Dell Mini 5 – vegyes érzelmek


Elég sok bejelentést lehet hallani különböző tábla PC-kről, netbook-okról. Ez a készülék is lehetne egy a sok közül, de valójában most egy MID-ről (Mobile Internet Device) lesz szó.

Tulajdonképpen nem beszélhetünk újdonságról, ugyanis már tavaly előkerültek információk a Dell háza tájáról, viszont érdemes pár gondolatot megosztani erről a ketyeréről is a tech olvasóknak.

Nevezhetnénk telefonnak is vagy tábla PC-nek ezt a sokszínű MID-et, de valahol a kettő között helyezkedik el. Android 1.6 OS-t fog használni, ami az információk alapján erősen át lesz szerkesztve. A kijelzőjét tekintve teljesen meg leszünk elégedve, se nem túl nagy, se nem túl kicsit ugyanis egy 5 colos multitouch kijelző fog szolgálatunkra állni, 800x480-as felbontással.

A készüléket egy Qualcomm Snapdragon 1 GHz-es processzor fogja működtetni. Mindkét oldalán egy-egy 5 megapixeles kamera virul amit LED villanóval látnak el. Az alap dolgok a wifi, bluetooth és a 3G természetesen benne lesznek. Az áramellátást egy 1530mAh teljesítményű akkumulátor fogja biztosítani, ami eléggé gyengécske.Se a megjelenésről, se az árról nem szól a fáma, viszont egyes híresztelések szerint nagyjából 1000 dollár körüli áron lesznek kaphatóak az USA-ban néhány hónap múlva, ami valljuk be nem egy baráti ár. Kétségtelenül egy csinos és hasznos, de nem eget rengető készüléket hozott létre a Dell.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>