Dell fogadnám!


marok fotónyomtató

Sokan, főleg a régebbi generációk tagjai idegenkednek a digitális technikától, főleg, ha fényképekről van szó, megszokták, hogy kedvenceiket a tárcában, vagy táskában is hordhatják, s ha van is digitális képkeretük, a vele járó technikát kezelik nehezen. Valóban van a papírképeknek egy olyan bensőséges hangulata, amit nem tudnak átadni a modern technikák.

Mostanában egyre ritkábban találkozni papír alapú képekkel, de még rosszabb, ha valaki sima írógéppapírra nyomtatja ki képeit, lehetőleg tintasugaras megoldással. Pfff. Viszonylag régóta lehet már kapni jó minőségű fotónyomtatókat, s én már írtam egy Polaroid gépről is, mely megteszi ezt, méghozzá a legújabb technológiával. Most a Dell jelentkezett Wasabi márkanevű képnyomtatójával, mely egészen megdöbbentő méretével elfér a tenyerünkben is! Oké, ehhez mérten nyomtat fényképet is, 50 x 76.2mm méretben, de akkor is! Ugyanazt a Zink (Zero Ink = Semmi tinta) technikát használja, mint a Polaroid, aminek a lényege a különleges papírban rejlik.

A papíron mikronnyi cián, sárga és bíbor kristályok vannak beágyazva, melyek meghatározott időtartamú, és célzott hő impulzusokra reagálva hozzák létre a szivárvány milliónyi színárnyalatát. Az adatokat USB-n, vagy Bluetooth-on fogadhatja a picike, és 55 másodperc alatt készít el egy fotót. A képek a hőkezelés után vízállóak, szakadás, és fakulás mentesek, de még a piszok sem tapad rájuk!

A polimer burkolatú készülék maga is vízálló. Marha maszek! De nem hallgatom el a hátrányait sem. A belevaló papír rohadt drága, és ritka is, valamint nem minden telefon Bluetooth kapcsolatával működik együtt.

A legszánalmasabb tulajdonsága, hogy egy feltöltéssel mindössze 15 fotót képes kinyomtatni, de ez az akkumulátor technológia látványos fejlődésével a közeljövőben biztosan orvosolva lesz. A technikáért nem sok az a 150 dollár, amibe kerül, de én alaposan megfontolnám a felhasználási területét, mielőtt megrendelem.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ingyenes Days Gone frissítések várhatóak
A Sony bejelentette, hogy júniustól kezdődően minden héten új kihívások érkeznek majd, de egy új nehézségi szintet is kapunk.
Moziba készül, de addig sem akar belefutni a spoilerekbe? Mutatunk néhány trükköt
Néhány órán belül vetíteni kezdik az új Bosszúállók-filmet, ám akadnak, akik csak később tudják megnézni. Nekik mutatunk néhány hasznos dolgot, amikkel elkerülhetik a kényelmetlen...
Kettősség jellemzi a magyar mobilpiac elmúlt éveit
Hosszú évek kihagyása után újra kiad a magyar mobilpiac helyzetéről jelentéseket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, mely évekig egyezkedett a szolgáltatókkal arról, milyen...
Mi nem toljuk el – reagált a Huawei a Samsung-fiaskóra
A technológia úttörőinek mindig számolniuk kell azzal, hogy valami félresikerülhet. A Galaxy Folddal, a Samsung összehajtható telefonjával is valami ilyesmi történt. Kapóra jött ez a...
Mai mozipremierek
A Bosszúállók: Végjáték mellett ma debütál egy Északi-sarkon játszódó katasztrófathriller és a két NDK-s család szökési kísérletét feldolgozó Hőlégballon is.

További tech hírek >>