Csukd össze a géped, ha nem használod


Jártál már úgy, hogy a kis pocket digi gépedet leejtetted és ronda repedés keletkezett az LCD panelen, vagy netán az optikán? Esetleg jól össze is tört? Nos, ha a Zero Angel Digital Camera kilép a koncepciók ragadós világából, ez soha többé nem fordulhat elő.

Köszönhető mindez két kiváló designernek, akik még ha csak koncepció képében is, de megalkották az összecsukható pocket fényképezőt. Sun ho Sin és Jeong eun Park egy olyan alumínium felhasználásával készült masinát tervezett, melynek teste 360 fokban nyitható és zárható, attól függően, hogy épp használatban van-e a kicsike, vagy a zsebünkbe csúsztatva éppen utazik.

Az ötlet tök egyszerű (és persze nagyszerű is), nem is értem, hogy eddig nem gondol senki arra, hogy egy fényképezőt is be lehetne csukni, akár egy notebookot. Csukott állapotban természetesen a hátlapon elhelyezett LCD és az optika is védve van, hiszen belül foglalnak helyet, használat esetén pedig csak egy 360 fokos „flip” és már lehet is kattintgatni.

A kérdésre, mely szerint miért pont egy ilyen gép elkészítése volt a céljuk Sun azt válaszolta, hogy egyszer Dubaiban járt (szegény) és a gépét leejtve azonnal búcsút inthetett az LCD-nek. Később a sivatagban tett kirándulás folyamán a szálló homok össze-vissza karcolta az objektívjét, miután már teljesen használhatatlanná vált a masinája. Ha igaz a sztori, ha nem, jómagam innen gratulálok a munkájukhoz. 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Filmkritika] Vasember 3
A Marvel Moziuniverzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben premierjéhez közeledve sorra vesszük a PC Gururól hiányzó Marvel filmeket. Most éppen a Vasember 3. részét.
Megérkezett az Előre magyar előzetese
Varázslatos univerzumot teremt a Pixar: befutott az Előre tündékkel, sárkányokkal, unikornisokkal, sellőkkel, trollokkal és törpékkel tömött magyar előzetese.
Csak 200 dollárba kerülne egy laptophoz plusz két kijelző
Már tart a Mobile Pixels TRIO nevű laptopmonitor közösségi finanszírozási kampánya.
Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.
Wolfenstein: Youngblood –Az első Wolfenstein, amit nem cenzúráznak a németek
Nagyon úgy néz ki, hogy a nácik benne maradhatnak a Wolfenstein: Youngblood német verziójában, először a sorozat történelme során.

További tech hírek >>