Digi fényképező és nyomda kombó


Tudom, hogy háttal nem kezdünk mondatot, de hát ez a holmi nálam elérte az ötből ötöt. Digitális fényképezőgép, amivel azonnal ki lehet nyomdázni a képet. És még nyomtató, vagy nyomdagép sem kell hozzá.

Ugyanis az egész szinte benne van a gépházban objektívlencséstől, tintapárnástól, nyomdástól (bélyegző). Azért rettentően kíváncsi lennék, hogy mindezen mennyi ideig agyalt Jinhee Kim designer, mire kitalálta. Biztos nem két perc volt, mire kitalálta Stamp.y-t. 

A kis digigép működése szinte mindenben megegyezik normál testvéreiével, tehát célzunk, félig lenyom, kattint és örül. Ám az elkészült művek már nem a hétköznapi módon jelennek meg, már ha eltekintünk a beépített LCD-től, amit ha lepattintunk a gépházról, máris láthatóvá válik a „nyomdaműhely”, mely a már fentebb felsorolt összetevőkből áll össze. 

Ebben a kis „üzemben” történik az, hogy az elkészült kép negatívját egy gumibütykökkel – nevezzük rubber pixelnek – telerakott felületre „vetíti” a lencse, amik a képen ábrázolt témának megfelelően kiemelkednek síkjukból, majd egy papírra nyomva a stemplit, máris viszontláthatjuk művünket. Természetesen mindezt bárhol és bármikor. No persze ezzel az eljárással csak egyszínű, amolyan stencil féle alkotások hozhatók létre, ám elnézve a képeken látható eredményt, engem meggyőzött a dolog. Kíváncsi vagyok, hogy ha túllép a koncepciók bábállapotán, vajon mennyit kérnek majd érte.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lehagyta a Nintendo 64 eladásait a Switch
A japán cég csak nagyon picit maradt el az aktuális pénzügyi év tervezett, módosított előrejelzéstől.
IoT-s és VR-os megoldások is nyertek a Vodafone versenyén
Megvannak a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyertesei.
Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne
Két videó is megörökítette, ahogy egy felhőkarcoló tetejéről ömlik a víz az utcára.
Ingyenes Days Gone frissítések várhatóak
A Sony bejelentette, hogy júniustól kezdődően minden héten új kihívások érkeznek majd, de egy új nehézségi szintet is kapunk.
Moziba készül, de addig sem akar belefutni a spoilerekbe? Mutatunk néhány trükköt
Néhány órán belül vetíteni kezdik az új Bosszúállók-filmet, ám akadnak, akik csak később tudják megnézni. Nekik mutatunk néhány hasznos dolgot, amikkel elkerülhetik a kényelmetlen...

További tech hírek >>