Digi fényképező és nyomda kombó


Tudom, hogy háttal nem kezdünk mondatot, de hát ez a holmi nálam elérte az ötből ötöt. Digitális fényképezőgép, amivel azonnal ki lehet nyomdázni a képet. És még nyomtató, vagy nyomdagép sem kell hozzá.

Ugyanis az egész szinte benne van a gépházban objektívlencséstől, tintapárnástól, nyomdástól (bélyegző). Azért rettentően kíváncsi lennék, hogy mindezen mennyi ideig agyalt Jinhee Kim designer, mire kitalálta. Biztos nem két perc volt, mire kitalálta Stamp.y-t. 

A kis digigép működése szinte mindenben megegyezik normál testvéreiével, tehát célzunk, félig lenyom, kattint és örül. Ám az elkészült művek már nem a hétköznapi módon jelennek meg, már ha eltekintünk a beépített LCD-től, amit ha lepattintunk a gépházról, máris láthatóvá válik a „nyomdaműhely”, mely a már fentebb felsorolt összetevőkből áll össze. 

Ebben a kis „üzemben” történik az, hogy az elkészült kép negatívját egy gumibütykökkel – nevezzük rubber pixelnek – telerakott felületre „vetíti” a lencse, amik a képen ábrázolt témának megfelelően kiemelkednek síkjukból, majd egy papírra nyomva a stemplit, máris viszontláthatjuk művünket. Természetesen mindezt bárhol és bármikor. No persze ezzel az eljárással csak egyszínű, amolyan stencil féle alkotások hozhatók létre, ám elnézve a képeken látható eredményt, engem meggyőzött a dolog. Kíváncsi vagyok, hogy ha túllép a koncepciók bábállapotán, vajon mennyit kérnek majd érte.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Marvel felfedte, mi vár ránk a következő két évben
Bejelentették a következő öt Marvel Cinematic Universe-film premierjének időpontját és néhány új részletet is.
Életmentő filctoll? Kutyaízű víz? - tesztelje, mennyit tud a holdra szállásról (kvíz)
Ötven évvel ezelőtt, 1969 július 20-án elsőként lépett ember a Holdra. Emlékszik még, hogy zajlott a történelmi küldetés? Most ellenőrizheti tudását!
Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra
Mai szemmel nézve megmosolyogtató technológia segítette az első holdra szállást. Az űrverseny által felgyorsított fejlesztések öt évtizede két ember lépteit segítették,...
Titkolt részletek: hajszálon múlt, hogy a holdra szállás nem végződött tragédiával
Egy tudományos újságíró olyan részletekről számol be a holdra szállással kapcsolatos új könyvében, melyek sokáig titkosítva voltak.
Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong – videó
A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve történt eseményeket.

További tech hírek >>