Dízel félóra


Diesel "Freak of Nature" Frankenwatch

Ezúttal nem egy technikai versenyzőt engedünk az arénába, inkább egy átlagos tudású profit, aki külcsín dizájnjával próbál az átlag fölé emelkedni. A Frankenwatch elnevezésű óra rászolgált találó nevére, de furcsa kettőségéből mégis valami szimpatikus sugárzik.

Először valamiért a környezetvédelemre gondoltam, onnét szoktak jönni a jól kinéző átlagos cuccok, de gyorsan rájöttem, hogy esetünkben puszta formatervezésről van szó, ami két régi tradíciót próbál meg ötvözni, csodálatos, hogy csak mostanra sikerült. Hiszen elég régóta léteznek acél foglalatú órák, a hozzátartozó fémszíjakkal (furcsa szóösszetétel), illetve a hagyományosnak mondott, de mindenképpen elegánsabbnak elkönyvelt bőrpántos időmérők.

A Diesel most megpróbálta összehozni a két stíluselemet, véleményem szerint nem is rosszul, bár vannak bizonyosan, akik egy félresikerült kísérletet látnak benne. A Frankenwatch jól ötvözte az élénken színezett fém kronográf óra modern, ovális világát a választékosabban visszafogottnak tűnő arany kockáéval, aminek hagyományos kinézete a hozzátartozó bőr szíjjal mintha varratokkal kapcsolódna a másik világhoz.

Lehet, hogy széles mondanivaló áll projekt hátterében, lehet, hogy csak egyszerű tervezési fogás az eladhatóság növelésének érdekében, vagy, csak indok a 219 dolláros eladási árhoz, nekem akkor is tetszik. Ráadásul gazdagéknak ezentúl nem kell figyelnie az öltözködésre, elméletben ennek mennie kell az összes ruhához, nem igaz? Habár az órában nincsen egyedülálló műszaki megoldás, a két világ összeforrasztásához biztosan kellett némi technológia, úgyhogy itt a helye!

Kulcsszavak: design, diesel, egyéb, félóra, óra
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mortal Kombat 11 – Áprilisban minden platformon első lett
Az NPD Group piackutató cég szerint a szoftvereladások emelkedtek áprilisban, és ebben a hónapban a Mortal Kombat 11 minden platformon vezetett.
Igazinak tűnő, valójában kamu telefonokat vásárolnak a mexikóiak, hogy azokat rabolják el tőlük
Egyre gyakoribbak a telefonlopások a mexikói buszokon. Az utasok ezért igazinak látszó, de kamu készülékeket vásárolnak össze, hogy rablótámadás esetén azokat adják át a...
Focimeccsekhez ajánlja új 4K-s projektorát a BenQ
A TK800M valós 4K-s felbontásval és HDR támogatással kecsegtet.
A Valve bejelentette új játékát?
Az év leggyorsabban növő játéka, de senki sem beszél róla, mi az? Egy mod, ami alapján önálló játékot készíthet a Valve.
Megjelent a legújabb Windows 10
Frissítéses és tiszta telepítéses módszerrel is installálható a májusi óriásfrissítés.

További tech hírek >>