Felpörög a mobiljáték-piac


Egy kutatóintézet elemzése szerint öt év múlva a jelenlegi többszörösét, 16 milliárd dollár körüli forgalmat jegyez majd a mobilszegmens a játékiparban. Az egyik legnagyobb játékgyártó vezére szerint jelenleg a leggyorsabban növekvő játékplatform az iPad.

Az ABI Reasearch kutatása (itt érhető el) rámutat, hogy az okostelefonok és tabletek egyre szélesebb körben való elterjedése a játékiparban is komoly változásokat indított el. Egyre több ember vásárol ilyen készülékeket, ráadásul kor és nem alapján is színesedik a paletta.

Az intézet ezek alapján néhány éven belül drasztikus forgalomnövekedésre számít a szektorban. Várakozásaik szerint az idei 5 milliárd dollár körüli forgalom öt év múlva eléri majd 16 milliárdot is. Ez részint közvetlenül a játékok értékesítéséből, részint a kapcsolódó holmik, játékfigurák, poszterek, stb. eladásából jöhet össze - plusz az elérhető felhasználói réteg bővülésével a mobil hirdetési piac is beindul majd.

A játékipar egyik vezető fejlesztő cégének, az Electronic Artsnak a vezetője is igen komoly változásokról beszélt nemrég az Industrygamers.com-nak adott nyilatkozatában. “A leggyorsabban növekvő platform most épp az iPad, ami nem is létezett 18 hónappal ezelőtt...” - mondta John Riccitiello.

Hozzátette azt is, hogy a nagy népszerűségű iOS vagy Android alapú eszközöknél a legtöbbször letöltött fizetős alkalmazások általában játékok. Mindeközben a hagyományosnak tekinthető konzolok jelentősége visszaesőben van: Riccitiello szerint amíg 2000 környékén a konzolok részesedése 80% körül volt, ma már “csak” kb. 40%-ot hasítanak ki a piacból.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Az irodisták java otthon maradna
Kicsi az igény a járvány előtti rendszer visszaállítására.
Melyik böngésző mennyire népszerű?
Miközben a Google Chrome és az immár megújult Microsoft Edge piaci részesedése folyamatosan növekszik, a Firefox egyre inkább elveszíti a felhasználók bizalmát.
Ezek voltak július legerősebb androidos mobiljai
Az AnTuTu kiadta a szokásos toplistáját a legerősebb androidos okostelefonokról.
Nagyon különleges tokot csinált a Galaxy Note 20 mobilokhoz a Razer
Speciális hőelvezetésre képes tokot rakott össze a Galaxy Note 20 okostelefonokhoz a Razer.
5G-t hoz a laptopokba a MediaTek chipje
Az Intel közreműködésével jövőre bukkanhatnak fel az első ilyen PC-k.

További tech hírek >>