DivaToshiba


Érintőképernyős Toshiba laptop

A Toshiba egy egész sor új laptopot dobott a piacra, Satellite M és U szériákat, amiből minket most konkrétan az M505 és az U505 érdekel, ugyanis ezeket érintőképernyővel látta el, ami manapság nagy frankóságnak számít.

A november elejétől kapható laptopok nem a legnagyobbak közül valók, az M-es széria 14, míg az U-s széria érintő kijelzős változata 13,3 inch képátlóval kerülnek a boltokba. Az érintőképernyő tulajdonképpen kétféle alkalmazást tesz lehetővé, miket a Toshiba csak saját gépeire fejlesztett, az egyik a Bulletin Board, melynek segítségével a felhasználók a desktop-ot szerkeszthetik egyedivé, fotókat, linkeket, képeket, vagy dokumentumokat áthúzva, és elhelyezve ott.

Ezen kívül naptárunkat, és feladat listánkat is tudjuk szerkeszteni. A másik alkalmazás gyakorlatiasabbnak tűnik, ez a ReelTime névre hallgat, és az éppen, vagy korábban megnyitott dokumentumok között (lásd: recent documents) tudunk válogatni vele, melyeknek előnézetét is látjuk, ami valóban megkönnyítheti a dolgunkat.

Állítólag sokkal tisztább, egyszerűbb a használata, és akkumulátor élettartamot is spórol nekünk, mert csökkenti a gép háttér tevékenységeit.

Ezt mondják. Körülbelül ennyi plusz az, amit kijelző érintéssel tudunk vezérelni, én nem hiszem, hogy kihasználnám, a tiszta fekete asztal megszállottja vagyok, és egyszerre csak egy dokumentummal dolgozok. És az Alt+Tabot is úgy megszoktam már. Azért nézzük meg a laptopok egyéb tulajdonságát is, a két széria csak a képernyők nagyságában különbözik. A gépek Windows 7-tel jönnek ki, amivel egy Intel Core 2 Duo proci dolgozik (2,6 GHz), 4 GB RAM-mal, amit egészen 8-ig bővíthetünk (vagy eleve így rendelhetjük meg).

Adatainknak 500 GB-nyi helyet biztosít a HD, a grafikai alkalmazások megjelenítésében meg egy Intel Graphics Media Accelerator 4500 MHD segít, ami innen alaplapra telepített cuccnak tűnik. A kis gép kapott egy tálcás SuperMulti DVD-írót is, amivel megcímkézhetjük korongjainkat. A többi már eléggé szokványos, 10/100 Ethernet, és WiFi LAN, webkamera és mikrofon, USB portok, köztük egy eSATA/USB kombó, és a Toshiba már megszokott, saját fejlesztésű szoftveralkalmazásai. Nem kevés, és az ár is ehhez igazodik, de reálisan. A kisebbikért 950, míg a 14 colosért 1050 dollárt kérnek majd el.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiterjesztett valóság szemüveget készít a Facebook
A társaság erősítheti a fejlesztéseit a területen, mert egy exkluzív partnerre tett szert.
Nanodrónokat vethet be a bűnüldözésben az EU
Retteghetnek a maffiózok: a mindössze 33 grammos apróságok akár 2 kilométerre is el tudnak repülni.
A szülők 28 százaléka aggódik a káros online tartalmak miatt
A 7–12 éves korú gyermeket nevelő szülők több mint egynegyede az erőszakos vagy szexuális tartalmaktól fél.
Az Androméda-törzs [filmkritika]
Újabb klasszikus vírusfilmet vettünk elő. Michael Crichton, a Westworld írójának látomása ma is érvényes kérdéseket vet fel.
Évtizedes mélypont felé száguld a mobilpiac
A CCS Insight szerint 250 millió okostelefonnal kevesebb fogyhat idén, mint tavaly.

További tech hírek >>