Bezárta kapuit az MSN


Ma, azaz 2013. április nyolcadikán kezdődik meg az a folyamat, amely során a Microsoft az MSN-en (újkori nevén Windows Live Messenger) kommunikáló felhasználóit folyamatosan az általuk megvásárolt Skype programra tereli át. A teljes átállás várhatóan április 30-ig lezajlik.

A szolgáltatás bejelentéséről szóló hírek már novemberben napvilágot láttak, így az MSN-hez ragaszkodó felhasználóknak (mármint azoknak, akik még nem tértek át végérvényesen a Facebook chatjére) volt idejük megbarátkozni a Skype-olás gondolatával.

[caption id="attachment_7799" align="alignnone" width="600"]Használhatunk meglévő Skype fiókot, regisztrálhatunk újat, beléphetünk a Microsoft fiókunkkal (MSN azonsító) vagy pedig a Facebook fiókunkkal Használhatunk meglévő Skype fiókot, regisztrálhatunk újat, beléphetünk a Microsoft fiókunkkal (MSN azonsító) vagy pedig a Facebook fiókunkkal[/caption]

Az átállást a Microsoft igyekszik mind gördülékenyebbé tenni, így a folyamat - elméletileg - egyszerű: letöltjük a Skype alkalmazást, bejelentkezünk a Messenger azonosítónkkal (amelyet ezentúl Microsoft fióknak neveznek hivatalosan) és minden kontaktunk, aki eddig "megvolt", ott fog ránk várni. A korai átállók, akik már év elején végigvitték a mostanra aktuálissá váló migrációt, több problémáról is beszámoltak, úgy mint el-eltünedező partnerek, online státusz nem megfelelő kijelzése (a winsupersite.com szerkesztője, Paul Thurrott is írt ezzel kapcsolatos panaszairól); azóta viszont a Microsoft rendületlenül adta ki a frissítéseket és a hibajavításokat a Skype alkalmazáshoz, így remélhetőleg nem maradunk online kommunikációs lehetőség nélkül.

Azt egyelőre nem lehet tudni, mi lesz a sorsa azoknak a programoknak (Pidgin, Trillian, Miranda, stb.) sorsa, amelyek a Live Messenger klienset nem kedvelő felhasználók kommunikáltak a Messenger hálózatát használva, de április 30-át követően erre is minden bizonnyal választ kapunk. A vizuálisabb típusú, angolul értő olvasóinknak íme némi informatív jellegű prezentáció.

 

Kulcsszavak: messenger, microsoft, skype
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lehagyta a Nintendo 64 eladásait a Switch
A japán cég csak nagyon picit maradt el az aktuális pénzügyi év tervezett, módosított előrejelzéstől.
IoT-s és VR-os megoldások is nyertek a Vodafone versenyén
Megvannak a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyertesei.
Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne
Két videó is megörökítette, ahogy egy felhőkarcoló tetejéről ömlik a víz az utcára.
Ingyenes Days Gone frissítések várhatóak
A Sony bejelentette, hogy júniustól kezdődően minden héten új kihívások érkeznek majd, de egy új nehézségi szintet is kapunk.
Moziba készül, de addig sem akar belefutni a spoilerekbe? Mutatunk néhány trükköt
Néhány órán belül vetíteni kezdik az új Bosszúállók-filmet, ám akadnak, akik csak később tudják megnézni. Nekik mutatunk néhány hasznos dolgot, amikkel elkerülhetik a kényelmetlen...

További tech hírek >>