Digitális fényképezés 3D-ben


Érdekes kis fotós kiegészítőre bukkantam nemrég, melynek segítségével egy hagyományos DSLR gépből 3D-s produktum húzható elő. Íme a Loreo Cap 9005 3D objektív.

A Loreo már 2007 óta fejlesztgeti az eszközt, melyet ha egy Canon DSLR vázhoz csatlakoztatunk, térbeli felvételeket eredményez. Nos, úgy néz ki, hogy a holmi túlesett a koncepciók kapuján, ugyanis kicsit utánajárva az amazon.com oldalon meg is találtam megvásárolható formában. 

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük magát az objektívet. Merthogy ez tulajdonképpen egy duplalencsés optika, melyet akár 4:3 és APS-C formátumban is használhatunk. Az obi egyébként 50mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik, a megfelelő 3D-s élmény eredményhez pedig a tárgytávolságnak 1,5 és 3 méter közé kell esnie. 

Az elkészült alkotás természetesen önmagától nem térbeli, a 3D-s nézethez kelleni fog egy ehhez való kukkoló, melyet a gyártó ingyen rendelkezésre bocsát a csomagban. Erre a kis kiegészítőre tudniillik mindenképpen szükség van, ugyanis nélküle csak egy sztereó fotót láthatunk, vagyis két, szinte teljesen egyforma fényképet.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Befutott a Swamp Thing első trailere
A képregények világától valamelyest eltávolodó, erőszakos és borzongató előzetest kapott a DC május végén debütáló sci-fi-horror sorozata.
Apex Legends – Ezért nincs sok friss tartalom
Vince Zampella a GamesBeat Summit 2019 keretein belül elárulta, hogy miért nem kap sűrűbben friss tartalmakat az Apex Legends.
Gigantikus Samsung táblagép érkezhet
17,5 hüvelykes kijelzőt és támaszt is kaphat a Samsung Galaxy View 2.
Nagyon hasznos funkcióval bővült a Google Maps, de nem örülhet neki mindenki
Egyelőre csak Amerikában és az Egyesült Királyságban vezette be a Google a Térképek szolgáltatásába azt az új funkciót, amivel az elektromos autóval utazók járnak nagyon jól.
The Crew 2 – Ezen a hétvégén ingyenes
Az Ubisoft bejelentette, hogy a The Crew 2 ezen a hétvégén ingyenesen kipróbálható, ráadásul az ajánlat holnap már életbe is lép.

További tech hírek >>