Drótnélküli kamera


A SANYO kis kézi kamerája nem sokban különbözik a manapság kapható legtöbb neves pályatársától, talán kicsit mókásabb a külalakja. Nekem legalább is a nagy, négyszögletesített „szeme” olyan retrós utánérzést ad, ahogyan a színes műanyag borítás is. Egyvalamiben azonban technikailag is különbözik a többiektől.

Elsőre elég egyszerűnek néz ki a gép. Másodszorra is. Nyoma sincs a manapság megszokott, „telefonkinézet a menő”-dizájnelemeknek, a hátoldali LCD-kijelzőnek, megmaradtak a nagyobb kamerákra jellemző, kifordítható oldallapnál. A készülék mégis sokat tud, amennyiben a 10 Mpixel még annak számít, illetve a HD-felvétel (720p), és az 5x-ös optikai zoom.

Amivel kitűnik a kamera a piac többi tagja közül, az az egyedül rá jellemző „Eye-Fi-kártya”, és „Eye-Fi Video” szoftver, melynek segítségével – most jön a lényeg – mindenféle drótkapcsolat nélkül tudjuk egymással, vagy a számítógéppel megosztani fotóinkat, vagy videóinkat.

Az alapvetően automatikus  rádiókapcsolatos összeköttetés természetesen ki-be kapcsolható, hiszen óvatosnak kell lenni a magánjellegű felvételek véletlenszerű megosztásával, hiszen pár perc alatt felkerülhetünk a netre kitörölhetetlenül, ha nem figyelünk.

Van neki még egy mini HDMI portja, és egy SDHC memóriakártya foglalat, amire szüksége is van 40MB beépített memória mellé, ami gondolom a retró dizájn része lehet csak. Nekem tetszik is, és a drótnélküliség is bejön. Hamarosan kapni lehet, addig is itt lehet nézelődni, van-e már.

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Marvel felfedte, mi vár ránk a következő két évben
Bejelentették a következő öt Marvel Cinematic Universe-film premierjének időpontját és néhány új részletet is.
Életmentő filctoll? Kutyaízű víz? - tesztelje, mennyit tud a holdra szállásról (kvíz)
Ötven évvel ezelőtt, 1969 július 20-án elsőként lépett ember a Holdra. Emlékszik még, hogy zajlott a történelmi küldetés? Most ellenőrizheti tudását!
Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra
Mai szemmel nézve megmosolyogtató technológia segítette az első holdra szállást. Az űrverseny által felgyorsított fejlesztések öt évtizede két ember lépteit segítették,...
Titkolt részletek: hajszálon múlt, hogy a holdra szállás nem végződött tragédiával
Egy tudományos újságíró olyan részletekről számol be a holdra szállással kapcsolatos új könyvében, melyek sokáig titkosítva voltak.
Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong – videó
A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve történt eseményeket.

További tech hírek >>