Drótnélküli kamera


A SANYO kis kézi kamerája nem sokban különbözik a manapság kapható legtöbb neves pályatársától, talán kicsit mókásabb a külalakja. Nekem legalább is a nagy, négyszögletesített „szeme” olyan retrós utánérzést ad, ahogyan a színes műanyag borítás is. Egyvalamiben azonban technikailag is különbözik a többiektől.

Elsőre elég egyszerűnek néz ki a gép. Másodszorra is. Nyoma sincs a manapság megszokott, „telefonkinézet a menő”-dizájnelemeknek, a hátoldali LCD-kijelzőnek, megmaradtak a nagyobb kamerákra jellemző, kifordítható oldallapnál. A készülék mégis sokat tud, amennyiben a 10 Mpixel még annak számít, illetve a HD-felvétel (720p), és az 5x-ös optikai zoom.

Amivel kitűnik a kamera a piac többi tagja közül, az az egyedül rá jellemző „Eye-Fi-kártya”, és „Eye-Fi Video” szoftver, melynek segítségével – most jön a lényeg – mindenféle drótkapcsolat nélkül tudjuk egymással, vagy a számítógéppel megosztani fotóinkat, vagy videóinkat.

Az alapvetően automatikus  rádiókapcsolatos összeköttetés természetesen ki-be kapcsolható, hiszen óvatosnak kell lenni a magánjellegű felvételek véletlenszerű megosztásával, hiszen pár perc alatt felkerülhetünk a netre kitörölhetetlenül, ha nem figyelünk.

Van neki még egy mini HDMI portja, és egy SDHC memóriakártya foglalat, amire szüksége is van 40MB beépített memória mellé, ami gondolom a retró dizájn része lehet csak. Nekem tetszik is, és a drótnélküliség is bejön. Hamarosan kapni lehet, addig is itt lehet nézelődni, van-e már.

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lehagyta a Nintendo 64 eladásait a Switch
A japán cég csak nagyon picit maradt el az aktuális pénzügyi év tervezett, módosított előrejelzéstől.
IoT-s és VR-os megoldások is nyertek a Vodafone versenyén
Megvannak a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyertesei.
Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne
Két videó is megörökítette, ahogy egy felhőkarcoló tetejéről ömlik a víz az utcára.
Ingyenes Days Gone frissítések várhatóak
A Sony bejelentette, hogy júniustól kezdődően minden héten új kihívások érkeznek majd, de egy új nehézségi szintet is kapunk.
Moziba készül, de addig sem akar belefutni a spoilerekbe? Mutatunk néhány trükköt
Néhány órán belül vetíteni kezdik az új Bosszúállók-filmet, ám akadnak, akik csak később tudják megnézni. Nekik mutatunk néhány hasznos dolgot, amikkel elkerülhetik a kényelmetlen...

További tech hírek >>