Drótnélküli laptop


El a vezetékeDELL!

Már a Dell-nek is elege lett a kusza vezetékekből, így megalkotta saját, drótnélküli laptopját, mely szép és okos is lett, ám ennek megfelelően drága is. Még nem a legtökéletesebb, de jó úton halad egy másféle világ felé.

A Dell Latitude Z laptop számos előremutató – vagy éppen felesleges – tulajdonsággal rendelkezik, amiért elkérik az árat (2159 $). Kezdjük a külsejével. Jelen pillanatban a legvékonyabb (14,5 mm) és legkönnyebb (2 kg) 16 inches notebooknak hirdeti magát, magnézium-ötvözet vázzal, krómozott zsanérokkal, és háttér-világításos(!) billentyűzettel. Tényleg szép. A leginnovatívabb tulajdonsága persze az indukciós elven alapuló töltés, de ez sincs ingyen. A készüléket egy mágneses kiegészítőre (200 $) helyezve vezeték nélkül tölthetjük, ugyanannyi idő alatt, mint hagyományos módon. Emellé vehetünk még egy a laptoppal szintén drót nélkül kommunikáló dokkolót (200 dodó) is, amire perifériákat köthetünk (egér, nyomtató, monitor stb.).

A magas árért cserébe egy közepes tudású alapgépet kapunk (Intel Core 2 Duo 1.4GHz, 2GB DDR3 RAM, 64 GB HD, integrált videókártya), de több pénzért bővíthetjük a memóriát, egy kicsit a procit, és a merevlemezeket is. Jó hír, hogy van még a gép tarsolyában érdekesség, ám ezek hasznosságát döntse el mindenki ízlése szerint. A fő processzor mellett egy másodlagos ARM processzor is helyt kapott a gépben egy mini-alaplapon, mely egy Linux alapú oprendszert futtat, mellyel korlátozott funkciókat érhetünk csak el, ami az e-mail, és a böngészés. Azt hiszem, pár perc töltődésen az élet nem múlhat, sok értelmét nem látom, hacsak azt nem, hogy ennek használatával jelentősen meghosszabbíthatjuk az akkumulátor működési idejét.

Mivel az érintőképernyő manapság trendi, a Z-be is bekerült a funkció, de szintén egyedi módon. A képernyő jobb szélén van LCD-érzékelő, melynek érintésével hivatkozásokat érhetünk el. Ezt sem gondolom nagyon használhatónak, de van neki, az kétségtelen. A beépített kamera 2 Mpixeles, és képes névjegykártyák beolvasására is, melyeket PDF-ben ment el. Én konkrétan két éve nem láttam már névjegykártyás embert, de nem is járok jó helyekre. Ráadásként még újlenyomat szkennert is említenek, de arról nincs információm, hogy ezek alapszolgáltatások-e, vagy vehetőek? Mindent összevetve jó drágán lehet egy középerős gépünk, melynek lehet, hogy nem használjuk ki minden szolgáltatását, de az biztos, hogy új irányvonalat, és minőséget képvisel családján belül.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Alkalmazottai megfélemlítésével és megalázásával vádolják a Razer CEO-ját
Egy nemrég közölt riport alapján a Razer CEO-ja, Min-Liang Tan, gyakran ordibál embereivel, akiket szó szerint rettegésben tart.
Feltámasztja a Moto Modokat a 2020-as Motorola Razr
A következő összehajtható Motorola mobilhoz már Moto Mod kiegészítők is jöhetnek.
Új alapokra helyezi GPU-it az Imagination
Az IMG A-Series jelentős, bizonyos szempontból megdöbbentő változásokat vezet be a Furian architektúrához viszonyítva.
Megnézték, mire képes a Qualcomm új csúcsprocesszora, a Snapdragon 865
A Geekbench a számok szintjén is megmutatja, mennyire lehet hinni a Qualcomm fejlesztőinek a Snapdragon 865-öt illetően. Spoiler: nagyon.
Úgy néz ki, a Control mégse lesz része az Xbox Game Pass-nak
Phil Spencer nemrég kijelentette, hogy a Control is része lesz az Xbox Game Pass-nak, de úgy tűnik, a fejlesztők más véleményen vannak.

További tech hírek >>