Digitális fényképezés 3D-ben


Érdekes kis fotós kiegészítőre bukkantam nemrég, melynek segítségével egy hagyományos DSLR gépből 3D-s produktum húzható elő. Íme a Loreo Cap 9005 3D objektív.

A Loreo már 2007 óta fejlesztgeti az eszközt, melyet ha egy Canon DSLR vázhoz csatlakoztatunk, térbeli felvételeket eredményez. Nos, úgy néz ki, hogy a holmi túlesett a koncepciók kapuján, ugyanis kicsit utánajárva az amazon.com oldalon meg is találtam megvásárolható formában. 

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük magát az objektívet. Merthogy ez tulajdonképpen egy duplalencsés optika, melyet akár 4:3 és APS-C formátumban is használhatunk. Az obi egyébként 50mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik, a megfelelő 3D-s élmény eredményhez pedig a tárgytávolságnak 1,5 és 3 méter közé kell esnie. 

Az elkészült alkotás természetesen önmagától nem térbeli, a 3D-s nézethez kelleni fog egy ehhez való kukkoló, melyet a gyártó ingyen rendelkezésre bocsát a csomagban. Erre a kis kiegészítőre tudniillik mindenképpen szükség van, ugyanis nélküle csak egy sztereó fotót láthatunk, vagyis két, szinte teljesen egyforma fényképet.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Codemasters kezébe kerültek a WRC-jogok
2023-tól kezdődően öt éven keresztül ők gyárthatják a hivatalos játékokat a rali-világbajnoksághoz.
Rengeteg korábbi játékot támogat majd az Xbox Series X
Egyes címeket HDR-ben és 120 fps mellett is kezel majd a Microsoft következő konzolja.
BRÉKING – Mégse fog ezen a héten részletesebben bemutatkozni a PS5
Noha a Sony korábban már meghirdette a PS5 hivatalos bemutatását június 4-re, a jelenlegi események miatt ezt elhalasztották.
Öt ingyenes autós játék okostelefonra
Már nagyobb üzlet mobiltelefonra készíteni játékot, mint számítógépre. Sok a silány, de vannak nagyon izgalmasak is.
Van egy rejtett játék a Windows böngészőjében, így hívhatja elő
A Microsoft a SkiFree mintájára készített egy szörfös játékot, amit eddig csak néhányan láthattak, most már viszont bárki hozzáférhet.

További tech hírek >>