Csukd össze a géped, ha nem használod


Jártál már úgy, hogy a kis pocket digi gépedet leejtetted és ronda repedés keletkezett az LCD panelen, vagy netán az optikán? Esetleg jól össze is tört? Nos, ha a Zero Angel Digital Camera kilép a koncepciók ragadós világából, ez soha többé nem fordulhat elő.

Köszönhető mindez két kiváló designernek, akik még ha csak koncepció képében is, de megalkották az összecsukható pocket fényképezőt. Sun ho Sin és Jeong eun Park egy olyan alumínium felhasználásával készült masinát tervezett, melynek teste 360 fokban nyitható és zárható, attól függően, hogy épp használatban van-e a kicsike, vagy a zsebünkbe csúsztatva éppen utazik.

Az ötlet tök egyszerű (és persze nagyszerű is), nem is értem, hogy eddig nem gondol senki arra, hogy egy fényképezőt is be lehetne csukni, akár egy notebookot. Csukott állapotban természetesen a hátlapon elhelyezett LCD és az optika is védve van, hiszen belül foglalnak helyet, használat esetén pedig csak egy 360 fokos „flip” és már lehet is kattintgatni.

A kérdésre, mely szerint miért pont egy ilyen gép elkészítése volt a céljuk Sun azt válaszolta, hogy egyszer Dubaiban járt (szegény) és a gépét leejtve azonnal búcsút inthetett az LCD-nek. Később a sivatagban tett kirándulás folyamán a szálló homok össze-vissza karcolta az objektívjét, miután már teljesen használhatatlanná vált a masinája. Ha igaz a sztori, ha nem, jómagam innen gratulálok a munkájukhoz. 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Dmitrij Gluhovszkij leállítatta a Metro 2033 film munkálatait
A Metro 2033 írójának, Dmitrij Gluhovszkijnak nem tetszett az amerikaira formált film forgatókönyve, így visszavette a jogokat.
Nesze nektek, Apple-rajongók: több iPhone-t is betiltottak Kínában
Új fejezet nyílt a Qualcomm és az Apple közt régóta dúló háborúban, aminek eredményeként most főleg utóbbi jár rosszul.
Memória nélküli RGB LED-es modulban utazik a Thermaltake és a Corsair
A két vállalat ugyanarra a problémára kínált eltérő megoldásokat, így a választás szabadsáta adott.
Tényleg jönnek a hátsó kapuk Ausztráliában
Elfogadta az ausztrál parlament a vitatott törvénymódosítási javaslatot, amely hozzáférést kér a technológiai vállalatok titkosított kommunikációs rendszereinek adataihoz.
Megjött a játék, ami életre kelti a legókat
A Lego Playgrounds a mobileszközök kameráját és a kiterjesztett valóságot használja arra, hogy az építőkockákat mozgásra bírja. Hosszú ideig fejlesztették, de most végre...

További tech hírek >>