Csevegj eztán HD minőségben!


Egy speckó webkamerát dobott piacra a Skype testvércége, a Store Solutions, melynek használatával eddig nem látott tisztaságú és felbontású képet sugározhatunk, méghozzá a kamera önerejéből.

Bizony jól olvastátok, és ha valaki nem értené mit jelent az önerő, annak elárulom, hogy a beépített okos hardware-nek köszönhetően a kamera nem használja a számítógép erőforrásait, hanem önerőből, magából fakadóan lép működésbe és közvetít képet a világhálóra.

A Freetalk kamera felbontása 1280 x 720p, tehát szép, tiszta HD képet közvetít a velünk kommunikálóknak, méghozzá 22 kép / másodperc sebességgel. A Store Solutions product managere, Mike Padmore elmondta, hogy sajnos a legtöbb nagyfelbontású és jó minőségű webkamera manapság igen drága és nem kódol videó jelet valós időben, ezért érezték úgy, hogy szükség lehet az általuk fejlesztett „web kukkolóra”, ugyanis a Freetalk mindössze 50 fontot kóstál és belső hardware lehetővé teszi a  realtime jelkódolást is. 

S, hogy mi minden várható még el a kicsikétől? Nos, a készülék nagy teljesítményű optikai lencsével rendelkezik, az általa közvetített kép 24-bit színmélységű, automatikusan állít fehéregyensúlyt, autofókusz is van benne, és még sorolhatnám. Ha valakit meggyőzött a dolog, a kamerácskát már előrendelheti a fent is említett 50 fontos áron a Skype Shopban.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiadta az LPDDR5 specifikációit a JEDEC
Az új generációs ultramobil memóriaszabvány komoly effektív órajelen működhet.
Befutott a Michael Jackson-dokumentumfilm előzetese
Megérkezett a Michael Jackson vélt molesztálásait feltáró, a Sundance Fesztivál közönsége által sokkolónak kikiáltott dokumentumfilm előzetese.
A Panasonic új mikrója magától felismeri, meddig kell melegíteni az ételt
A mikrohullámú sütők gyakori problémája, hogy nem melegítik meg jól az ételt, vagy túl forróak lesznek, mire kivesszük belőlük. A Panasonic idei új alternatívája erre a problémára...
Majd 15 év késéssel érkezik az első 4 GHz-es Pentium
Érkezik a Pentium Gold G5620 processzor, melynek érdekessége, hogy a legendás márkanévhez először párosul 4 GHz-es frekvencia.
Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.

További tech hírek >>