Bezárhat a Grooveshark


A hírek szerint a Grooveshark népszerű streaming szolgáltatása hamarosan lehúzhatja a rolót. A Universal Music Group perli az oldalt, dalonként 150.000 dolláros (!) kárigényt emlegetve.

A streaming szolgáltatások gombamód szaporodtak az utóbbi időben, a Pandora, a Spotify, a Grooveshark és a MOG sikerei mutatták, hogy mekkora igény lenne ezekre az oldalakra. A terjedésüknek nem is a kereslet vetett gátat, inkább a kiadók: a jogtulajdonosokkal való megállapodás nélkül ezek a szolgáltatások amolyan árnyékzónában léteztek, a legális és illegális tevékenység mezsgyéjén.

Míg például a Spotify meg tudott állapodni a nagy lemezkiadókkal, addig a Groovesharknak a jelek szerint ez nagyon nem jött össze. A Universal Music Group például egyenesen be is perelte, ami elég sötét kilátásokkal kecsegtet a szolgáltatás szempontjából. A Time információi szerint a kiadó azt állítja, a Grooveshark 100.000 általa birtokolt dalt töltött fel engedély nélkül.

Még az oldal vezetőjét, Samuel Tarantinót is név szerint kipécézték, ő 1.791 olyan dalt töltött fel a kiadó szerint, aminek a UMG a jogtulajdonosa. A kárigény megállapításánál szokás szerint nem voltak szívbajosak, számonként akár 150.000 dolláros veszteségre hivatkoznak. Ha a bíróság a vádnak kedvez, csillagászati összegeket kell(ene) kifizetnie az oldalnak, amire valószínűleg nem lesz képes. Az is könnyen előfordulhat tehát, hogy a per után búcsút kell intenünk a 2007 óta üzemelő szolgáltatásnak.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Radar alatt marad?
Bár nyomtatott magazinunk nincs, ezzel együtt pedig néhány rovat is értelmét vesztette, a radar alatt maradt gyöngyszemeket továbbra sem szeretnénk mellőzni.
Újra növekedési pályán az iPhone
A tavalyi utolsó negyedévben megállt az egy éve tartó lejtmenet.
Koronavírus: Ukrajnában már megjelentek a kamu védőoltást árulók
Internetes csalók mostanra kitalálták, hogyan húzzanak hasznot a világban gyorsan terjedő Vuhan-vírusból. A kórokozó ellen (most még) nincs védőoltás.
Meglepetéssel készült a Facebook
Érdemes minél előbb átnézni egy magánszférával kapcsolatos aloldalt.
A Philips tovább tolja az olcsóbb Performance tv szériát
Jönnek az általunk is kipróbált család új tagjai.

További tech hírek >>