BugPlug a villanyőr


Ha olyan vagy mint én, tehát ahol jársz, mindent égve, meg műköve hagysz, akkor neked kelleni fog egy áramvigyázó lényecske, mely nagy segítség lehet a hozzám hasonlóan feledékeny és lusta figuráknak. Igazi eco friend holmi ez a BugPlug! !

Tündéri kis formára bukkantam ma a behance.net oldalán. A képen is látható lényecske nem elég hogy értékes funkciót hordoz magában, de még csudajópofa dísze is lehet a lakásnak. Feladata a mi, és az általunk sűrűn használt elektromos fogyasztók figyelése, méghozzá igazán XXI. századi módon.

Biztosan elsőre feltűnt minden kedves olvasónak a kis szobrocska hatalmas csigaszerű szeme. Nos, ezzel stíröli, hogy a helyszínen vagyunk-e még, vagy leléptünk már mellőle. Bizony, ez a két kis szemszerű nyúlvány nem más, mint két jól kitalált mozgásérzékelő, ami a felhasználó mozgását figyeli és érzékeli. A másik fő alkatrész, a köldök magasságában elhelyezett időzítő tárcsa, melyen minden egyes LED tíz percet jelent. Ezen állítható be, hogy miután nem érzékel minket a kis lényecske, hány perc után vegye el az áramot az asztali lámpától, hi-fitől, vagy bármitől, amit rákötöttünk. 

Mert, hogy a kis drágaságot a konnektor és a fogyasztók közé érdemes ültetni, ha használati értéket is várunk tőle, a nem akármilyen külcsín mellett. Ahogy feljebb is említettem, a kis BugPlug az összedugdosás után figyeli a mozgásunkat a szobában, és ha a beállított időn túl sem érzi a közelségünket, szépen megvonja az energiaszolgáltatást az áramfalóktól, spórolva nekünk nem kevés áramot. Mert bizony a „stand by” állapotú eszközöket is áramtalanítja, melyekről tudjuk, hogy az ilyen eszközök évente egy havi villanyszámlát produkálnak akkor is, ha csak készenlétben vannak. 

Az egyetlen üröm az örömömben, hogy BugPlug még nem kapható, ugyanis egyelőre csak koncepció képében létezik. Ám a sorozatgyártás se várat magára sokáig, ha a behance.net oldalon rákattintotok a legutolsó kép alatt található „pecsétre”.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Több millió félrevezető hirdetést távolítottak el weboldalaikról az online platformok üzemeltetői
Az ellenőrök azt vizsgálták, mely webhelyeken fogalmaznak meg hamis állításokat, illetve hirdetnek hatástalan szereket, nem létező vagy hamis termékeket a koronavírus-járvány kapcsán.
Little Nightmares – Már 2 millió példány fogyott a hangulatos horrorjátékból
A Bandai Namco bejelentette, hogy a Little Nightmares eladásai új mérföldkövet értek el, a játékból ugyanis már 2 millió kelt el.
Még rendes Huawei Kirin chip kerülhet a Mate 40 mobilokba
Az amerikai korlátozások állítólag még nem érintik a Kirin 1000-es lapkát.
Meghozta az idei CPU és GPU IP frissítéseket az ARM
A menetrendszerű újítások a jól bevált alapokra építkeznek, de már a TSMC 5 nm-es eljárásához vannak optimalizálva.
Érezhetően erősebbek lesznek a mobilok, amikbe ezeket a chipeket teszik
Az ARM új processzorának, valamint grafikus- és neurális feldolgozóegységének teljesítménye is jelentős mértékben növekedett a jelenlegi csúcsverzióhoz képest.

További tech hírek >>