Eco kamera napelemmel és HD felbontással


A shenzheni (Kína) gyártó nem kevesebbre vállalkozott, mint egy olyan marokba illő videókamera piacra eresztésére, melyet napcellákkal látott el a folyamatos energiapótlás végett. Ennél azonban több is van benne.

Sajnos érzékelő lapka tekintetében nem szállt el a gyártó, ám az 5 megapixeles CMOS szenzor is éppen elegendő ahhoz, hogy 1280 x 720p felbontásban filmezzünk, méghozzá 30 fps sebességgel. Természetesen fotózhatunk is a kicskével, melynek felbontását 2048 x 1536 pixelmérettől egészen 4000 x 3000-ig állíthatjuk. Ez utóbbit csak a 12 megapixelt lehetővé tevő szoftveres rásegítővel érhetjük el, mely a gyártó állítása szerint szinte semmilyen minőségi romlást nem okoz. Ám sajnos csak JPEG formátumra képes a kis kamerácska, így a tömörítetlen RAW felejtős. 

Adattárolásra SD és SDHC kártyát használhatunk, méghozzá 32GB kapacitásig, ami bőven elegendő akár egy egész hétvége eseményeinek rögzítéséhez. Portok tekintetében USB és HDMI áll rendelkezésre, ezeken keresztül csatlakoztathatjuk PC-hez, vagy tévéhez is. Zoom tekintetében sajnos csak digitálisat kapott, így ez a funkció nem fog földhöz vágni minket. 

Ami miatt viszont mindenképpen úgy éreztem, hogy ezt a kis masinát érdemes bemutatni a tech.hu hasábjain az, hogy a normál akkutöltési lehetőség mellett napelemet is kapott, melyet az LCD panel hátuljából hajtogathat ki használója, méghozzá két fokozatban. Ez remek dolog, főleg ha egy esemény videózása közben kezd villogni a töltöttség jelző és nincs lehetőség letenni a kicsikét egy röpke töltésre. Ilyenkor csak kihajtjuk a solar panelt és már mehet is tovább a forgaás. Arról nem is beszélve, hogy a kihajtott napelem árnyékolja is az LCD-t, ami talán egy fokkal feljebb tolja a használati komfort érzetét. A kamera három színben (fekete, ezüst és piros) ez év nyarára várható a boltok polcaira, ám az árfekvésről egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Itt az újabb bizonyíték, hogy 6-kamerás lesz a Galaxy S10+
Olyan tokokról kerültek elő képek, amelyek bizonyítják, hogy tényleg 4 hátlapi kamerát kap a készülék.
Különleges Instagram-eszközöket kapnak a celebek
A celebek és az influencerek speciális eszközöket kapnak az Instagramtól.
Kínai hackerek szálltak rá az amerikai haditengerészetre, rakétaterveket is loptak tőlük
A hivatalos forrásból származó jelentések szerint az elmúlt másfél évben a kínai hackerek több olyan információt is elloptak az amerikai haditengerészettől, ami érzékenyen...
Gurukarácsony: nyereményjáték – a hatodik nap
Nyereményjátékunk hatodik napján a túlélés az elsődleges cél, legyen bármilyen vad a vadon és hosszú a sötétség.
CD és DVD nyilvántartó v1.45 (magyar) 2.0
Ingyenes nyilvántartó.

További tech hírek >>