Csatornaszállító robot


Érdekes koncepcióval rukkolt elő Philipp Hermes főiskolai hallgató. Szerinte 2020-ra a csatornavezetékekben nem csak az ominózus szmötyi, de apró önjáró szállítóeszközök is közlekednek majd.

Philipp a Cargo Packs 2020 pályázatra beadott munkájában olyan szállító vakondokat (helyesen: vakondokokat) tervezett, amik képesek apróbb (pl. könyv, CD, élelmiszer!) dolgok szállítására, amik beleférnek egy cipős dobozba.

Ezek a kicsiny járművek a városok csatornahálózatának csöveiben „száguldoznak” majd, és hogy ne legyenek mocskosabbak a kelleténél a cső tetejére szerelt sínen függeszkedve, saját elektromos motorukkal jutnak előre a csőrengetegben.

A felszínre emelkedéskor (a speciális fogadóállomások segítségével), a megrendelő a vakond (helyesen: vakondok) testében hermetikusan elzárt dobozból veheti ki megrendelt termékeit, melyek semmilyen módon nem érintkeznek csatorna tartalmával. A robotvakond (helyesen: robotvakondok) teste speciális nanotechnológiás felületű, mely a Lótusz-effektust felhasználva, gyakorlatilag teljesen vízlepergető, ezért a tisztításuk is egyszerűbb.

Bár az ötlet igen jónak tűnik, és talán egyszer (mondjuk 2020-ra) kivitelezhető is lesz, azért nem biztos, hogy teljes nyugalommal tenném a számba az ilyen robotvakond (helyesen: robotvakondok) által házhozszállított kínai savanyú-csípős levest.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ezek a termékek mutatkoznak be az Apple szeptemberi nagy rendezvényén
Az iPhone 12 széria mellett jön az új iPad, új Apple Watch, az AirTags és az AirPower is.
Koronavírusos betegeknek segíthet egy új alkalmazás
Egy angol startup programjával az érintett páciensek és a hozzátartozóik kapcsolatba léphetnek egymással.
Az adat­védelemről tárgyal az EU és az USA
Az Európai Unió Bírósága júliusban érvénytelenítette a személyes adatok átadásáról szóló megállapodást.
A hangya őse még nem hitt a csapatmunkában
A 100 millió évvel ezelőtt élt pokolhangya még egyedül vadászott. Ráadásul szarva volt és sarlószerű állkapcsa.
[Bréking] 2021-re csúszik a Halo Infinite
Nem lesz Xbox Series X nyitócím a Halo Infinite, miután a 343 Industries bejelentette, hogy kénytelenek 2021-re tolni a premiert.

További tech hírek >>