Bezárhat a Grooveshark


A hírek szerint a Grooveshark népszerű streaming szolgáltatása hamarosan lehúzhatja a rolót. A Universal Music Group perli az oldalt, dalonként 150.000 dolláros (!) kárigényt emlegetve.

A streaming szolgáltatások gombamód szaporodtak az utóbbi időben, a Pandora, a Spotify, a Grooveshark és a MOG sikerei mutatták, hogy mekkora igény lenne ezekre az oldalakra. A terjedésüknek nem is a kereslet vetett gátat, inkább a kiadók: a jogtulajdonosokkal való megállapodás nélkül ezek a szolgáltatások amolyan árnyékzónában léteztek, a legális és illegális tevékenység mezsgyéjén.

Míg például a Spotify meg tudott állapodni a nagy lemezkiadókkal, addig a Groovesharknak a jelek szerint ez nagyon nem jött össze. A Universal Music Group például egyenesen be is perelte, ami elég sötét kilátásokkal kecsegtet a szolgáltatás szempontjából. A Time információi szerint a kiadó azt állítja, a Grooveshark 100.000 általa birtokolt dalt töltött fel engedély nélkül.

Még az oldal vezetőjét, Samuel Tarantinót is név szerint kipécézték, ő 1.791 olyan dalt töltött fel a kiadó szerint, aminek a UMG a jogtulajdonosa. A kárigény megállapításánál szokás szerint nem voltak szívbajosak, számonként akár 150.000 dolláros veszteségre hivatkoznak. Ha a bíróság a vádnak kedvez, csillagászati összegeket kell(ene) kifizetnie az oldalnak, amire valószínűleg nem lesz képes. Az is könnyen előfordulhat tehát, hogy a per után búcsút kell intenünk a 2007 óta üzemelő szolgáltatásnak.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lehagyta a Nintendo 64 eladásait a Switch
A japán cég csak nagyon picit maradt el az aktuális pénzügyi év tervezett, módosított előrejelzéstől.
IoT-s és VR-os megoldások is nyertek a Vodafone versenyén
Megvannak a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyertesei.
Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne
Két videó is megörökítette, ahogy egy felhőkarcoló tetejéről ömlik a víz az utcára.
Ingyenes Days Gone frissítések várhatóak
A Sony bejelentette, hogy júniustól kezdődően minden héten új kihívások érkeznek majd, de egy új nehézségi szintet is kapunk.
Moziba készül, de addig sem akar belefutni a spoilerekbe? Mutatunk néhány trükköt
Néhány órán belül vetíteni kezdik az új Bosszúállók-filmet, ám akadnak, akik csak később tudják megnézni. Nekik mutatunk néhány hasznos dolgot, amikkel elkerülhetik a kényelmetlen...

További tech hírek >>