Ezek lesznek a Windows 10 verziói


A Microsoft tegnap bejelentette a Windows 10 azon verzióit, amelyeket a vásárlóik birtokba vehetnek a késő nyári / kora őszi induláskor.

Windows 10 Mobile

Ez a meglévő Windows Phone 8.1-es operációs rendszert futtató eszközökre készül, de nemcsak telefonokra, hanem phabletekre, mini-tabletekre és bármely olyan eszközre, amelyneka a képernyőmérete 8"-nál kisebb. Kereskedelmi forgalomban nem lesz kapható, csak meglévő eszközön lehet frissíteni rá, illetve természetesen új eszközök is érkeznek majd ezzel a verzióval (a Continuum funkció például csak a közeljövőben bemutatásra kerülő eszközökön fut majd)

Windows 10 Mobile Enterprise

A fenti rendszer céges környezetbe szánt verziója, amely csak mennyiségi licenszeket vásárló ügyfelek számára lesz elérhető. Mindent tud, amit a Windows 10 Mobile, de szabályozható lesz, melyik frissítést milyen ütemezésben kapjon meg (persze a biztonsági frissítések rögtön a megjelenéskor felkerülnek rá).

[caption id="attachment_40106" align="alignnone" width="584"]A képe Joe Belfore demózza a Windows 10 képességeit. / fotó: wired.com A képen Joe Belfore demózza a Windows 10 képességeit. / fotó: wired.com[/caption]

Windows 10 Home

Ezt a frissítést a Windows 8.1 azon verziója kapja majd, amelyet rendszerint az újonnan vásárolt hardverrel együtt kaptunk (és csaptuk a falhoz, mikor kiderült, hogy a csoportházirend-szerkesztő és a Hyper-V virtualizációs szolgáltatás is "kimaradt" belőle). Ez az otthoni felhasználókat veszi célba, akik tabletekkel, 2-in-1 PC eszközökkel, laptopokkal rendelkeznek. Sőt, a megjelenés utáni első évet követően a frissítés ingyenes, sőt, az egy év lejárta után sem kell majd fizetni érte, hogy jogtiszta maradjon - természetesen csak azoknak, akik eleve nem warezolt Windows-t futtatnak.

Windows 10 Pro

A Windows 8.1 Pro utódja, mindent tud, és az is benne lesz, ami a Home verzióból kimaradt.

A további verziók között ott lesz az Enterprise, amit cégeknek árusít a Microsoft, a Windows 10 Education, amellyel iskolákat céloznak meg, illetve pár olyan verzió, amellyel hétköznapi halandó nem nagyon találkozhat (ezek futnak ATM gépeken, PoS terminálokon, illetve az XBox One konzolon, és a futurisztikus technológiák, mint pl. a Microsoft HoloLens AR berendezésén).

A cél korábban elméletileg az volt, hogy az Apple mintájára (a cég egy desktop, és egy mobil rendszert forgalmaz) egyszerűsítsék a termékkínálatot. A Windows 7 időszakához képest ez mindenféleképpen előrelépés, a megjelenés utáni fórumhozzászólások pedig majd tanúskodnak arról, mennyire sikerült egyértelműbbé tenni, melyik verziót mire lehet pontosan használni.

forrás: thurrott.com

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Nincs, aki megcsinálja Magyarországon a digitális forradalmat?
A digitális transzformáció szinte a teljes hazai kkv szektort érinti, ám csak kevesek aknázhatják ki a benne rejlő lehetőségeket, mert nincs elég szakember.
Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két példányban élő orrszarvú
Az orrszarvú-lombikprogram tökéletesítésén dolgoznak kutatók, akik nem adják fel a reményt, hogy megmentsék az északi szélesszájú orrszarvút a kihalástól. Már csupán két ilyen...
Mélyen belenyúlna a kiadók zsebébe az Apple
A várható prémium hírszolgáltatás bevételeinek 50 százalékára tart igényt az Apple.
Vészesen emelkedik a légkör metántartalma
Drámai mértékben kezdett el nőni az atmoszférában a metán mennyisége, amely az egyik legveszélyesebb üvegházhatású gáz.
Nem így néz ki a Sony Xperia XZ4
Mindent körbejárt az Xperia XZ4 állítólagos fotója, de kiderült, hogy hamis.

További tech hírek >>