Fotómentő


Sony DVDirect VRD-MC6

Baráti körben igazán sok remek fotóst üdvözölhetek, van, aki hivatásszerűen űzi e sportot, ezért joggal mondhatom, hogy, bár magam nem fotózok, jól ismerem e világ nehézségeit. Egyike ezeknek a limitált kapacitású memóriakártya, amiből a sok gigabytos sem elég semmire. Cimboráim egy rövidebb hétvége alatt töltenek meg 2-4 GB-os ilyet, majd szerencsétlenkednek a laptoppal, ha van, az újabb lődözések végett.

Nekik talán megoldást jelenthet a Sony által szeptemberben piacra szánt készség, mely tulajdonképpen egy mobil DVD-író, megspékelve egy – valóban – mini LCD kijelzővel. Ami még így is nagyobb, mint az elődé, holott maga az eszköz kisebb lett. Dicséretes, bár még csak egy sajtófotó jelent meg róla.

A készülék legfőbb előnye, hogy a videózott, vagy fotografált anyag előzetesen megnézhető, majd pc közbeiktatása nélkül egyből DVD-re írható. Egyaránt kezel SD és HD formátumokat USB meghajtóról, memóriakártyáról, és kameráról is, természetesen. Ha nagyon nem bírunk magunkkal, akár dupla DVD-t is írathatunk vele. Mindenképpen kisebb, mint egy laptop, és „médiailag” ugyanúgy segíti munkánkat, mint operációs rendszerrel ellátott gépünk, ha szükségünk van 5.1-es Dolby rendszerre, vagy 16:9-es képarányra. Pár hónapig biztosan vagányabb is lesz, mint az egyre több helyen feltűnő notebook megoldás, és a gyártók szerint praktikusabb is. Meglátjuk, mit mondanak erre a felhasználók.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Borderlands 3 – megszűnt a szivárogtató Youtuber csatornája
A Take-Two magánnyomozókkal ment SupMatto után, aki törölte Twitterét, és most a Youtube csatornája is eltűnt.
[Képregénybörze] Szukits - Tótágas borzongás
Bár ezúttal „csak” három kötettel gazdagodtunk a Szukits jóvoltából, a hozzánk került képregényes kiadványok ezúttal is minőségi darabok.
Microsoft Flight Simulator – még mindig álleejtően gyönyörű
A Microsoft Flight Simulator már az első bemutatón sem volt ronda, a legújabb videók sem hazudtolják meg az eddig látottakat.
Tovább kapnak frissítéseket a Nokia-telefonok
A HMD egy évvel kitolja több eltérő típus támogatását, ezzel 2020-ig maradnak a frissítések.
Világelsők a Galaxy Note10+ 5G kamerái
Az előlapi és a hátlapi kamerája tarolt a DxOMark tesztjein.

További tech hírek >>