Drótnélküli laptop


El a vezetékeDELL!

Már a Dell-nek is elege lett a kusza vezetékekből, így megalkotta saját, drótnélküli laptopját, mely szép és okos is lett, ám ennek megfelelően drága is. Még nem a legtökéletesebb, de jó úton halad egy másféle világ felé.

A Dell Latitude Z laptop számos előremutató – vagy éppen felesleges – tulajdonsággal rendelkezik, amiért elkérik az árat (2159 $). Kezdjük a külsejével. Jelen pillanatban a legvékonyabb (14,5 mm) és legkönnyebb (2 kg) 16 inches notebooknak hirdeti magát, magnézium-ötvözet vázzal, krómozott zsanérokkal, és háttér-világításos(!) billentyűzettel. Tényleg szép. A leginnovatívabb tulajdonsága persze az indukciós elven alapuló töltés, de ez sincs ingyen. A készüléket egy mágneses kiegészítőre (200 $) helyezve vezeték nélkül tölthetjük, ugyanannyi idő alatt, mint hagyományos módon. Emellé vehetünk még egy a laptoppal szintén drót nélkül kommunikáló dokkolót (200 dodó) is, amire perifériákat köthetünk (egér, nyomtató, monitor stb.).

A magas árért cserébe egy közepes tudású alapgépet kapunk (Intel Core 2 Duo 1.4GHz, 2GB DDR3 RAM, 64 GB HD, integrált videókártya), de több pénzért bővíthetjük a memóriát, egy kicsit a procit, és a merevlemezeket is. Jó hír, hogy van még a gép tarsolyában érdekesség, ám ezek hasznosságát döntse el mindenki ízlése szerint. A fő processzor mellett egy másodlagos ARM processzor is helyt kapott a gépben egy mini-alaplapon, mely egy Linux alapú oprendszert futtat, mellyel korlátozott funkciókat érhetünk csak el, ami az e-mail, és a böngészés. Azt hiszem, pár perc töltődésen az élet nem múlhat, sok értelmét nem látom, hacsak azt nem, hogy ennek használatával jelentősen meghosszabbíthatjuk az akkumulátor működési idejét.

Mivel az érintőképernyő manapság trendi, a Z-be is bekerült a funkció, de szintén egyedi módon. A képernyő jobb szélén van LCD-érzékelő, melynek érintésével hivatkozásokat érhetünk el. Ezt sem gondolom nagyon használhatónak, de van neki, az kétségtelen. A beépített kamera 2 Mpixeles, és képes névjegykártyák beolvasására is, melyeket PDF-ben ment el. Én konkrétan két éve nem láttam már névjegykártyás embert, de nem is járok jó helyekre. Ráadásként még újlenyomat szkennert is említenek, de arról nincs információm, hogy ezek alapszolgáltatások-e, vagy vehetőek? Mindent összevetve jó drágán lehet egy középerős gépünk, melynek lehet, hogy nem használjuk ki minden szolgáltatását, de az biztos, hogy új irányvonalat, és minőséget képvisel családján belül.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Milyen telefonokat vesznek most legtöbben Európában?
Az egyik neves piackutató kiadta felmérését arról, hogy miként fogytak Európában az okostelefonok az év második negyedében.
Kéretlenül bekapcsolgattak az okossütők
Akár órákon át 200 fokos előmelegítést végeztek.
Felpörgött az okoshangszórók piaca
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.

További tech hírek >>