Eco kamera napelemmel és HD felbontással


A shenzheni (Kína) gyártó nem kevesebbre vállalkozott, mint egy olyan marokba illő videókamera piacra eresztésére, melyet napcellákkal látott el a folyamatos energiapótlás végett. Ennél azonban több is van benne.

Sajnos érzékelő lapka tekintetében nem szállt el a gyártó, ám az 5 megapixeles CMOS szenzor is éppen elegendő ahhoz, hogy 1280 x 720p felbontásban filmezzünk, méghozzá 30 fps sebességgel. Természetesen fotózhatunk is a kicskével, melynek felbontását 2048 x 1536 pixelmérettől egészen 4000 x 3000-ig állíthatjuk. Ez utóbbit csak a 12 megapixelt lehetővé tevő szoftveres rásegítővel érhetjük el, mely a gyártó állítása szerint szinte semmilyen minőségi romlást nem okoz. Ám sajnos csak JPEG formátumra képes a kis kamerácska, így a tömörítetlen RAW felejtős. 

Adattárolásra SD és SDHC kártyát használhatunk, méghozzá 32GB kapacitásig, ami bőven elegendő akár egy egész hétvége eseményeinek rögzítéséhez. Portok tekintetében USB és HDMI áll rendelkezésre, ezeken keresztül csatlakoztathatjuk PC-hez, vagy tévéhez is. Zoom tekintetében sajnos csak digitálisat kapott, így ez a funkció nem fog földhöz vágni minket. 

Ami miatt viszont mindenképpen úgy éreztem, hogy ezt a kis masinát érdemes bemutatni a tech.hu hasábjain az, hogy a normál akkutöltési lehetőség mellett napelemet is kapott, melyet az LCD panel hátuljából hajtogathat ki használója, méghozzá két fokozatban. Ez remek dolog, főleg ha egy esemény videózása közben kezd villogni a töltöttség jelző és nincs lehetőség letenni a kicsikét egy röpke töltésre. Ilyenkor csak kihajtjuk a solar panelt és már mehet is tovább a forgaás. Arról nem is beszélve, hogy a kihajtott napelem árnyékolja is az LCD-t, ami talán egy fokkal feljebb tolja a használati komfort érzetét. A kamera három színben (fekete, ezüst és piros) ez év nyarára várható a boltok polcaira, ám az árfekvésről egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elképesztő összegeket igényel egy globális 5G-hálózat kiépítése
A szabvány kulcsfontosságú a közeljövő szempontjából, azonban a teljes lefedettség megvalósítása nagyon sokba kerülne.
Csak most vette észre a Pentagon, hogy hónapokkal ezelőtt ellopták 30 ezer katonájuk személyes adatát
A Pentagon alvállalkozóját ért hackertámadás miatt az amerikai védelmi minisztérium alkalmazottainak hitelkártya és más személyes adata is rossz kezekbe került.
Megvan a klímaváltozás következő áldozata: a sör
A klímaváltozással járó hőhullámok és szárazságok az árpának sem tesznek jót. Ha így megy tovább, brutális drágulás jöhet a sörpiacon.
Ügyes trükköt tud a Google Pixel 3 kamerája
Felvétel közben is képes fps-értéket változtatni az új Google okostelefonok kamerája.
Programajánló: Budapesten kerül megrendezésre az AIME 2018
Az Academia-Industry Matching Eventen a kutatók és a szakemberek oszthatják meg egymással új eredményeiket.

További tech hírek >>