Dell Mini 5 – vegyes érzelmek


Elég sok bejelentést lehet hallani különböző tábla PC-kről, netbook-okról. Ez a készülék is lehetne egy a sok közül, de valójában most egy MID-ről (Mobile Internet Device) lesz szó.

Tulajdonképpen nem beszélhetünk újdonságról, ugyanis már tavaly előkerültek információk a Dell háza tájáról, viszont érdemes pár gondolatot megosztani erről a ketyeréről is a tech olvasóknak.

Nevezhetnénk telefonnak is vagy tábla PC-nek ezt a sokszínű MID-et, de valahol a kettő között helyezkedik el. Android 1.6 OS-t fog használni, ami az információk alapján erősen át lesz szerkesztve. A kijelzőjét tekintve teljesen meg leszünk elégedve, se nem túl nagy, se nem túl kicsit ugyanis egy 5 colos multitouch kijelző fog szolgálatunkra állni, 800x480-as felbontással.

A készüléket egy Qualcomm Snapdragon 1 GHz-es processzor fogja működtetni. Mindkét oldalán egy-egy 5 megapixeles kamera virul amit LED villanóval látnak el. Az alap dolgok a wifi, bluetooth és a 3G természetesen benne lesznek. Az áramellátást egy 1530mAh teljesítményű akkumulátor fogja biztosítani, ami eléggé gyengécske.Se a megjelenésről, se az árról nem szól a fáma, viszont egyes híresztelések szerint nagyjából 1000 dollár körüli áron lesznek kaphatóak az USA-ban néhány hónap múlva, ami valljuk be nem egy baráti ár. Kétségtelenül egy csinos és hasznos, de nem eget rengető készüléket hozott létre a Dell.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Planet Zoo – Trailer mutatja be, mi lesz a bétában
Hamarosan kezdődik a novemberben érkező Planet Zoo bétatesztje, amely során két játékmódot is kipróbálhatunk.
A Sony is piacra dobja valódi LED kijelzőit
Minden képpont mögött egyedileg vezérelhető LED világít a Full HD, 4K, 8K és 16K felbontású megjelenítőkben.
Magyarország is felkerült az AWS térképére
Elsőként kapott a magyar piacon Amazon Web Services Advanced partneri minősítést egy magyar cég.
Magasfeszültségű vezetéken akadt fenn egy belga vadászpilóta
A csütörtökön lezuhant F-16-os harcigép másik pilótáját szerencsésen kimenekítették.
22 régészeti lelőhely pusztulhat el Trump ötlete miatt
Az Egyesült Államok és Mexikó határán épülő amerikai határfal miatt pusztulhat el több fontos, leletekben vélhetően nem szegény régészhely Arizónában.

További tech hírek >>