Csevegj eztán HD minőségben!


Egy speckó webkamerát dobott piacra a Skype testvércége, a Store Solutions, melynek használatával eddig nem látott tisztaságú és felbontású képet sugározhatunk, méghozzá a kamera önerejéből.

Bizony jól olvastátok, és ha valaki nem értené mit jelent az önerő, annak elárulom, hogy a beépített okos hardware-nek köszönhetően a kamera nem használja a számítógép erőforrásait, hanem önerőből, magából fakadóan lép működésbe és közvetít képet a világhálóra.

A Freetalk kamera felbontása 1280 x 720p, tehát szép, tiszta HD képet közvetít a velünk kommunikálóknak, méghozzá 22 kép / másodperc sebességgel. A Store Solutions product managere, Mike Padmore elmondta, hogy sajnos a legtöbb nagyfelbontású és jó minőségű webkamera manapság igen drága és nem kódol videó jelet valós időben, ezért érezték úgy, hogy szükség lehet az általuk fejlesztett „web kukkolóra”, ugyanis a Freetalk mindössze 50 fontot kóstál és belső hardware lehetővé teszi a  realtime jelkódolást is. 

S, hogy mi minden várható még el a kicsikétől? Nos, a készülék nagy teljesítményű optikai lencsével rendelkezik, az általa közvetített kép 24-bit színmélységű, automatikusan állít fehéregyensúlyt, autofókusz is van benne, és még sorolhatnám. Ha valakit meggyőzött a dolog, a kamerácskát már előrendelheti a fent is említett 50 fontos áron a Skype Shopban.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Itt az Asus ROG Phone II gamermobil
Léghűtéses és gamepades periféria is van hozzá.
Csinált egy furcsa karkötőt a Facebook, mindent érezhetünk vele a virtuális valóságban
Tasbi néven mutatta be a Facebook Reality Labs annak a karkötőnek a prototípusát, ami a jövőben kényelmesebbé teheti a virtuális valóság "élvezetét".
Sub-Zero lett a népszerű DJ-ből, augusztusban ingyen megkapjuk
Egészen különleges DLC-t jelentett be a Warner és a NetherRealm a Mortal Kombat 11-hez: Dimitri Vegas skin érkezik.
A Biostar engedélyezi az PCI Express 4.0-át az AMD 400-szériás alaplapjain
Bár az öröm nem tart majd örökké, azért mindenképpen üdvözlendő a hír.
Nincs most ennél erősebb androidos mobil: megjött az Asus ROG Phone II
Az Asus mutatta be elsőként azt a készüléket, amibe a Qualcomm jelenlegi legerősebb processzora került. Az eszköz méltó utódja lett a tavaly ROG Phone-nak.

További tech hírek >>