Facebook jelszavak tömege került fel a netre


Egy izraeli hacker 100 ezer, arab felhasználókhoz tartozó emailcím-jelszó párost szerzett meg és tett közzé a Pastebin.org-on. A Facebook jelezte, nem törték fel az oldalt, és a közzétett jelszavak egy része fake.

A Hannibal nevű hacker a Pastebin.org-on több adagban tett közzé mintegy 100 ezer Facebook logint, amelyek állítása szerint mind arab felhasználókhoz tartoznak. Azt is írja, hogy ez nem minden, igazából 30 millió emailcímet, 10 millió bankszámlát tört már fel és mellékesen 4 millió bankkártya adataihoz is hozzájutott.

A Facebook ezzek kapcsolatban sietett leszögezni, hogy a címek és jelszavak közzététele nem jelenti sem a Facebook, sem egyes Facebook profilok feltörését. Azt is jelezték, hogy a több adagban közzétett login adatok egyik részletének alig egyharmada volt valós, illetve ezeknek az e-mailcímeknek csak a fele társul Facebook profilhoz.

A belépési adatok közzététele a nemrég felkapott közel-keleti “hackerháború” újabb fejezete. Szaúdi hackerek többezer izraeli állampolgár bankkártyájűnak adatai szerezték meg és tették közzé. Erre válaszul izraeli hackerek Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok tőzsde oldalait döntötték be.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiszivárgott a Galaxy A20s és M30s
A nagy kijelzők mellé méretes akkumulátorok társulnak.
965 millió eurót fizet a Google Francia­országban
A webes konszern egy éveken át húzódó ügy végére tett pontot. A francia állam más cégekkel is megpróbál megegyezni.
Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában, ahol az ebola és a lépfene mintáit is tárolják
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn abba a titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.
Lebontat a hatóság egy szállodát Peruban, mert inka romokra épült
Az sem segített sokat, hogy a hétemeletes szállodát olyan városrészben, emelték, ahol az épületek magasságát két emeletben korlátozzák.
Törd fel az internetet ezzel az ingyenes hacker szimulátorral!
Ha kíváncsi vagyok, vajon jó lennél-e hackernek, akkor jó hír lehet, hogy ebben a játékban most ingyenesen próbára teheted magad.

További tech hírek >>