Csukd össze a géped, ha nem használod


Jártál már úgy, hogy a kis pocket digi gépedet leejtetted és ronda repedés keletkezett az LCD panelen, vagy netán az optikán? Esetleg jól össze is tört? Nos, ha a Zero Angel Digital Camera kilép a koncepciók ragadós világából, ez soha többé nem fordulhat elő.

Köszönhető mindez két kiváló designernek, akik még ha csak koncepció képében is, de megalkották az összecsukható pocket fényképezőt. Sun ho Sin és Jeong eun Park egy olyan alumínium felhasználásával készült masinát tervezett, melynek teste 360 fokban nyitható és zárható, attól függően, hogy épp használatban van-e a kicsike, vagy a zsebünkbe csúsztatva éppen utazik.

Az ötlet tök egyszerű (és persze nagyszerű is), nem is értem, hogy eddig nem gondol senki arra, hogy egy fényképezőt is be lehetne csukni, akár egy notebookot. Csukott állapotban természetesen a hátlapon elhelyezett LCD és az optika is védve van, hiszen belül foglalnak helyet, használat esetén pedig csak egy 360 fokos „flip” és már lehet is kattintgatni.

A kérdésre, mely szerint miért pont egy ilyen gép elkészítése volt a céljuk Sun azt válaszolta, hogy egyszer Dubaiban járt (szegény) és a gépét leejtve azonnal búcsút inthetett az LCD-nek. Később a sivatagban tett kirándulás folyamán a szálló homok össze-vissza karcolta az objektívjét, miután már teljesen használhatatlanná vált a masinája. Ha igaz a sztori, ha nem, jómagam innen gratulálok a munkájukhoz. 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Robotizált tehénistállót adtak át Kocson
Az állatok fejését robotok végzik, emellett a takarmányozást, a trágyázást és a többi szükséges műveletet is teljesen automatizálták.
Korai karácsonyi vásárlást javasol a Posta
A Magyar Posta közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az online vásárláskor vegyék figyelembe a webáruház által jelzett szállítási időt és a vámszabályok ismeretében...
Szerzői jogsértésnél nem elég egy családtagra hivatkozni
Ha olyan fájlt töltünk fel, melynek jogaival nem mi rendel­ke­zünk, akkor nem elég egy velünk egy háztartásban lakóra hivatkozni.
10 GB RAM-mal érkezhet a Xiaomi Mi Mix 3
A Xiaomi új okostelefonja nem csak 10 GB RAM-ot rejthet, de 5G-s is lehet.
Nem megy a YouTube? Akkor jöhet a pornó
Feketén-fehéren kiderült, mit néznek az amerikaiak, ha megfosztják őket kedvenc videomegosztójuktól, a YouTube-tól.

További tech hírek >>