Energiavigyázó óra


Kakukkos villanyóra

Magam eléggé szkeptikus vagyok az emberiséggel kapcsolatosan, fixa ideám, hogy csakis a legeslegutolsó pillanatban fogunk észhez kapni jó Földünket illetően. Hiába nézzük naponta a jégtáblán úszó jeges macikat, a tengerbe omló gleccserfalakat, majd, ha nem jön benzin a kúton, akkor ébredünk csak fel igazán. Hogy későn lesz-e vagy nem, majd kiderül.

De azért mindent megteszek a magam részéről, hogy ne így legyen, többek közt a tech.hu segítségével. A mostani energiakütyünk úgy óra, hogy igazából nem az. Illetve egy svéd formatervező csapat alkotta villanyóra, ami inkább egy digitális kakukkos órára emlékeztet. A falra szerelt energiatudatos óra vezeték nélküli technológiával kapcsolódik a fogyasztásmérőhöz, s onnan figyeli életvitelünket. A 24 órás beosztású szerkezet órákra lebontva azt mutatja, mennyi energiát használ otthonunk az adott időben.

A kiugró sugárnyaláb alakú minták jelentős felhasználást jeleznek, míg a kisebbek – jellemzően éjszaka – a spórolós órákat mutatják. A cél az lenne, hogy megfigyelve a kiugró zónákat, az elkötelezett felhasználók mérsékeljék fogyasztásukat, és megpróbálják egyre kisebbé varázsolni az óra kijelzőjét. Hát, nem tudom. Kötve hiszem, hogy pusztán megfigyeléssel korlátozni képes valaki az energiafelhasználását, ha az nem jár szankcióval, mindenesetre próbálkozásnak megteszi. Akinél meg van a tudatos hozzáállás, annak jó segítséget nyújthat a „falióra”, hogy optimalizálja energiafelhasználását. Meg hát azért technikai kütyünek sem utolsó.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A mai robotok a férfiak fantáziáit jelenítik meg
Addig jó, amíg mi alakíthatjuk a jövőnket és nem szembesülünk azzal, hogy a gépek elválaszthatatlanul az életünk részeivé váltak.
Szlovákiában tiltakoznak a mobiltelefonok nyomon követése miatt
Hétfőn átlépte az ötszázat a fertőzéssel diagnosztizáltak száma az országban.
Megjegyzi majd a lejátszott tartalmakat a Chrome
Ugyan a Google átmenetileg nem frissíti a böngészőjét, de a fejlesztők új funkciókon dolgoznak.
Ilyen lehet a Samsung következő vezeték nélküli fülhallgatója
Babszem formájúak lesznek a Samsung következő Galaxy Buds vezeték nélküli fülhallgatói.
Visszatért a Steamre a Last Oasis, ráadásul ezúttal már játszható állapotban
A Last Oasis debütálása múlt héten katasztrófába torkollott, ezért a készítők leszedték a Steamről, de most eljött a visszatérés ideje.

További tech hírek >>