Dobálható panoráma kamera - VIDEÓ


A kameránkra jó esetben vigyázunk, mint a szemünk fényére, és a dobálása nyilván az egyik legutolsó dolog, ami eszünkbe jut. Egy játékos és igen látványos koncepció esetében azonban ez nem kockázat, hanem egyenesen a működési elv.

A nagyjából “feldobható panoráma labdakamera” névre keresztelt kütyü gyakorlatilag egy szivacsos borítású laszti, amibe 36 darab 2 megapixeles optikát szereltek. A működését nyilvánvalóan jól kitalálta már mindenki: egyszerűen feldobjuk a levegőbe, és abban a pillanatban, amikor az emelkedése megáll, az összes optikával készít egy fotót.

A mobiltelefokba gyártott szenzorok lényegében a teljes környezetüket lefotózzák tehát, beleértve a lasztit feldobó illetőt is, aki ezután szépen hazacammog, egy USB kábelen keresztül lementi a fotókat, amiket aztán egy külön szoftver illeszt össze.

Az életnagyságú prototípus működése az alábbi videón is követhető, itt-ott jól látszanak a durvább illesztési hibák, de mindent egybevetve igen jópofa készülékről van szó.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Tökös csajok - heti játékmegjelenések
Hétindítóként összegyűjtöttük nektek, hogy milyen címek várhatóak a következő néhány napban. Lássuk a heti játékpremiereket!
Még jobban követi az úszást a Samsung Galaxy Watch
A fejlesztett úszáskövetés mellett újdonság, hogy kikapcsolja az ébresztők szinkronizálását a frissítés.
A középkategória királya lehet a Honor új telefonja
Majdnem tökéletes lett a Honor 20.
9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...
Állj félre Fortnite, új seriff van a városban
Januárban indult a legújabb videójátékos őrület, de csak nyáron szabadult el igazán. Mi az az auto battler, és miért szeretik annyian?

További tech hírek >>