Dupla kijelző, dupla élvezet


Az Acer igen érdekes ötlettel próbálja megvetni a lábát a piacon: az Iconia Touchbook nevű laptop dupla kijelzős, még a billentyűzet helyén is egy érintőképernyőt találunk. A korábban beharangozott kütyü végre előrendelhető, és még olcsóbb is, mint várni lehetett.

Az utóbbi idők hagyományainak megfelelően az Acer is piacra dobta a maga tabletjeit, remélve, hogy sikerül kihasítani magának egy szeletet ebből a tortából is. A valahová a tabletek és a notebookok közé belőtt Iconia Touchbookot Ügynöknő korábban már bemutatta nektek, de most, hogy piacra dobták, talán érdemes kicsit "felmelegíteni."

Kezdjük a legszembetűnőbb résszel. Alul és felül is multi-touch paneleket találunk, vagyis a fizikai billentyűzetet ebből a modellből is száműzték. A 1366×768 felbontású kijelzők 14 hüvelykesek, mindkettőt a táblagépekről és okostelefonokról már jól ismert Gorilla Glass bevonat védi a sérülésektől és (elméletileg) a szennyeződésektől, ujjlenyomatoktól.

A strapabíró kijelzők közül az alsó értelemszerűen a virtuális billentyűzet kezelésére van szánva, de másra is jó, a futó alkalmazásokat egyszerűen áthúzhatjuk arra a felületre, amelyiken dolgozni szeretnénk. A gépben Core i5 processzor dolgozik, 4 gigás DDR3 memóriával és 640 gigás merevlemezzel kerül a boltok polcaira. Oprendszernek a Windows 7-et választották.

Hasznos dolognak tűnik még a Gesture Editor, ami lehetővé teszi, bizonyos egyszerű kézmozdulatokkal azonnal kikapcsolhassuk a gépet, vagy elindíthassunk alkalmazásokat, programokat. Természetesen az olyan praktikus apróságokat sem hagyták le, mint a Bluetooth, USB, vagy a VGA és HDMI csatlakozók.

Ahogy azt sejteni lehetett, nem bagóért adják, de az eredetileg emlegetett 1500 fontos árból kicsit visszavettek. Ez nem is csoda, hiszen az iPad 2 váratlanul jóárasítva érkezett meg (tudom, így se olcsó), így minden gyártó újragondolta az árcédulákon szereplő összegeket. Az Iconia árát végül a tervezettnél valamivel szerényebb 1.200 dollárban határozták meg. Vélhetően sokan lesznek majd, akiknek a felhasználói élmény megér ennyit - nektek megérné?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Itt az Asus ROG Phone II gamermobil
Léghűtéses és gamepades periféria is van hozzá.
Csinált egy furcsa karkötőt a Facebook, mindent érezhetünk vele a virtuális valóságban
Tasbi néven mutatta be a Facebook Reality Labs annak a karkötőnek a prototípusát, ami a jövőben kényelmesebbé teheti a virtuális valóság "élvezetét".
Sub-Zero lett a népszerű DJ-ből, augusztusban ingyen megkapjuk
Egészen különleges DLC-t jelentett be a Warner és a NetherRealm a Mortal Kombat 11-hez: Dimitri Vegas skin érkezik.
A Biostar engedélyezi az PCI Express 4.0-át az AMD 400-szériás alaplapjain
Bár az öröm nem tart majd örökké, azért mindenképpen üdvözlendő a hír.
Nincs most ennél erősebb androidos mobil: megjött az Asus ROG Phone II
Az Asus mutatta be elsőként azt a készüléket, amibe a Qualcomm jelenlegi legerősebb processzora került. Az eszköz méltó utódja lett a tavaly ROG Phone-nak.

További tech hírek >>