Energiagyurma


gyurmaelem -koncept

Oldalainkon szeretjük a jó ötleteket, még ha nem is mindegyik kecsegtet sorozatgyártás lehetőségével, ezekből fog kifejlődni a jövő valahogy. A most bemutatott újratölthető elem koncepció megváltoztathatja energiatárolási szokásainkat, ha végül életképesnek bizonyul. Képzeljünk el egy-két darab hagyományos kinézetű bébi-elemet, amivel mindenünket működtethetjük, méretüktől függetlenül!

Mostanában a legmenőbb tölthető elem család a Sanyo-é, mely megoldotta, hogy egy azon töltővel tölthessük különféle méretű akkumulátor-elemeinket, ráadásul a Sanyo Eneloop elemek 4-5-szörösen felülmúlják a hagyományos újratölthető elemek teljesítményét. Lehet, tőlük meríthetett az AtoD elemkoncepciót kiötlő dizájner is, aki felismerte, hogy egyre nagyobb az igény egy olyan energiaforrásra, mely egyformán kielégíti különböző féle elektronikus eszközünket.

Bevallom, én is zavarba jövök, ha az eladó az akkumulátor mérete felől érdeklődik, csak nemrégiben tudtam meg például, hogy betűkkel jelölik őket. Is. Aztán még a számok. Nem értek ehhez sem, ezért nem tudom, hogy a felvázolt ötlet életképes-e, de gondolom, nem állnak elő egy jó tervvel, mielőtt végig nem gondolták a lehetséges buktatókat. A koncepció lényege az űrtechnológiában régóta használt emlékező-anyag, jelen esetünkben hab, ami fizikai behatások után is visszaáll eredeti állapotába. A Nikkel-hidroxid akkumulátor 1,5 Voltos erőt biztosít mobilis magjával, amit a memória-habból készült tok rejt magában. Az elképzelés szerint az elem szabadon gyurmázható négyféle akkumulátor méretére, megtartva az alapfeszültséget.

Az alapötletről nagyjából ennyit tudni, és azt, hogy fogadtatása alaposan megosztotta a közvéleményt. Van, aki átgondolatlan baromságnak tartja az egészet, de a másik oldalon sokan fogadták lelkesen a koncepciót, mely sok gondtól, és felesleges pénzpocsékolástól óvná meg a felhasználókat. Elvégre minden nagy durranás hasonló körülmények közt születik, nem igaz? De. Én nyugodtan várom a végeredményt, és addig is vásárolgatom a titokzatos elemeket, maximum majd egy kicsivel tovább is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megjelenési dátumot kapott a The Wonderful 101: Remastered
Május második felében érkezik a PlatinumGames játékának újrahangszerelt változata, három új platformra.
Új, 10 nm-es node-on készülő processzort jelentett be az Intel
Az Atom P5900-as sorozat a Snow Ridge kódnevű lapkát haszálja és főleg a bázisállomásokat célozza.
Befutott az LG V60 Thinq 5G csúcstelefonja
Az izmos fő kamera, méretes akku és természetesen a második kijelzős tok is ott van az újdonságok között.
Egy 2018-as telefon volt 2019 legkelendőbb mobilja
Az iPhone XR-t két éve mutatta be az Apple, de annyira jól sikerült, hogy tavaly is ebből a mobilból vásároltak legtöbbet az emberek.
Desperados 3 Early Access teszt
A nagysikerű Shadow Tactics után a Mimimi elkészíti annak a franchise-nak a folytatását, amelyből a szamurájos-nindzsás stratégiai játék is sokat merített. A Desperados 3 már a finis...

További tech hírek >>