Egyre jobban nő a Sina befolyása


Egyre gyorsabbá és hatékonyabbá válik a bajban lévő kínaiak számára történő segítségnyújtás a Sina mikroblogon, a szociális platform az ázsiai ország hivatalos jótékonysági szervezeteinek botrányai miatt megrendült adakozási kedv visszatérését is segíti.A jelenleg már több mint 350 millió regisztrált felhasználót jegyző Sina mikroblogon február eleje óta lehetséges a segítségkérés és az adománygyűjtés, egy technikai újítással az mostantól minden eddiginél gyorsabb és hatékonyabb lehet - írja a sina.com hírportál. A "kínai Twitterként" is emlegetett Sinán a hét elejétől kezdve akár 48 órán belül segítséget kaphatnak a saját nevükkel regisztrált, hitelesített felhasználók és szervezetek. A kérések valódiságának ellenőrzésében és igazolásában önkéntes mikroblogolók segítenek majd, akik a legrégebbi felhasználók közül kerülnek ki. A platformot akcióik meghirdetésére jótékonysági szervezetek is használhatják, a rendszer pedig abban is segít, hogy a rászorulók és potenciális mentőangyalaik egymásra találjanak.

A szolgáltatás korábbi verzióját az elmúlt 10 hónapban több mint 1400 esetben vették igénybe, az akciók során összesen 10 millió jüant (360 millió forint) gyűjtöttek össze a mikroblogon - áll a Sina statisztikáiban. Az anyagi segítségre, szállásra, üzleti angyalokra szorulók mellett többen kértek segítséget saját vagy gyermekeik műtéteikhez, nagy visszhangot váltott ki például annak a leukémiás fiatal nőnek az esete, aki őssejtműtétjéhez mindössze három nap alatt gyűjtött össze félmillió jüant (18 millió forint) a mikroblogokon, köszönhetően a több tízezer mikroblogoló felajánlásának.

A kínai jótékonykodás komoly válságát élte az elmúlt másfél évben, tavaly 2010-hez képest 63 százalékkal kevesebbet, összesen 14,5 milliárd jüant (522 milliárd forint) adományoztak jótékonysági szervezeteknek a kínaiak. A válságot 2011 júniusában a kínai Vöröskereszt alkalmazottainak - egyébként a Sina mikroblogon leleplezett - visszaélései és a szervezet költségvetésében talált szabálytalanságok indították el, nem sokkal ezután a jótékonyság fő szerve, a Kínai Adományozási Szövetség 15 millió jüanos (540 millió forint) vállalati felajánlásokkal való sikkasztási ügye növelte. A kínai jótékonysági szervezetek azóta közös akciókkal, átláthatóságuk fokozásával igyekszenek visszaszerezni a bizalmat - eddig nem sok sikerrel.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ingyenes Netflix rivális érkezik
De azért van egy-két kis trükk a dologban, amitől rögtön nem olyan vonzó a Plex szolgáltatása.
Kedden kezdi árulni az Apple az új szuperszámítógépét, ami egy lakás árába kerül
Az Apple eredetileg őszre ígérte a nyáron bemutatott Mac Pro érkezését, ez azonban decemberre tolódott. Technikailag viszont mégis ősszel dobják piacra.
Ultrahangos érzékeléssel egészül ki a Nest Hub
Ha a felhasználó távolabb áll, a megjelenített betűméret is nagyobb lesz.
Ultrahangos érzékeléssel egészül ki a Nest Hub
Ha a felhasználó távolabb áll, a megjelenített betűméret is nagyobb lesz.
Gigabírságot kapott Magyarországon a Facebook
A GVH eddig soha nem szabott ki ekkora bírságot fogyasztóvédelmi ügyben.

További tech hírek >>