Egy doboznyi áram mindig jól jöhet


Természetesen nem újdonság amiről szól ez a cikk, ám amikor megláttam a termék árát, vettem egy mély lélegzetet és a számat elhagyta az „ezt nem hiszem el” mondat. Mert bizony az USB Brando által kínált áramgyűjtő és hordozó dobozka ára jóval elmarad társaiétól, ami viszont az általa kínált szolgáltatást egyáltalán nem nyomja le. De erről majd később, most inkább nézzük mit is tud a kicsike.

A kis fehér dobozka nem más, mint egy nagy teljesítményű akkumulátor, melyet előre feltöltve bárhová magával vihet az ember. Persze töltés nélkül is, de úgy nem sok értelmét látom a dolognak. No szóval, a kicsike nem másra való, mint a belé táplált elektromosság megtartására, illetve szállítására, amit ha szükség van rá, bármikor áttölthetünk hordozható eszközeink feszültségért könyörgő akkujába. Tehetjük mindezt USB porton keresztül, sőt ha úgy hozza sors, akár kettő is rendelkezésre áll, így egyszerre két eszközt is elláthatunk árammal.

Tehetjük mindezt teljes nyugalommal, hiszen az eszköz elég nagy 18.5Wh (5000 mAh) kapacitású akkut kapott, mely 5.3V feszültség leadására képes, méghozzá ahogy fentebb írtam, egyszerre két USB porton keresztül is. További előny, hogy az eszköz súlya mindössze 152 gramm, mérete pedig nem sokkal nagyobb, mint egy cigarettás dobozé, így a könnyű szállíthatósága megkérdőjelezhetetlen. Nem így a töltési ideje, amire a gyártó 8 és fél órát jósol, ami szerintem elég sok. De ne legyünk telhetetlenek, hiszen oké, hogy ha lemerült jó sokáig lógathatjuk a konnektoron, ám a vadonban igen jó szolgálatot tehet nekünk, vagyis lemerült bigyóinknak.

S hogy miket tölthetünk általa? Szinte mindent. A csomagban ugyanis megtalálható maga a külső akku, mellékelve hozzá egy általános kábel és természetesen a rengeteg kiegészítő dugóka. Ezek között megtalálhatók a Sony Ericsson által használt fésűs, a Nokia I (2mm) és II (3,5mm) típusú, az LG által használt lapos, a Samsung i900 készülékéhez szükséges és végül a nemsokára általánossá váló mini USB csatlakozó is. Ezzel szinte az összes manapság preferált készüléktípust lefedte a gyártó, így aztán bárki használhatja kedvére.

A bemutató végén pedig jöjjön a szokásos infó, mégpedig az árfekvés. Nos, sok-sok hasonló termék megfordult már a kezemben, ezek közül a Brunton eszközei voltak a legszimpatikusabbak, ám a legdrágábbak is. Sajnos az ehhez hasonló portékákra nem az olcsóság a jellemző, hiszen általában olyan 25 és 60 ezer forint közötti összeget kell kicsengetni értük, kapacitástól függően. A Brando USB Power Station esetében azonban más a helyzet, ugyanis nem egészen 10.000 forintnak megfelelő dollárt kell kifizetni érte és már vihetjük is magunkkal oda, ahol talán még a madár se járt. Persze ismerem az „olcsó húsnak híg a leve” című mondást, ám ha beválik a kis drágaság, mindenképpen csak nyerhet vele az ember. Én úgy gondolom, hogy ez az árfekvés megér egy misét, úgyhogy azt hiszem mindjárt nyomok is egyet megrendelés gombon.

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Új előzetest kapott A kívülálló
A Castle Rock után egy újabb Stephen King adaptációval rukkol elő az HBO. Megkapta első rendes előzetesét A kívülálló.
Cyberpunk 2077 – Jóval nagyobb lehet a térkép, mint gondolnánk
A Cyberpunk 2077 kiszivárgott térképe sokak szerint kicsinek tűnt, a Redditen azonban az E3-as demóval bizonyították, hogy ez nem igaz.
Feje tetejére áll az egészségügy a következő években, ha végre kezünkbe vesszük az irányítást
Az egészségügybe nem csak az eszközök, hanem az általuk gerjesztett szemléletváltás hoz majd igazi változásokat az előttünk álló időszakban – jósolja Meskó Bertalan orvosi...
Ingyenes Netflix rivális érkezik
De azért van egy-két kis trükk a dologban, amitől rögtön nem olyan vonzó a Plex szolgáltatása.
Kedden kezdi árulni az Apple az új szuperszámítógépét, ami egy lakás árába kerül
Az Apple eredetileg őszre ígérte a nyáron bemutatott Mac Pro érkezését, ez azonban decemberre tolódott. Technikailag viszont mégis ősszel dobják piacra.

További tech hírek >>