Csevegj eztán HD minőségben!


Egy speckó webkamerát dobott piacra a Skype testvércége, a Store Solutions, melynek használatával eddig nem látott tisztaságú és felbontású képet sugározhatunk, méghozzá a kamera önerejéből.

Bizony jól olvastátok, és ha valaki nem értené mit jelent az önerő, annak elárulom, hogy a beépített okos hardware-nek köszönhetően a kamera nem használja a számítógép erőforrásait, hanem önerőből, magából fakadóan lép működésbe és közvetít képet a világhálóra.

A Freetalk kamera felbontása 1280 x 720p, tehát szép, tiszta HD képet közvetít a velünk kommunikálóknak, méghozzá 22 kép / másodperc sebességgel. A Store Solutions product managere, Mike Padmore elmondta, hogy sajnos a legtöbb nagyfelbontású és jó minőségű webkamera manapság igen drága és nem kódol videó jelet valós időben, ezért érezték úgy, hogy szükség lehet az általuk fejlesztett „web kukkolóra”, ugyanis a Freetalk mindössze 50 fontot kóstál és belső hardware lehetővé teszi a  realtime jelkódolást is. 

S, hogy mi minden várható még el a kicsikétől? Nos, a készülék nagy teljesítményű optikai lencsével rendelkezik, az általa közvetített kép 24-bit színmélységű, automatikusan állít fehéregyensúlyt, autofókusz is van benne, és még sorolhatnám. Ha valakit meggyőzött a dolog, a kamerácskát már előrendelheti a fent is említett 50 fontos áron a Skype Shopban.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>