Csatornaszállító robot


Érdekes koncepcióval rukkolt elő Philipp Hermes főiskolai hallgató. Szerinte 2020-ra a csatornavezetékekben nem csak az ominózus szmötyi, de apró önjáró szállítóeszközök is közlekednek majd.

Philipp a Cargo Packs 2020 pályázatra beadott munkájában olyan szállító vakondokat (helyesen: vakondokokat) tervezett, amik képesek apróbb (pl. könyv, CD, élelmiszer!) dolgok szállítására, amik beleférnek egy cipős dobozba.

Ezek a kicsiny járművek a városok csatornahálózatának csöveiben „száguldoznak” majd, és hogy ne legyenek mocskosabbak a kelleténél a cső tetejére szerelt sínen függeszkedve, saját elektromos motorukkal jutnak előre a csőrengetegben.

A felszínre emelkedéskor (a speciális fogadóállomások segítségével), a megrendelő a vakond (helyesen: vakondok) testében hermetikusan elzárt dobozból veheti ki megrendelt termékeit, melyek semmilyen módon nem érintkeznek csatorna tartalmával. A robotvakond (helyesen: robotvakondok) teste speciális nanotechnológiás felületű, mely a Lótusz-effektust felhasználva, gyakorlatilag teljesen vízlepergető, ezért a tisztításuk is egyszerűbb.

Bár az ötlet igen jónak tűnik, és talán egyszer (mondjuk 2020-ra) kivitelezhető is lesz, azért nem biztos, hogy teljes nyugalommal tenném a számba az ilyen robotvakond (helyesen: robotvakondok) által házhozszállított kínai savanyú-csípős levest.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Project: MARA – A mentális terrorról készítenek játékot a Hellblade fejlesztői
A jelek szerint ismét komoly témába vágta a fejszéjét a Ninja Theory: a Project MARA a mentális terrort próbálja játékba önteni.
A 20.1.3-as szoftvercsomag már támogatja a legújabb Radeon RX 5600 XT modellt is
Az AMD elérhetővé tette a 20.1.3-as verziószámú Radeon Software kiadását, melynek legfontosabb újítása a nemrég megjelent Radeon RX 5600 XT grafikus kártya támogatása.
Magára talál az Apple Kínában
Javultak az adatok, miközben a Huawei már a hajlíthatónál is szép számokat mutathat fel.
A kezet használná fizetésre az Amazon
Az elképzelések alapján a fizetéshez nem lenne szükség sem a bank- és a hitelkártyák, sem az okostelefon használatára.
Megjött a sötét mód a WhatsAppba, de nem mindenkinek
A Messenger és az Instagram után a Facebook harmadik nagy applikációja, a WhatsApp is megkapta a sötét módot.

További tech hírek >>