CityCar - koncepcióautó a jövőből


Hamarosan a gyártósorra kerülhet az amerikai szakemberek által fejlesztgetett CityCar, ami a jövő lehetséges közlekedési eszközeinek egyre szélesebb táborát gyarapítja. Az elektromos járgány össze tudja csukni magát, hogy kisebb helyet foglaljon, de még csak játékméretben létezik.

A különféle hibrid, vagy elektromos autó koncepciókkal Dunát, Dnyepert és Nílust lehet rekeszteni, számtalan különféle megközelítés mentén próbálják megalkotni azt a közlekedési eszközt, ami a hagyományos autókat leválthatja. Ugyan még mindig nem tudni, mikor jöhet el ez a stafétaváltás, de néhány ötletes járgányról már lehet hallani.

Az MIT szakemberei által már hosszú évek óta fejlesztett CityCar is ígéretesnek tűnik, bár még csak babakocsi méretű prototípusban lehet gyönyörködni. Az elektromos verda legfőbb kunsztja, hogy össze tudja csukni magát, így jóval kisebb helyen is elfér. A jövő minden bizonnyal zsúfolt metropoliszaiban vélhetően nagy kihívás lesz parkolóhelyet találni, ezt a gondot mérsékelné a CityCar.

Az alábbi videón megtekintehtő mozgás közben a kicsike, aminek életnagyságú változatát a The Next Web információi szerint 2013-ban kedzik majd gyártani.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Oldalt választott az Oracle kontra Google vitában Donald Trump?
Az amerikai elnök neve egy újabb ügy esetében merült fel.
Izraelben már van kibervészhelyzeti segélyhívó
A közel-keleti ország a világon az első állam, amely bevezette a szolgáltatást.
Panasonic OLED tévé. Ragyogó képminőség gyatra okosrendszerrel
Kipróbáltuk a Panasonic OLED csúcstévéjét.
Újabb méréseken tarol az AMD Ryzen Threadripper 3990X
A PassMark toplistáján is átvette az uralmat a HEDT processzor, jócskán megelőzve a legerősebb Intel chipet.
Újabb Overwatch League meccseket halasztanak el a koronavírus miatt
A Blizzard bejelentette, hogy a kínai Overwatch League meccsek után a Dél-Koreában megrendezésre kerülő összecsapásokat is halasztják.

További tech hírek >>