogy Gorrila Glass 2 üveggel lesz ellátva.

Egyik legújabb tulajdonság az opcionálisan hozzácsatolható un. Touch Cover lesz, mely gyakorlatilag egy érintőbillentyűzet. Ez mindössze 3 mm vastag lesz, viszont akinek ez nem felel meg, az választhat egy Type Cover névre keresztelt mechanikus billentyűzetet is.

Az ARM-mel ellátott verzió mindössze 9,3 mm, az inteles pedig 13,5 lesz úgy, hogy ebben a méretbe már a beépített támasztó is bele van számolva. A gép súlya teljesen változó lesz fél és egy kiló között. Ez annak függvénye lesz, hogy milyen összeállításban vásároljuk meg.

A végén minden képpen szót kell ejteni a háttértár nagyságáról. A választék 32, 64, illetve 128 GB-os változatok lesznek. Utóbbi csak az intelesnél, míg az első csak az ARM-es változatnál lesz elérhető.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>