Fine Drive 3D-s GPS


Tér-kép a kézben

Nem sokat kellett várnunk ahhoz, hogy a 3D-s őrület elérje a kézi navigációs készülékeket is. Az sem csoda, hogy az első teljesen 3D-s GPS Koreában lát napvilágot, ahol az utazás életformává nőtte magát, és bizony elektronikában sem utolsók.

Az szokványos, ha a GPS az épületeket megjeleníti térbeli mivoltukban is, a Fine Drive IQ 3D GPS azonban nem csak az épületeket, de Dél-Korea egész felszínét jeleníti meg 3D-s grafikával, amit ingyenesen bocsát a vevők részére.

Földet, folyót, hegyet, völgyet, legelni jót, mindent! Trmészetesen, így többet fogyaszt a jószág, ezért, ha valakinek nagyobb lépték kell a 7 hüvelykes képernyőn, vagy spórolni akar az energiával, átkapcsolhat sima 2D-s, vagy egy egyszerűbb, 3D-s-térkép módba is.

A készülék vételi foltok, holt terek (alagút, időjárási zavarok) esetén is kiszámítja az utat (dead-reckoning – „halott-számítás” segítségével), rövidebb zavar esetén nem kell várni az újrakapcsolódásra. A szerkezet DMB (Digital Multimedia Broadcasting) segítségével állandóan frissül, így az aktuális forgalmi helyzetről, dugókról, és hírekről percre készen tájékozott.

A beépített 6 W-os hangszórókon túl nincs róla egyéb műszaki információ, de a hozzáadott szoftverek között van egy személyi széndioxid-kibocsátást kiszámító is, ami környezettudatos üzletpolitikára vall. A Fine Drive 3D-s GPS-e átszámítva 336 dollárba kerül, ami nem sok tudásához, a baj csak az, hogy aligha szabadul ki Dél-Koreából.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mai mozipremierek
Megérkezett a hazai mozikba az Annabelle 3, mától látható Danny Boyle Beatles-filmje, egy orosz animációs mese és két vígjáték.
[Filmkritika] Vasember 3
A Marvel Moziuniverzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben premierjéhez közeledve sorra vesszük a PC Gururól hiányzó Marvel filmeket. Most éppen a Vasember 3. részét.
Megérkezett az Előre magyar előzetese
Varázslatos univerzumot teremt a Pixar: befutott az Előre tündékkel, sárkányokkal, unikornisokkal, sellőkkel, trollokkal és törpékkel tömött magyar előzetese.
Csak 200 dollárba kerülne egy laptophoz plusz két kijelző
Már tart a Mobile Pixels TRIO nevű laptopmonitor közösségi finanszírozási kampánya.
Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.

További tech hírek >>