Digitális fényképezés 3D-ben


Érdekes kis fotós kiegészítőre bukkantam nemrég, melynek segítségével egy hagyományos DSLR gépből 3D-s produktum húzható elő. Íme a Loreo Cap 9005 3D objektív.

A Loreo már 2007 óta fejlesztgeti az eszközt, melyet ha egy Canon DSLR vázhoz csatlakoztatunk, térbeli felvételeket eredményez. Nos, úgy néz ki, hogy a holmi túlesett a koncepciók kapuján, ugyanis kicsit utánajárva az amazon.com oldalon meg is találtam megvásárolható formában. 

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük magát az objektívet. Merthogy ez tulajdonképpen egy duplalencsés optika, melyet akár 4:3 és APS-C formátumban is használhatunk. Az obi egyébként 50mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik, a megfelelő 3D-s élmény eredményhez pedig a tárgytávolságnak 1,5 és 3 méter közé kell esnie. 

Az elkészült alkotás természetesen önmagától nem térbeli, a 3D-s nézethez kelleni fog egy ehhez való kukkoló, melyet a gyártó ingyen rendelkezésre bocsát a csomagban. Erre a kis kiegészítőre tudniillik mindenképpen szükség van, ugyanis nélküle csak egy sztereó fotót láthatunk, vagyis két, szinte teljesen egyforma fényképet.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Marvel felfedte, mi vár ránk a következő két évben
Bejelentették a következő öt Marvel Cinematic Universe-film premierjének időpontját és néhány új részletet is.
Életmentő filctoll? Kutyaízű víz? - tesztelje, mennyit tud a holdra szállásról (kvíz)
Ötven évvel ezelőtt, 1969 július 20-án elsőként lépett ember a Holdra. Emlékszik még, hogy zajlott a történelmi küldetés? Most ellenőrizheti tudását!
Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra
Mai szemmel nézve megmosolyogtató technológia segítette az első holdra szállást. Az űrverseny által felgyorsított fejlesztések öt évtizede két ember lépteit segítették,...
Titkolt részletek: hajszálon múlt, hogy a holdra szállás nem végződött tragédiával
Egy tudományos újságíró olyan részletekről számol be a holdra szállással kapcsolatos új könyvében, melyek sokáig titkosítva voltak.
Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong – videó
A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve történt eseményeket.

További tech hírek >>