Csukd össze a géped, ha nem használod


Jártál már úgy, hogy a kis pocket digi gépedet leejtetted és ronda repedés keletkezett az LCD panelen, vagy netán az optikán? Esetleg jól össze is tört? Nos, ha a Zero Angel Digital Camera kilép a koncepciók ragadós világából, ez soha többé nem fordulhat elő.

Köszönhető mindez két kiváló designernek, akik még ha csak koncepció képében is, de megalkották az összecsukható pocket fényképezőt. Sun ho Sin és Jeong eun Park egy olyan alumínium felhasználásával készült masinát tervezett, melynek teste 360 fokban nyitható és zárható, attól függően, hogy épp használatban van-e a kicsike, vagy a zsebünkbe csúsztatva éppen utazik.

Az ötlet tök egyszerű (és persze nagyszerű is), nem is értem, hogy eddig nem gondol senki arra, hogy egy fényképezőt is be lehetne csukni, akár egy notebookot. Csukott állapotban természetesen a hátlapon elhelyezett LCD és az optika is védve van, hiszen belül foglalnak helyet, használat esetén pedig csak egy 360 fokos „flip” és már lehet is kattintgatni.

A kérdésre, mely szerint miért pont egy ilyen gép elkészítése volt a céljuk Sun azt válaszolta, hogy egyszer Dubaiban járt (szegény) és a gépét leejtve azonnal búcsút inthetett az LCD-nek. Később a sivatagban tett kirándulás folyamán a szálló homok össze-vissza karcolta az objektívjét, miután már teljesen használhatatlanná vált a masinája. Ha igaz a sztori, ha nem, jómagam innen gratulálok a munkájukhoz. 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felkészült a One UI-ra a Samsung böngészője
A Samsung böngészőjének bétája már One UI felületet és sötét módot is kínál.
Még 5G sincs nagyon, de Trump már 6G-re váltana
Az Egyesült Államok elnöke szokásosan a Twitteren üzente meg, mit vár az amerikai vállalatoktól. Annak ellenére, hogy a kívánsága egyelőre inkább sci-fi, mint rövid távon...
Apex Legends – A PlayStation Plus előfizetőknek extra tartalom jár
Exkluzív Apex Legends kinézetekkel és bannerekkel gazdagodhatnak a PlayStation Plus előfizetői, a csomag összesen hat tárgyat tartalmaz.
Felfedeztek egy nagy kőzetbolygót a Naprendszer közelében
A Gl411b tömege a Föld háromszorosa, a Naprendszertől pontosan nyolc fényévnyire kering. A Genfi Egyetem kutatói bukkantak rá.
A Noctua teljes vállszélességgel beállt a Socket AM4 mögé
A nagynevű gyártó számos, már piacon lévő hűtési megoldása kapott AMD Ryzen rendszerekhez való rögzítőket.

További tech hírek >>