Bezárhat a Grooveshark


A hírek szerint a Grooveshark népszerű streaming szolgáltatása hamarosan lehúzhatja a rolót. A Universal Music Group perli az oldalt, dalonként 150.000 dolláros (!) kárigényt emlegetve.

A streaming szolgáltatások gombamód szaporodtak az utóbbi időben, a Pandora, a Spotify, a Grooveshark és a MOG sikerei mutatták, hogy mekkora igény lenne ezekre az oldalakra. A terjedésüknek nem is a kereslet vetett gátat, inkább a kiadók: a jogtulajdonosokkal való megállapodás nélkül ezek a szolgáltatások amolyan árnyékzónában léteztek, a legális és illegális tevékenység mezsgyéjén.

Míg például a Spotify meg tudott állapodni a nagy lemezkiadókkal, addig a Groovesharknak a jelek szerint ez nagyon nem jött össze. A Universal Music Group például egyenesen be is perelte, ami elég sötét kilátásokkal kecsegtet a szolgáltatás szempontjából. A Time információi szerint a kiadó azt állítja, a Grooveshark 100.000 általa birtokolt dalt töltött fel engedély nélkül.

Még az oldal vezetőjét, Samuel Tarantinót is név szerint kipécézték, ő 1.791 olyan dalt töltött fel a kiadó szerint, aminek a UMG a jogtulajdonosa. A kárigény megállapításánál szokás szerint nem voltak szívbajosak, számonként akár 150.000 dolláros veszteségre hivatkoznak. Ha a bíróság a vádnak kedvez, csillagászati összegeket kell(ene) kifizetnie az oldalnak, amire valószínűleg nem lesz képes. Az is könnyen előfordulhat tehát, hogy a per után búcsút kell intenünk a 2007 óta üzemelő szolgáltatásnak.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Far Cry 5 – Ezen a hétvégén ingyen játszhatunk majd vele
Az Ubisoft jó előre jelezte, hogy ezen a hétvégén ingyenesen kipróbálhatjuk majd a Far Cry 5-öt, amit egyben le is áraznak.
Befutott a Fast & Furious Crossroads első gameplay trailere, mely eléggé fapadosnak tűnik
A Codamasters nemrég kiadott egy rövid videót a Fast & Furious Crossroads kapcsán, ami azonban nem sikerült túl meggyőzőre.
Javít az akkuk élettartamán a macOS
Az adatmásolásos bugot is megszüntették a fejlesztők.
Kiderülhetett, mikor érkezik a következő GTA-játék
A jelek szerint pár évet még várniuk kell a rajongóknak, hogy játszhassanak a méltán népszerű Grand Theft Auto legújabb, hatodik részével.
Az érkező Windows 10 frissítésre fókuszál az új GeForce driver
A WHQL minősítésű, 446.14-es meghajtó az új játékok mellett számos hibajavítást hozott.

További tech hírek >>