Egységesítik a mobiltöltőket


Szép új világ felé

Az ember mindig utólag okos, ezért manapság ésszerű kérdésnek tűnik, hogy miért nem jóval előbb jutott a döntéshozók eszébe, vagy már éppen a sorozatgyártás megkezdésekor a gyártóknak, hogy a mobiltelefonokat egységes töltővel lássák el? Már pusztán praktikussági okokból is.

Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges kínlódástól kíméltetett volna meg az emberiség, és az anyabolygó is. Azzal, hogy az ENSZ erre hivatott szervezete, a Nemzetközi Távközlési Unió végre elkötelezte magát a mobiltelefon töltők egységesítése mellett, évente 51 ezer tonna veszélyes hulladéktól mentesítheti a földet. Ráadásul energiatakarékosabb lesz, mint elődjei.

A hivatalos szervekkel együttműködve a nagy készülékgyártók, mint a Nokia, a SE, Samsung, LG, és a Motorola, valamint a szolgáltatók közül is a legnagyobbak (az AT & T, a KTF, a Telefonica, a T-Mobile és a Vodafone) dolgozzák ki az új szabvány alapjait. A jól értesültek azt is tudni vélik, hogy a MicroUSB lesz a befutó az univerzális töltők csatlakozásában. Európában már 2010-től elfogadhatják az egységesítést, de a teljes átállás 2012-nél előbb nem valószínű, hogy beérik. El tudom képzelni azt a világot, mikor nem kell minden új telefonhoz töltőt is venni, vagy, hogy nem kell körbejárni az irodát, míg megtalálom a készülékhez a megfelelőt. Alig várom!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megtalálták a Nemesist a Resident Evil 2 új demójában
Apró, de annál ütősebb easter egget rejtett el a Capcom napokban fellőtt R.P.D. demóban, amely már a harmadik részre utal.
Kipróbáltuk a OnePlus 7T telefon fotós képességeit
Lenyűgöző fotók készíthetőek a gyártó telefonjával.
Sokan értékelik majd: hasznos funkciók érkeznek a OneDrive-ba
Három új, igen hasznos funkcióval bővíti internetes tárhelyszolgáltatását Microsoft. Az újdonságok a napokban kerülnek be a OneDrive-ba.
Műkarral ölelhette át testvérét a félkezű fiú
Felkar nélkül született a kis Jacob, és mindenhol azt mondták a szüleinek, így nem lehet jól működő karprotézise.
Több új Dungeuns & Dragons játék készül
A Dungeons & Dragons feltámadása zajlik a számítógépes játékok között, a Wizards of the Coast elnöke szerint pedig az elkövetkező években több új játék is megjelenik.

További tech hírek >>