Egy doboznyi áram mindig jól jöhet


Természetesen nem újdonság amiről szól ez a cikk, ám amikor megláttam a termék árát, vettem egy mély lélegzetet és a számat elhagyta az „ezt nem hiszem el” mondat. Mert bizony az USB Brando által kínált áramgyűjtő és hordozó dobozka ára jóval elmarad társaiétól, ami viszont az általa kínált szolgáltatást egyáltalán nem nyomja le. De erről majd később, most inkább nézzük mit is tud a kicsike.

A kis fehér dobozka nem más, mint egy nagy teljesítményű akkumulátor, melyet előre feltöltve bárhová magával vihet az ember. Persze töltés nélkül is, de úgy nem sok értelmét látom a dolognak. No szóval, a kicsike nem másra való, mint a belé táplált elektromosság megtartására, illetve szállítására, amit ha szükség van rá, bármikor áttölthetünk hordozható eszközeink feszültségért könyörgő akkujába. Tehetjük mindezt USB porton keresztül, sőt ha úgy hozza sors, akár kettő is rendelkezésre áll, így egyszerre két eszközt is elláthatunk árammal.

Tehetjük mindezt teljes nyugalommal, hiszen az eszköz elég nagy 18.5Wh (5000 mAh) kapacitású akkut kapott, mely 5.3V feszültség leadására képes, méghozzá ahogy fentebb írtam, egyszerre két USB porton keresztül is. További előny, hogy az eszköz súlya mindössze 152 gramm, mérete pedig nem sokkal nagyobb, mint egy cigarettás dobozé, így a könnyű szállíthatósága megkérdőjelezhetetlen. Nem így a töltési ideje, amire a gyártó 8 és fél órát jósol, ami szerintem elég sok. De ne legyünk telhetetlenek, hiszen oké, hogy ha lemerült jó sokáig lógathatjuk a konnektoron, ám a vadonban igen jó szolgálatot tehet nekünk, vagyis lemerült bigyóinknak.

S hogy miket tölthetünk általa? Szinte mindent. A csomagban ugyanis megtalálható maga a külső akku, mellékelve hozzá egy általános kábel és természetesen a rengeteg kiegészítő dugóka. Ezek között megtalálhatók a Sony Ericsson által használt fésűs, a Nokia I (2mm) és II (3,5mm) típusú, az LG által használt lapos, a Samsung i900 készülékéhez szükséges és végül a nemsokára általánossá váló mini USB csatlakozó is. Ezzel szinte az összes manapság preferált készüléktípust lefedte a gyártó, így aztán bárki használhatja kedvére.

A bemutató végén pedig jöjjön a szokásos infó, mégpedig az árfekvés. Nos, sok-sok hasonló termék megfordult már a kezemben, ezek közül a Brunton eszközei voltak a legszimpatikusabbak, ám a legdrágábbak is. Sajnos az ehhez hasonló portékákra nem az olcsóság a jellemző, hiszen általában olyan 25 és 60 ezer forint közötti összeget kell kicsengetni értük, kapacitástól függően. A Brando USB Power Station esetében azonban más a helyzet, ugyanis nem egészen 10.000 forintnak megfelelő dollárt kell kifizetni érte és már vihetjük is magunkkal oda, ahol talán még a madár se járt. Persze ismerem az „olcsó húsnak híg a leve” című mondást, ám ha beválik a kis drágaság, mindenképpen csak nyerhet vele az ember. Én úgy gondolom, hogy ez az árfekvés megér egy misét, úgyhogy azt hiszem mindjárt nyomok is egyet megrendelés gombon.

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Tizennégy év után megjelenik az eredeti Half-Life újragondolt változata
A 2006 óta fejlesztett, a Valve által is jóváhagyott Black Mesa március 5-én lesz hivatalosan is kész.
Megindult a lavina: a CD Projekt Red sem utazik a PAX Eastre
Hiába van hátra már csak egy nap a rendezvény kezdetéig, továbbra is sorra mondják le a részvételt a komolyabb szereplők.
Lemondott posztjáról a Disney vezérigazgatója
15 év után távozik posztjáról a Disney vezérigazgatója, Bob Iger, akihez a Marvel vagy épp a Lucasfilm felvásárlása is köthető.
Elgato Stream Deck: a makrózás új mércéje
Volt szerencsénk kipróbálni a Stream Deck sorozat középső, szerintünk leginkább eltalált árazású tagját.
Visszahozná az otthon cserélhető mobilakkukat az EU
Nem fog tetszeni a mobilgyártóknak a kiszivárgott javaslat.

További tech hírek >>