Eladási rekordot döntött a Windows 7


Már amikor megjelent és kipróbálhattuk, gondoltuk, hogy a Win 7 lesz a Microsoft legsikeresebb op. rendszere, de azt szerintem a gyártó sem gondolta, hogy ennyire.

Pedig a hetes rendszer rendesen odavágott az összes többi verziónak, már ami az eladási adatokat illeti. Az október közepe óta forgalmazott operációs rendszerből napjainkig több mint 100 millió licencet adott el a gyártó, amit eddig nem igazán sikerült elérniük egyetlen szoftverükkel sem. Legalábbis ilyen rövid idő alatt.

S, hogy ez a sokmillió licenc és személyi rendszer mennyi pénzt hozott Bill bácsi konyhájára? Jó kérdés. Egyes források milliárdokról beszélnek, ám a silicon.com szerint ez a szám megközelítőleg 14 milliárd dollárt jelent, ami még világszinten is nagy számnak számít, ráadásul azt jelenti, hogy a világon minden 9-10. PC a hetes rendszert használja. Nos, a nagy sikeren egyáltalán nem csodálkozom, hiszen a Win 7-tel tényleg egy remekül használható szoftverecskét hoztak létre „ablakék”.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Filmkritika] Vasember 3
A Marvel Moziuniverzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben premierjéhez közeledve sorra vesszük a PC Gururól hiányzó Marvel filmeket. Most éppen a Vasember 3. részét.
Megérkezett az Előre magyar előzetese
Varázslatos univerzumot teremt a Pixar: befutott az Előre tündékkel, sárkányokkal, unikornisokkal, sellőkkel, trollokkal és törpékkel tömött magyar előzetese.
Csak 200 dollárba kerülne egy laptophoz plusz két kijelző
Már tart a Mobile Pixels TRIO nevű laptopmonitor közösségi finanszírozási kampánya.
Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.
Wolfenstein: Youngblood –Az első Wolfenstein, amit nem cenzúráznak a németek
Nagyon úgy néz ki, hogy a nácik benne maradhatnak a Wolfenstein: Youngblood német verziójában, először a sorozat történelme során.

További tech hírek >>