CityCar - koncepcióautó a jövőből


Hamarosan a gyártósorra kerülhet az amerikai szakemberek által fejlesztgetett CityCar, ami a jövő lehetséges közlekedési eszközeinek egyre szélesebb táborát gyarapítja. Az elektromos járgány össze tudja csukni magát, hogy kisebb helyet foglaljon, de még csak játékméretben létezik.

A különféle hibrid, vagy elektromos autó koncepciókkal Dunát, Dnyepert és Nílust lehet rekeszteni, számtalan különféle megközelítés mentén próbálják megalkotni azt a közlekedési eszközt, ami a hagyományos autókat leválthatja. Ugyan még mindig nem tudni, mikor jöhet el ez a stafétaváltás, de néhány ötletes járgányról már lehet hallani.

Az MIT szakemberei által már hosszú évek óta fejlesztett CityCar is ígéretesnek tűnik, bár még csak babakocsi méretű prototípusban lehet gyönyörködni. Az elektromos verda legfőbb kunsztja, hogy össze tudja csukni magát, így jóval kisebb helyen is elfér. A jövő minden bizonnyal zsúfolt metropoliszaiban vélhetően nagy kihívás lesz parkolóhelyet találni, ezt a gondot mérsékelné a CityCar.

Az alábbi videón megtekintehtő mozgás közben a kicsike, aminek életnagyságú változatát a The Next Web információi szerint 2013-ban kedzik majd gyártani.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Októberben jön a Call of Duty: Mobile
Százfős battle royale módot is kínál a free to play játék.
Rossz hírt közölt néhány influenszerrel az Instagram
Súlycsökkentés, plasztikai műtétek – ilyen reklámokkal is találkozni az Instagramon, a posztok ráadásul a fiatalokhoz is eljutnak. Nem csoda, hogy a képmegosztónak lépnie kellett.
Planet Zoo – Trailer mutatja be, mi lesz a bétában
Hamarosan kezdődik a novemberben érkező Planet Zoo bétatesztje, amely során két játékmódot is kipróbálhatunk.
A Sony is piacra dobja valódi LED kijelzőit
Minden képpont mögött egyedileg vezérelhető LED világít a Full HD, 4K, 8K és 16K felbontású megjelenítőkben.
Magyarország is felkerült az AWS térképére
Elsőként kapott a magyar piacon Amazon Web Services Advanced partneri minősítést egy magyar cég.

További tech hírek >>