Célegyenesben a kereskedelmi űrutazás


Lényegében elkészült az első kereskedelmi űrközpont, a Spaceport America. Az új-mexikói sivatagban felépített központ kifutópályáját már korábban átadták, most további létesítmények készültek el. Jövő ilyenkor már düböröghet az űrturizmus, ha lesz elég unatkozó milliárdos.

Nem kifejezetten tech hír, de a geek faktor miatt semmiképpen nem mehetünk el mellette szó nélkül: lassan tényleg beteljesül a Virgin főnök Richard Branson álma. A világ első kereskedelmi célú űrközpontján, a Spaceport Amerikán ugyanis már az utolsó simításokat végzik.

A több területről is jól ismert milliárdos Új-Mexikóban felépített létesítményének tavaly októberben adták át a két mérföld hosszú kifutóját, a napokban pedig a hangár és a terminál is elkészült. Ezek adnak majd otthont az irányító helyiségnek, itt várakoznak a leendő “hobbiasztronauták” és persze itt parkol majd a SpaceShipTwo és a VSS Enterprise nevű járgány is.

Alant van két videónk, az első az idén májusban végrehajtott tesztrepülésről, alatta pedig a kifutópálya tavalyi átadójáról készült felvétel látható. Akinek felkeltette az érdeklődését a projekt, az a Virgin Galactic honlapján még több infót talál, illetve akár jegyet is válthat, ha van kéznél a matracba rejtve cirka 40 millió forintja.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lezajlott az első csak női űrséta
Jessica Meir és Christina Koch a Nemzetközi Űrállomás akkumulátorait cserélte ki. Sandra Magnus korábbi női űrhajós azt mondta, nagyon fontos, hogy a fiatal nők ez alapján is tudjanak...
Befejeződött a Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztése
A Respawn nemrég egy csoportképpel jelezte, hogy aranylemezre került a Star Wars Jedi: Fallen Order, azaz vége a fejlesztésnek.
5G-t hoz a Redmi K30
Ráadásul olyan kivágású fúrt szelfikamerákat kaphat, mint a Samsung Galaxy S10+.
Csak az EU-ban egyetlen év alatt 400 ezren haltak meg, mert olyan rossz a levegő
Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség 2016-ban az Európai Unió tagállamaiban – közölte az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).
Shadows of Kepler – Ingyenes demót kapott a vérfagyasztó sci-fi horror
Ingyenes demót kapott az Infinite Hole első pillantásra is félelmetes sci-fi horrorja, a Shadows of Kepler, a teljes játék 2021-ben jön

További tech hírek >>