Egységesítik a mobiltöltőket


Szép új világ felé

Az ember mindig utólag okos, ezért manapság ésszerű kérdésnek tűnik, hogy miért nem jóval előbb jutott a döntéshozók eszébe, vagy már éppen a sorozatgyártás megkezdésekor a gyártóknak, hogy a mobiltelefonokat egységes töltővel lássák el? Már pusztán praktikussági okokból is.

Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges kínlódástól kíméltetett volna meg az emberiség, és az anyabolygó is. Azzal, hogy az ENSZ erre hivatott szervezete, a Nemzetközi Távközlési Unió végre elkötelezte magát a mobiltelefon töltők egységesítése mellett, évente 51 ezer tonna veszélyes hulladéktól mentesítheti a földet. Ráadásul energiatakarékosabb lesz, mint elődjei.

A hivatalos szervekkel együttműködve a nagy készülékgyártók, mint a Nokia, a SE, Samsung, LG, és a Motorola, valamint a szolgáltatók közül is a legnagyobbak (az AT & T, a KTF, a Telefonica, a T-Mobile és a Vodafone) dolgozzák ki az új szabvány alapjait. A jól értesültek azt is tudni vélik, hogy a MicroUSB lesz a befutó az univerzális töltők csatlakozásában. Európában már 2010-től elfogadhatják az egységesítést, de a teljes átállás 2012-nél előbb nem valószínű, hogy beérik. El tudom képzelni azt a világot, mikor nem kell minden új telefonhoz töltőt is venni, vagy, hogy nem kell körbejárni az irodát, míg megtalálom a készülékhez a megfelelőt. Alig várom!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Borderlands 3 – megszűnt a szivárogtató Youtuber csatornája
A Take-Two magánnyomozókkal ment SupMatto után, aki törölte Twitterét, és most a Youtube csatornája is eltűnt.
[Képregénybörze] Szukits - Tótágas borzongás
Bár ezúttal „csak” három kötettel gazdagodtunk a Szukits jóvoltából, a hozzánk került képregényes kiadványok ezúttal is minőségi darabok.
Microsoft Flight Simulator – még mindig álleejtően gyönyörű
A Microsoft Flight Simulator már az első bemutatón sem volt ronda, a legújabb videók sem hazudtolják meg az eddig látottakat.
Tovább kapnak frissítéseket a Nokia-telefonok
A HMD egy évvel kitolja több eltérő típus támogatását, ezzel 2020-ig maradnak a frissítések.
Világelsők a Galaxy Note10+ 5G kamerái
Az előlapi és a hátlapi kamerája tarolt a DxOMark tesztjein.

További tech hírek >>