Fine Drive 3D-s GPS


Tér-kép a kézben

Nem sokat kellett várnunk ahhoz, hogy a 3D-s őrület elérje a kézi navigációs készülékeket is. Az sem csoda, hogy az első teljesen 3D-s GPS Koreában lát napvilágot, ahol az utazás életformává nőtte magát, és bizony elektronikában sem utolsók.

Az szokványos, ha a GPS az épületeket megjeleníti térbeli mivoltukban is, a Fine Drive IQ 3D GPS azonban nem csak az épületeket, de Dél-Korea egész felszínét jeleníti meg 3D-s grafikával, amit ingyenesen bocsát a vevők részére.

Földet, folyót, hegyet, völgyet, legelni jót, mindent! Trmészetesen, így többet fogyaszt a jószág, ezért, ha valakinek nagyobb lépték kell a 7 hüvelykes képernyőn, vagy spórolni akar az energiával, átkapcsolhat sima 2D-s, vagy egy egyszerűbb, 3D-s-térkép módba is.

A készülék vételi foltok, holt terek (alagút, időjárási zavarok) esetén is kiszámítja az utat (dead-reckoning – „halott-számítás” segítségével), rövidebb zavar esetén nem kell várni az újrakapcsolódásra. A szerkezet DMB (Digital Multimedia Broadcasting) segítségével állandóan frissül, így az aktuális forgalmi helyzetről, dugókról, és hírekről percre készen tájékozott.

A beépített 6 W-os hangszórókon túl nincs róla egyéb műszaki információ, de a hozzáadott szoftverek között van egy személyi széndioxid-kibocsátást kiszámító is, ami környezettudatos üzletpolitikára vall. A Fine Drive 3D-s GPS-e átszámítva 336 dollárba kerül, ami nem sok tudásához, a baj csak az, hogy aligha szabadul ki Dél-Koreából.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Robotizált tehénistállót adtak át Kocson
Az állatok fejését robotok végzik, emellett a takarmányozást, a trágyázást és a többi szükséges műveletet is teljesen automatizálták.
Korai karácsonyi vásárlást javasol a Posta
A Magyar Posta közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az online vásárláskor vegyék figyelembe a webáruház által jelzett szállítási időt és a vámszabályok ismeretében...
Szerzői jogsértésnél nem elég egy családtagra hivatkozni
Ha olyan fájlt töltünk fel, melynek jogaival nem mi rendel­ke­zünk, akkor nem elég egy velünk egy háztartásban lakóra hivatkozni.
10 GB RAM-mal érkezhet a Xiaomi Mi Mix 3
A Xiaomi új okostelefonja nem csak 10 GB RAM-ot rejthet, de 5G-s is lehet.
Nem megy a YouTube? Akkor jöhet a pornó
Feketén-fehéren kiderült, mit néznek az amerikaiak, ha megfosztják őket kedvenc videomegosztójuktól, a YouTube-tól.

További tech hírek >>