Fine Drive 3D-s GPS


Tér-kép a kézben

Nem sokat kellett várnunk ahhoz, hogy a 3D-s őrület elérje a kézi navigációs készülékeket is. Az sem csoda, hogy az első teljesen 3D-s GPS Koreában lát napvilágot, ahol az utazás életformává nőtte magát, és bizony elektronikában sem utolsók.

Az szokványos, ha a GPS az épületeket megjeleníti térbeli mivoltukban is, a Fine Drive IQ 3D GPS azonban nem csak az épületeket, de Dél-Korea egész felszínét jeleníti meg 3D-s grafikával, amit ingyenesen bocsát a vevők részére.

Földet, folyót, hegyet, völgyet, legelni jót, mindent! Trmészetesen, így többet fogyaszt a jószág, ezért, ha valakinek nagyobb lépték kell a 7 hüvelykes képernyőn, vagy spórolni akar az energiával, átkapcsolhat sima 2D-s, vagy egy egyszerűbb, 3D-s-térkép módba is.

A készülék vételi foltok, holt terek (alagút, időjárási zavarok) esetén is kiszámítja az utat (dead-reckoning – „halott-számítás” segítségével), rövidebb zavar esetén nem kell várni az újrakapcsolódásra. A szerkezet DMB (Digital Multimedia Broadcasting) segítségével állandóan frissül, így az aktuális forgalmi helyzetről, dugókról, és hírekről percre készen tájékozott.

A beépített 6 W-os hangszórókon túl nincs róla egyéb műszaki információ, de a hozzáadott szoftverek között van egy személyi széndioxid-kibocsátást kiszámító is, ami környezettudatos üzletpolitikára vall. A Fine Drive 3D-s GPS-e átszámítva 336 dollárba kerül, ami nem sok tudásához, a baj csak az, hogy aligha szabadul ki Dél-Koreából.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ötszáz watt fölé lő az új Enermax Liqtech család
A Liqtech II sorozatba érkező kompakt vízhűtések közül a legnagyobbat ilyen TDP keretre ajánlja a gyártó.
Valami nagyon nem jó dolog történik a gyerekek agyával, ha túl sokat ülnek a képernyő előtt
Már napi hét óra monitor előtt töltött idő után is látszik, hogy a kisgyermekek agyának külső rétege változik. Hogy ez mit jelent, még nem tudni, de az amerikai orvosok azt mondják,...
Még olcsón cseréltethető az iPhone akkuja
Januártól újból teljes árat kell fizetni a szervizelésért.
Dmitrij Gluhovszkij leállítatta a Metro 2033 film munkálatait
A Metro 2033 írójának, Dmitrij Gluhovszkijnak nem tetszett az amerikaira formált film forgatókönyve, így visszavette a jogokat.
Nesze nektek, Apple-rajongók: több iPhone-t is betiltottak Kínában
Új fejezet nyílt a Qualcomm és az Apple közt régóta dúló háborúban, aminek eredményeként most főleg utóbbi jár rosszul.

További tech hírek >>