Első világbéli problémák: Miért nem jut nekünk a jóból Európában? (frissítve videóval)


A Samsung nemrégiben bemutatta a Galaxy S széria és a Note termékvonal legújabb tagjait, amely a szinte menetrend szerinti éves bemutató keretein belül kerültek először a nagyközönség szemei elé.

Rendszerint az IFA bemutatóján, Berlinben láthattuk először azon készülékeket, amelyek az azt követő időkben a legkeresettebb csúcskategóriás telefonok között voltak jó ideig. A Note széria tulajdonosai különösen lojálisnak bizonyultak az évek során - ők azok, akik a Note-jukat csak egy dologra hajlandók lecserélni - az új Galaxy Note-ra.

Ez azonban az idén nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz: a sok örömhír mellett a Samsung azt is elmondta, hogy a Galaxy Note nem jön el Európába - legalábbis nem mostanában. Amerikában lesz, Ázsiában is, de akik Európában laknak, azok így jártak. Elégedjenek meg a Galaxy S6 Edge + telefonnal.

Az USA-ban élők választhatnak a két újonnan megjelent telefon közül, a Samsung azonban úgy érezte, hogy az európaiaknak majd ők segítenek eldönteni, melyiket vegyék. Az internet népe a várható módon reagált, mint annyi minden más témában is - nem szeretik, ha elmondják nekik, mit nem kaphatnak meg. Persze az új Edge+ nagyon sok mindenben hasonlít a Note-hoz, de mégsem a Note széria egyik modellje.

Azt gondolhatnánk, hogy ha közelebb nem is, de Angliáig azért csak eljön mindkét telefon, de nem: a new yorki bemutatóval párhuzamosan futó londoni eseményen szembesülhetett a sajtó és a rajongók is a az új Note hiányával, és mindenki egyértelműen úgy gondolja, hogy ez nem volt jó húzás a Samsung részéről.

Nem mintha a Note széria nem produkált volna jó eladási számokat Európában - a mai napig gyakran látni Note 3s és Note 4s modelleket szerte Európában. A Note bemutatói korábban szintén jellemzően európai eseménynek voltak mondhatók, hiszen a helyszíne az IFA volt, Németországban. Nyilvánvaló, hogy az igény megvan rá, kérdés, hogy a Samsung mit remél ezzel a döntéssel?

Pletykák szintjén korábban is hallható volt, hogy a Samsung vagy később, vagy pedig egyáltalán nem mutatja be a Note 5 telefonját Európában. A jól értesültek szerint ennek az az oka, hogy a Samsung piackutatásai arra jutottak, hogy az európai Note tulajok nem elsősorban a telefonhoz járó toll miatt, hanem a nagy képernyő és a multitaszkolási lehetőségek miatt vásárolják a készüléket. Magyarul: a Note jelenlegi sorsát egy fókuszcsoportos kutatásnak köszönheti.

"Az Galaxy Note széria 2011-es megjelenésével egy időben egy új okostelefon kategóriát hoztunk létre, amely új mércét állított fel az iparágban. Az európai vásárlóink számára a Samsung portfóliójának középpontjában a Galaxy S6 Edge + áll, amely alkalmasabb igényeik kielégítésére." - áll a Samsung hivatalos közleményében.

Az Edge 6-os valóban jobban teljesített, mint ahogyan a Samsung várta, a sima S6-os rovására. Ezt figyelembe véve a fentiek valóban logikusnak tűnnek, főleg, hogy ha ezt a korábban említett kutatások is alátámasztják. És persze ha karcsúsítják a portfóliójukat, akkor még inkább érthető lesz a dolog, bár a Note 5 kivonása az európai piacról egy kicsit az indokoltnál keményebb döntésnek tűnik.

[caption id="attachment_47402" align="alignnone" width="584"]fotó: Androidcentral.com fotó: Androidcentral.com[/caption]

Első világbéli problémák?

Mindezekkel együtt érdemes azonban figyelmbe venni azt, hogy az S6 Edge + nagyszerű telefon azok számára, akik ebben a kategóriában gondolkodnak, és a Samsung csupán annyit árult el, hogy 2015-ben nem lesz Európában a Note 5-ből - ez azonban nem jelenti azt, hogy később nem fogják megnyitni ezt a piacot is; arról nem is beszélve, hogy lehet, csupán egy nagyon ügyes és előre kigondolt marketingfogással állunk szemben. Azt pedig, hogy ez a húzás magát a Galaxy Note brandet mennyire fogja rosszul érinteni, az elkövetkezendő hónapok során lesz időnk értékelni.

Frissítés: DetroitBorg, a népszerű YouTube-on aktív tech-szakértő jóvoltából íme egy részletes bemutató a Note 5-ről:

https://www.youtube.com/watch?v=j7vajX8kXao

forrás: Androidcentral.com

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni
A Google a keresőn, valamint a Térképen és a digitális asszisztensen keresztül is lehetővé teszi, hogy külön dedikált applikáció nélkül lehessen ételt rendelni.
Turkáltak a fotók között a Snapchat alkalmazottai
Éveken át nem lehetett ellenőrizni egy belső eszköz használatát.
Újabb érdekességek derültek ki a Redmi K20 csúcsmobilról
Hetedik-generációs képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval jön az okostelefon, amiről egy képet is kiadott a Redmi.
Ősi tengervízre bukkantak, segíthet a klímakutatásban
Az utolsó jégkorszakból hátramaradt vízre amerikai kutatók bukkantak rá az Indiai-óceánban.
Dauntless – Egy nap alatt félmillió játékost szedett össze
A Dauntless a megjelenése első napján félmillió játékost szedett össze, összesen pedig már négymillió főnél tart a játékosbázisa.

További tech hírek >>