Első hivatalos képek a Windows 8.1-ről


A sok kiszivárgott / kiszivárogtatott build után a Microsoft egy blogbejegyzésében tegnap hivatalosan is közzétett néhány újdonságot, amelyek a Windows 8 frissítésével, a korábban Blue-ként emlegetett Windows 8.1-gyel érkeznek majd.

Ami várható volt, az nagyjából meg is történt: nem lesz továbbra sem hivatalos Start menü, marad a start képernyő, de cserébe meg fog jelenni a tálca bal alsó sarkában egy Windows ikon, melynek segítségével át lehet ugrani a start képernyőre. A Microsoft saját bevallása szerint jóval testreszabhatóbb lesz a Windows 8 külseje; az élő csempék méretét például most már nem csak két fokozatban lehet szabályozni, hanem ugyanúgy, mint a Windows Phone 8 esetén, lesznek negyedes csempék is, valamint a lezáró képernyő nem csak egy statikus képet tud majd mutatni, hanem igény szerint a fényképek mappából vagy akár a Skydrive mappánkból is válogathat majd a gép.

[caption id="attachment_8055" align="alignnone" width="560"]A sokat "emlegetett" Start képernyő a Windows 8.1-ben A sokat "emlegetett" Start képernyő a Windows 8.1-ben[/caption]

Megújul némileg a Microsoft Store is: a jelenleg kábé használhatatlan kevésbé áttekinthető, letölthető alkalmazásgyűjtemény jóval több, átlátható kategóriát tár majd a felhasználók elé, sőt, az újonnan telepített alkalmazás nem fog önhatalmúlag kiülni a Start képernyőnkre: bekerül majd az összes app listába (amely egyébként szintén külön elérhető lesz az MS ígérete szerint, majd lehet szűrni névre, méretre, telepítés dátumára és egyéb jóságokra) , majd ott egy "új" jelzéssel ellátva várja a további sorsát. A Skype-ot sem hanyagolják tovább Redmondban: ha minden igaz, akkor akár a lezárt képernyőről is tudunk majd hívásokat fogadni, ill. képeket készíteni. Konfigurálni lehet a képernyő sarkán lévő "hotspot" pontokat, és a snap funkció (amikor az appokat egy oldalsávra "pattintva" hozhattuk át az asztalra) is némi ráncfelvarráson esett át, például a méret-szabályozás tekintetében, így elméletileg most már a használható jelzőt is megkaphatja remélhetőleg jobban növekszik majd a gyakran használt alkalmazások száma.

Ezek mellett számos újdonságot ígértnek még a Microsoftnál a frissítéssel kapcsolatban, amelyet nagyjából össze lehet foglalni annyiban, hogy minden szebb lesz és minden jobb lesz annak, aki telepíti ezt az újítást, illetve mindenki hatalmas örömére a Windows 8.1 beépítve tartalmazza az Internet Explorer 11-es verzióját.

Az újdonságokról további részletek Paul Thurrott winsupersite.com weboldalán olvashatók.

Kulcsszavak: blue, windows 8
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

0 forint a havidíj, ingyen van az internet is – év végéig biztosan marad a DIGIMobil díjcsomagja
Meghosszabbította az eredetileg június végéig meghirdetett bevezetési időszakát a DIGIMobil. Így a Digi és az Invitel ügyfelei újabb fél évig 0 forintos havidíjért, korlátlan...
Több millió félrevezető hirdetést távolítottak el weboldalaikról az online platformok üzemeltetői
Az ellenőrök azt vizsgálták, mely webhelyeken fogalmaznak meg hamis állításokat, illetve hirdetnek hatástalan szereket, nem létező vagy hamis termékeket a koronavírus-járvány kapcsán.
Little Nightmares – Már 2 millió példány fogyott a hangulatos horrorjátékból
A Bandai Namco bejelentette, hogy a Little Nightmares eladásai új mérföldkövet értek el, a játékból ugyanis már 2 millió kelt el.
Még rendes Huawei Kirin chip kerülhet a Mate 40 mobilokba
Az amerikai korlátozások állítólag még nem érintik a Kirin 1000-es lapkát.
Meghozta az idei CPU és GPU IP frissítéseket az ARM
A menetrendszerű újítások a jól bevált alapokra építkeznek, de már a TSMC 5 nm-es eljárásához vannak optimalizálva.

További tech hírek >>