Eco kamera napelemmel és HD felbontással


A shenzheni (Kína) gyártó nem kevesebbre vállalkozott, mint egy olyan marokba illő videókamera piacra eresztésére, melyet napcellákkal látott el a folyamatos energiapótlás végett. Ennél azonban több is van benne.

Sajnos érzékelő lapka tekintetében nem szállt el a gyártó, ám az 5 megapixeles CMOS szenzor is éppen elegendő ahhoz, hogy 1280 x 720p felbontásban filmezzünk, méghozzá 30 fps sebességgel. Természetesen fotózhatunk is a kicskével, melynek felbontását 2048 x 1536 pixelmérettől egészen 4000 x 3000-ig állíthatjuk. Ez utóbbit csak a 12 megapixelt lehetővé tevő szoftveres rásegítővel érhetjük el, mely a gyártó állítása szerint szinte semmilyen minőségi romlást nem okoz. Ám sajnos csak JPEG formátumra képes a kis kamerácska, így a tömörítetlen RAW felejtős. 

Adattárolásra SD és SDHC kártyát használhatunk, méghozzá 32GB kapacitásig, ami bőven elegendő akár egy egész hétvége eseményeinek rögzítéséhez. Portok tekintetében USB és HDMI áll rendelkezésre, ezeken keresztül csatlakoztathatjuk PC-hez, vagy tévéhez is. Zoom tekintetében sajnos csak digitálisat kapott, így ez a funkció nem fog földhöz vágni minket. 

Ami miatt viszont mindenképpen úgy éreztem, hogy ezt a kis masinát érdemes bemutatni a tech.hu hasábjain az, hogy a normál akkutöltési lehetőség mellett napelemet is kapott, melyet az LCD panel hátuljából hajtogathat ki használója, méghozzá két fokozatban. Ez remek dolog, főleg ha egy esemény videózása közben kezd villogni a töltöttség jelző és nincs lehetőség letenni a kicsikét egy röpke töltésre. Ilyenkor csak kihajtjuk a solar panelt és már mehet is tovább a forgaás. Arról nem is beszélve, hogy a kihajtott napelem árnyékolja is az LCD-t, ami talán egy fokkal feljebb tolja a használati komfort érzetét. A kamera három színben (fekete, ezüst és piros) ez év nyarára várható a boltok polcaira, ám az árfekvésről egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Plugable már vezetékes fejhallgatót is forgalmaz
A leginkább elosztóiról és adaptereiről ismert vállalat hosszú évek után piacra dobott egy vezetékes sztereó headsetet.
Ha siet, most ingyen az öné lehet egy 5000 forintos, remek sci-fi játék
A Humble Bundle új akciójában most korlátozott ideig a közel 80 százalékos értékelésen álló Tacomát lehet ingyen beszerezni.
Ezen a videón élőben nézheti, ahogy az űrhajósok tesznek-vesznek a Nemzetközi Űrállomás külsején
Az ISS asztronautái órák óta az űrben mászkálnak, persze jó okkal, fontos küldetést teljesítenek. A munkába most bárki bepillanthat.
Új kiegészítőkkel készült a tavaszra az Apple
Új tokok érkeztek az iPhone készülékekhez és új szíjak az Apple Watch okosórához.
Feltörhetetlennek hirdették, komoly biztonsági hibát találtak a Magyarországon is árult autóriasztóban
Két, elsősorban Amerikában népszerű okos riasztóról derült ki, hogy komoly biztonsági réseket tartalmaznak.

További tech hírek >>