Elvágták a kábelt és megszűnt az űrállomással a kapcsolat


Építőmunkások szerdán véletlenül elvágták az orosz főváros észak-keleti részén azt a kommunikációs kábelt, amely az orosz űrközpont és a nemzetközi űrállomás közötti kapcsolatot biztosítja - jelentette a Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió, beszámolva arról, hogy egy időre megszakadt az összeköttetés.A televízió szerint a kommunikációs kapcsolat a Moszkva környékén lévő koroljovi irányító központ és az űrállomás orosz modulja között "veszett el". Az orosz űrkutatási hivatal szóvivője azonban nem sokkal a kábelszakadásról szóló hír bejelentését követően cáfolta ezt, azt állítva, hogy nem vesztették el a kapcsolatot.

Alekszej Kuznyecov azt hangoztatta, hogy az űrközpontban átszervezték az űrállomással és a különböző polgári célú berendezésekkel való kapcsolattartást, így azok működését a Solkovszkoje sosszén (Selyem sugárúton) történt műszaki hiba nem befolyásolta.

A szóvivő az állami hírtelevízió azon értesülését is cáfolta, hogy a kábel elszakítása miatt veszélybe került a nemzetközi űrállomásról távozni készülő legénység jövő hétfőre tervezett visszatérése. Közölte, hogy ellenőrzik a helyzetet, a tervek pedig nem változtak.

A Szojuz TMA-05M jelzésű űrhajó az űrállomás orosz szakaszának dokkjához csatlakozott és november 19-én Jurij Malencsenko orosz, Sunita Williams amerikai és Hoside Aki japán űrhajóst szállítja vissza a Földre.

Kulcsszavak: elvágták, kábel, kapcsolat, orosz
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Epic Games – 1 milliárd dollárt pumpáltak a cégbe, a Sony is óriási összeggel szállt be
Tovább mélyítik stratégiai együttműködésüket a felek.
Befutott Az Öngyilkos Osztag magyar előzetese
Végre magyar szinkronnal is látható James Gunn nyár végén mozikba kerülő szuperhősfilmjének hivatalos előzetese.
Ma érkezik a PS5 első nagy rendszerfrissítése
Számos új funkcióval bővül a konzol, mint például a külső meghajtók támogatása, de a PS App is megújul.
Akkor és most: egymás mellett a Mass Effect eredeti és felújított változata
Videós összehasonlítás a Mass Effect Legendary Editionről.
Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns
A brazil kórházak intenzív részlegein már 52 százalékos a 40 év alatti betegek aránya.

További tech hírek >>