Facebook jelszavak tömege került fel a netre


Egy izraeli hacker 100 ezer, arab felhasználókhoz tartozó emailcím-jelszó párost szerzett meg és tett közzé a Pastebin.org-on. A Facebook jelezte, nem törték fel az oldalt, és a közzétett jelszavak egy része fake.

A Hannibal nevű hacker a Pastebin.org-on több adagban tett közzé mintegy 100 ezer Facebook logint, amelyek állítása szerint mind arab felhasználókhoz tartoznak. Azt is írja, hogy ez nem minden, igazából 30 millió emailcímet, 10 millió bankszámlát tört már fel és mellékesen 4 millió bankkártya adataihoz is hozzájutott.

A Facebook ezzek kapcsolatban sietett leszögezni, hogy a címek és jelszavak közzététele nem jelenti sem a Facebook, sem egyes Facebook profilok feltörését. Azt is jelezték, hogy a több adagban közzétett login adatok egyik részletének alig egyharmada volt valós, illetve ezeknek az e-mailcímeknek csak a fele társul Facebook profilhoz.

A belépési adatok közzététele a nemrég felkapott közel-keleti “hackerháború” újabb fejezete. Szaúdi hackerek többezer izraeli állampolgár bankkártyájűnak adatai szerezték meg és tették közzé. Erre válaszul izraeli hackerek Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok tőzsde oldalait döntötték be.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Filmkritika] Vasember 3
A Marvel Moziuniverzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben premierjéhez közeledve sorra vesszük a PC Gururól hiányzó Marvel filmeket. Most éppen a Vasember 3. részét.
Megérkezett az Előre magyar előzetese
Varázslatos univerzumot teremt a Pixar: befutott az Előre tündékkel, sárkányokkal, unikornisokkal, sellőkkel, trollokkal és törpékkel tömött magyar előzetese.
Csak 200 dollárba kerülne egy laptophoz plusz két kijelző
Már tart a Mobile Pixels TRIO nevű laptopmonitor közösségi finanszírozási kampánya.
Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.
Wolfenstein: Youngblood –Az első Wolfenstein, amit nem cenzúráznak a németek
Nagyon úgy néz ki, hogy a nácik benne maradhatnak a Wolfenstein: Youngblood német verziójában, először a sorozat történelme során.

További tech hírek >>