Dobálható panoráma kamera - VIDEÓ


A kameránkra jó esetben vigyázunk, mint a szemünk fényére, és a dobálása nyilván az egyik legutolsó dolog, ami eszünkbe jut. Egy játékos és igen látványos koncepció esetében azonban ez nem kockázat, hanem egyenesen a működési elv.

A nagyjából “feldobható panoráma labdakamera” névre keresztelt kütyü gyakorlatilag egy szivacsos borítású laszti, amibe 36 darab 2 megapixeles optikát szereltek. A működését nyilvánvalóan jól kitalálta már mindenki: egyszerűen feldobjuk a levegőbe, és abban a pillanatban, amikor az emelkedése megáll, az összes optikával készít egy fotót.

A mobiltelefokba gyártott szenzorok lényegében a teljes környezetüket lefotózzák tehát, beleértve a lasztit feldobó illetőt is, aki ezután szépen hazacammog, egy USB kábelen keresztül lementi a fotókat, amiket aztán egy külön szoftver illeszt össze.

Az életnagyságú prototípus működése az alábbi videón is követhető, itt-ott jól látszanak a durvább illesztési hibák, de mindent egybevetve igen jópofa készülékről van szó.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mi nem toljuk el – reagált a Huawei a Samsung-fiaskóra
A technológia úttörőinek mindig számolniuk kell azzal, hogy valami félresikerülhet. A Galaxy Folddal, a Samsung összehajtható telefonjával is valami ilyesmi történt. Kapóra jött ez a...
Mai mozipremierek
A Bosszúállók: Végjáték mellett ma debütál egy Északi-sarkon játszódó katasztrófathriller és a két NDK-s család szökési kísérletét feldolgozó Hőlégballon is.
Máris felkerült a netre a Bosszúállók: Végjáték, pedig sok helyen még be sem mutatták
Kamerás verzióról van szó, de aki nem elég óvatos, belefuthat pár kellemetlen képsorba, a kópiák ugyanis egyre több helyen bukkan fel.
Lecsapott az Intel Wi-Fi 6-os vezérlőjére a Killer
Az AX1650-es jelölésű fejlesztés komoly szolgáltatásokkal vértezi fel az érintett hardvert.
Nyomozott az iFixit: ezért van gond a Samsung összehajtható telefonjával
Elég nagy blama a Samsungnak, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott összehajtható telefonjának tesztpéldányai leszerepeltek. Az eszközök szétszedésében jeleskedő iFixit csapata az...

További tech hírek >>