Ellenállhatatlan a Chrome


A böngészők piacán drámai átrendeződés továbbra sem történt, de a korábban megállapított tendenciák egyértelműek: az IE részesedése világszerte csökken, a Firefox szintén hanyatlani látszik, a Chrome viszont rohamléptekkel erősödik. Magyarországon hasonló a helyzet, de picit mások az erőviszonyok.

A Statcounter globális statisztikái alapján a kisebb népszerűségű böngészők körül nem sok minden változott, a Safari enyhe növekedésével szemben az Opera ugyanilyen enyhén csökkent, lényegében stagnál ezen böngészők felhasználói bázisa.

Elég egyértelmű változások rajzolódnak ki ugyanakkor a top böngészők csatájában. Az Internet Explorer hanyatlását az új verziók sem tudják látványosan lassítani, pláne megállítani. Két év alatt a 60% körüli részesedés 42%-ra csökkent és egyelőre nem látni olyan jeleket, amelyek arra utalnának, hogy összekapja magát a Microsoft terméke.

Mindezzel párhuzamosan a Mozilla tűzrókája sem tudja növelni népszerűségét, sőt. A korábbi hónapok stagnálása online roulette system - szolid növekedése után idén elkezdett apadni a Firefoxot használók száma. A 28% egyelőre elég a képzeletbeli dobogó második helyéhez, de nem tudni, meddig marad ez így.

A harmadik nagy szereplő, a Chrome ugyanis folytatja a korábban megfigyelt látványos erősödést, a hathetente menetrendszerűen frissülő böngésző egyre szélesebb tömegekhez jut el. Jelenleg világviszonylatban 22% körüli a Google böngészőjének részesedése, lassan lőtávolba kerülhet tehát a Firefox is.

Végezetül ejtsünk pár szót a StatCounter hazai adatairól is. A januári helyzetjelentésünkhöz képest az élen nem változott a helyzet, a Firefox továbbra is toronymagasan vezeti a tetszési indexet, bár egy kisebb csökkenés itt is megfigyelhető.

A második harmadik helyen viszont megtörtént a helycsere, amit már az év elején is valószínűsíteni lehetett, a magyar felhasználók körében már elterjedtebb a Chrome, mint a harmadik helyre visszaszoruló IE.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Socket AM4 foglalathoz is elérhető a GELID Slim Silence hűtője
A 28 mm magas egység bordába integrált hőcsövekkel és ventilátorral igyekszik kihozni a hűtési maximumot a szűk helyekből.
Ilyen az, amikor magyar költők műveivel reklámozzák a Microsoft Flight Simulatort
A Microsoft Flight Simulator segítségével Magyarország is bejárható, néhány reklám most pedig összekapcsolja ezt hazánk nagy költőivel.
Egy este alakult ki sarki fény és holdszivárvány Skóciában
Külön-külön is ritkák azok az égi jelenségek, melyeket most egyszerre sikerült megfigyelni Skóciában.
Elite Dangerous – Hamarosan ingyenessé válik a játék egyik legfontosabb kiegészítője
A Horizons egyike az Elit Dangerous legfontosabb és legnagyobb kiegészítőjének, ráadásul hamarosan már mindenki bezsebelheti ingyen.
A sztárok is bejelentkeztek a Megyék Csatája versenyindító sztárfutamáról!
A mai napon rendezték meg a Megyék Csatája sztárfutamát, amiről természetesen a hírességek is posztoltak a közösségi médiában.

További tech hírek >>