Ezek lesznek a Windows 10 verziói


A Microsoft tegnap bejelentette a Windows 10 azon verzióit, amelyeket a vásárlóik birtokba vehetnek a késő nyári / kora őszi induláskor.

Windows 10 Mobile

Ez a meglévő Windows Phone 8.1-es operációs rendszert futtató eszközökre készül, de nemcsak telefonokra, hanem phabletekre, mini-tabletekre és bármely olyan eszközre, amelyneka a képernyőmérete 8"-nál kisebb. Kereskedelmi forgalomban nem lesz kapható, csak meglévő eszközön lehet frissíteni rá, illetve természetesen új eszközök is érkeznek majd ezzel a verzióval (a Continuum funkció például csak a közeljövőben bemutatásra kerülő eszközökön fut majd)

Windows 10 Mobile Enterprise

A fenti rendszer céges környezetbe szánt verziója, amely csak mennyiségi licenszeket vásárló ügyfelek számára lesz elérhető. Mindent tud, amit a Windows 10 Mobile, de szabályozható lesz, melyik frissítést milyen ütemezésben kapjon meg (persze a biztonsági frissítések rögtön a megjelenéskor felkerülnek rá).

[caption id="attachment_40106" align="alignnone" width="584"]A képe Joe Belfore demózza a Windows 10 képességeit. / fotó: wired.com A képen Joe Belfore demózza a Windows 10 képességeit. / fotó: wired.com[/caption]

Windows 10 Home

Ezt a frissítést a Windows 8.1 azon verziója kapja majd, amelyet rendszerint az újonnan vásárolt hardverrel együtt kaptunk (és csaptuk a falhoz, mikor kiderült, hogy a csoportházirend-szerkesztő és a Hyper-V virtualizációs szolgáltatás is "kimaradt" belőle). Ez az otthoni felhasználókat veszi célba, akik tabletekkel, 2-in-1 PC eszközökkel, laptopokkal rendelkeznek. Sőt, a megjelenés utáni első évet követően a frissítés ingyenes, sőt, az egy év lejárta után sem kell majd fizetni érte, hogy jogtiszta maradjon - természetesen csak azoknak, akik eleve nem warezolt Windows-t futtatnak.

Windows 10 Pro

A Windows 8.1 Pro utódja, mindent tud, és az is benne lesz, ami a Home verzióból kimaradt.

A további verziók között ott lesz az Enterprise, amit cégeknek árusít a Microsoft, a Windows 10 Education, amellyel iskolákat céloznak meg, illetve pár olyan verzió, amellyel hétköznapi halandó nem nagyon találkozhat (ezek futnak ATM gépeken, PoS terminálokon, illetve az XBox One konzolon, és a futurisztikus technológiák, mint pl. a Microsoft HoloLens AR berendezésén).

A cél korábban elméletileg az volt, hogy az Apple mintájára (a cég egy desktop, és egy mobil rendszert forgalmaz) egyszerűsítsék a termékkínálatot. A Windows 7 időszakához képest ez mindenféleképpen előrelépés, a megjelenés utáni fórumhozzászólások pedig majd tanúskodnak arról, mennyire sikerült egyértelműbbé tenni, melyik verziót mire lehet pontosan használni.

forrás: thurrott.com

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Szinte féláron lehet most tiéd a Xiaomi Mi Band 3 aktivitásmérő
Az aktivitásmérő karórák néhány éve kezdtek el terjedni a piacon, ám azóta szinte minden háztartásba jutott már belőlük egy. The post Szinte féláron lehet most tiéd a Xiaomi Mi Band...
Scum – Arany sassal ünneplik az új mérföldkövet
Egymillió példány kelt el a Scum early access változatából, ezért limitált ideig minden játékos bezsákolhat egy arany Desert Eagle-t.
Itt a Tetovált lány második részének előzetese
Folytatódik a svéd klasszikus amerikai remake-trilógiája. Az Ami nem öl meg címet viselő film rögtön két előzetest is kapott.
Parányi ASRock gép, Coffee Lake alapokon
A kis Jupiter mini PC-k az Intel H310 és Q370 lapkakészleteit használják.
Megfejtették az űrbéli Magellán-felhők nagy titkát
A Tejútrendszerhez legközelebb lévő két galaxisnak, a Nagy és a Kis Magellán-felhőnek létezhetett egy harmadik társa, melyet a Nagy Magellán-felhő bekebelezett – állapították meg az...

További tech hírek >>