Energiatakarékos elosztó


Helyettünk cselekszik

Remélem, minden gondos számítógép-felhasználó túlfeszültségmentes csatlakozót használ, amit külön áramtalanítani lehet biztonság, és spórolás esetére. Az otthon rendes felhasználó azonban általában könnyelműen bánik a hivatali gépparkjával, amiért a munkáltató fizet, esetenként nem is keveset.

Megvallom, bár igyekszem odafigyelni, én is gyakran hagyom munkahelyi gépeimet (mert kettő van) áramon, amiről sokszor a türelmetlenség tehet, vagy a figyelem hiánya. Bár nehezen mérhető a bekapcsolva hagyott monitorok, hangfalak, telefontöltők készenléti fogyasztása, az biztos, hogy egy nagy cég esetén, hosszútávon jelentős összegeket emészthet fel. Mára a cégek villanyszámláinak majdnem felét teszi ki az IT eszközrendszer működtetése, amibe bizony az éjjel, hasznos időn kívül elhasznált energia is beletartozik. A Belkin egy főleg nagyvállalati környezetre ajánlott csatlakozóval állt elő, mely nyolc egységet tud kiszolgálni.

Két csatlakozó normál üzemmódban működik, míg a maradék hat tizenegy óra aktív üzemmód után kikapcsol. A számítógépünk, szerverünk, vagy laptopunk tehát maradhat áram alatt, kivédve az adatvesztést, de a kiszolgáló perifériákat (szkenner, nyomtató, mp3 lejátszó, webkamera stb.) érdemes az időzítővel ellátott konnektorokba csatlakoztatni.

Mivel nem minden munkakör szorítható be a megadott intervallumba, a csatlakozón, és a hozzá kapcsolódó kis panelen egy LED jelzi, ha a szerkezet kikapcsolni készül. Megnyomva a panelen, vagy a csatlakozón található (on/off) gombot tovább dolgozhatunk, de evvel a gombbal ki – és be – is kapcsolhatjuk a hat konnektort. Ha mégsem tesszük, tizenegy óra elteltével a cucc megteszi helyettünk. Otthoni környezetben nem feltétlenül praktikus, de sok munkaállomást foglalkoztató cégnél, vagy oktatási intézménynél, hivatalnál már pénzben, és energiában is hosszútávon jelentős megtakarításokat lehet elérni - a Belkin általános számításai szerint. És így természetesen a környezetet is tehermentesítjük, ami manapság nem utolsó szempont. Amerikában már forgalmazzák, nem egészen 50 dollárért. 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A mai robotok a férfiak fantáziáit jelenítik meg
Addig jó, amíg mi alakíthatjuk a jövőnket és nem szembesülünk azzal, hogy a gépek elválaszthatatlanul az életünk részeivé váltak.
Szlovákiában tiltakoznak a mobiltelefonok nyomon követése miatt
Hétfőn átlépte az ötszázat a fertőzéssel diagnosztizáltak száma az országban.
Megjegyzi majd a lejátszott tartalmakat a Chrome
Ugyan a Google átmenetileg nem frissíti a böngészőjét, de a fejlesztők új funkciókon dolgoznak.
Ilyen lehet a Samsung következő vezeték nélküli fülhallgatója
Babszem formájúak lesznek a Samsung következő Galaxy Buds vezeték nélküli fülhallgatói.
Visszatért a Steamre a Last Oasis, ráadásul ezúttal már játszható állapotban
A Last Oasis debütálása múlt héten katasztrófába torkollott, ezért a készítők leszedték a Steamről, de most eljött a visszatérés ideje.

További tech hírek >>