Ellenállhatatlan a Chrome


A böngészők piacán drámai átrendeződés továbbra sem történt, de a korábban megállapított tendenciák egyértelműek: az IE részesedése világszerte csökken, a Firefox szintén hanyatlani látszik, a Chrome viszont rohamléptekkel erősödik. Magyarországon hasonló a helyzet, de picit mások az erőviszonyok.

A Statcounter globális statisztikái alapján a kisebb népszerűségű böngészők körül nem sok minden változott, a Safari enyhe növekedésével szemben az Opera ugyanilyen enyhén csökkent, lényegében stagnál ezen böngészők felhasználói bázisa.

Elég egyértelmű változások rajzolódnak ki ugyanakkor a top böngészők csatájában. Az Internet Explorer hanyatlását az új verziók sem tudják látványosan lassítani, pláne megállítani. Két év alatt a 60% körüli részesedés 42%-ra csökkent és egyelőre nem látni olyan jeleket, amelyek arra utalnának, hogy összekapja magát a Microsoft terméke.

Mindezzel párhuzamosan a Mozilla tűzrókája sem tudja növelni népszerűségét, sőt. A korábbi hónapok stagnálása online roulette system - szolid növekedése után idén elkezdett apadni a Firefoxot használók száma. A 28% egyelőre elég a képzeletbeli dobogó második helyéhez, de nem tudni, meddig marad ez így.

A harmadik nagy szereplő, a Chrome ugyanis folytatja a korábban megfigyelt látványos erősödést, a hathetente menetrendszerűen frissülő böngésző egyre szélesebb tömegekhez jut el. Jelenleg világviszonylatban 22% körüli a Google böngészőjének részesedése, lassan lőtávolba kerülhet tehát a Firefox is.

Végezetül ejtsünk pár szót a StatCounter hazai adatairól is. A januári helyzetjelentésünkhöz képest az élen nem változott a helyzet, a Firefox továbbra is toronymagasan vezeti a tetszési indexet, bár egy kisebb csökkenés itt is megfigyelhető.

A második harmadik helyen viszont megtörtént a helycsere, amit már az év elején is valószínűsíteni lehetett, a magyar felhasználók körében már elterjedtebb a Chrome, mint a harmadik helyre visszaszoruló IE.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sokak által várt funkció érkezik az Instagramba: időrendben láthatjuk a képeket
A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan...
Okospelenkát fejlesztettek ki amerikai kutatók
Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
0-ról 100-ra 58 perc alatt: ilyen gyorsan töltődik fel a Galaxy S20 Ultra
Bár a boltok polcaira csak márciusban kerül majd fel a Samsung Galaxy S20 Ultra (ahogy az S20-család többi tagja is), van, aki már most kipróbálta, hogyan dolgozik össze a készülékben...
Vagy a Huawei vagy az USA – Washington feltételeket szab
Az Egyesült Államok megszakíthatja a hírszerzési együttműködést azokkal az országokkal, amelyek együttműködnek a Huawei-jel.
Néhányan 1-2 nap után törésre panaszkodnak, óvatosan kell bánni a Samsung Galaxy Z Flippel
Déjà vu érzésünk lehet: kiad a Samsung egy különleges összehajtható telefont, és néhány korai felhasználó arról panaszkodik, valami nincs rendben vele.

További tech hírek >>