Digitális fényképezés 3D-ben


Érdekes kis fotós kiegészítőre bukkantam nemrég, melynek segítségével egy hagyományos DSLR gépből 3D-s produktum húzható elő. Íme a Loreo Cap 9005 3D objektív.

A Loreo már 2007 óta fejlesztgeti az eszközt, melyet ha egy Canon DSLR vázhoz csatlakoztatunk, térbeli felvételeket eredményez. Nos, úgy néz ki, hogy a holmi túlesett a koncepciók kapuján, ugyanis kicsit utánajárva az amazon.com oldalon meg is találtam megvásárolható formában. 

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük magát az objektívet. Merthogy ez tulajdonképpen egy duplalencsés optika, melyet akár 4:3 és APS-C formátumban is használhatunk. Az obi egyébként 50mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik, a megfelelő 3D-s élmény eredményhez pedig a tárgytávolságnak 1,5 és 3 méter közé kell esnie. 

Az elkészült alkotás természetesen önmagától nem térbeli, a 3D-s nézethez kelleni fog egy ehhez való kukkoló, melyet a gyártó ingyen rendelkezésre bocsát a csomagban. Erre a kis kiegészítőre tudniillik mindenképpen szükség van, ugyanis nélküle csak egy sztereó fotót láthatunk, vagyis két, szinte teljesen egyforma fényképet.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiszivárgott a Galaxy A20s és M30s
A nagy kijelzők mellé méretes akkumulátorok társulnak.
965 millió eurót fizet a Google Francia­országban
A webes konszern egy éveken át húzódó ügy végére tett pontot. A francia állam más cégekkel is megpróbál megegyezni.
Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában, ahol az ebola és a lépfene mintáit is tárolják
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn abba a titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.
Lebontat a hatóság egy szállodát Peruban, mert inka romokra épült
Az sem segített sokat, hogy a hétemeletes szállodát olyan városrészben, emelték, ahol az épületek magasságát két emeletben korlátozzák.
Törd fel az internetet ezzel az ingyenes hacker szimulátorral!
Ha kíváncsi vagyok, vajon jó lennél-e hackernek, akkor jó hír lehet, hogy ebben a játékban most ingyenesen próbára teheted magad.

További tech hírek >>