Fotózzon Ön is az űrben!


Ráadásul most mindössze 28.000 Ft-ból megúszhatja a dolgot Ön is, mint az MIT egyetem diákjai.

Szellemes csináldmagad projekt, 28 km magasságban.

148 dollár. Csupán ennyit költött ez a három fiatal egyetemista, hogy meghódíthassa (fotózásilag legalábbis) az űrt.

Csak és kizárólag a boltokban kapható eszközöket használtak, úgymint:  1db Motorola GPS-es telefon (feltöltő kártyás internettel), 1db Duracell külső mobiltöltő, 1db külső GPS antenna, 1db Canon fotógép, 1db 8GB-os memóriakártya, 1db sörös hűtődoboz, 1db kézmelegítő és természetesen 1db ballon, amire az összes cuccot ráaggatták.

Nem egy bonyolult lista, az biztos. A dolog pikantériája, hogy sikerült nekik 93000 láb (közel 30km!) magasan fotókat készíteniük a föld nevű sárgolyóról!

Természetesen pici hekkelés azért kellett, hiszen odafent bőven mínusz 60 alatti a hőmérséklet (ezért kellett a hűtőláda és a kézmelegítő), a fotógépet egy apró programmal meg kellett tanítani, hogy 5 másodpercenként automatikusan fotózzon, a telefonra telepített szoftver folyamatosan küldte a ballon helyzetét a neten keresztül, illetve a végén nem árt, ha kinyílik a pici ernyő, hogy az egész hóbelebanc aránylag egyben maradjon.

Jelentem egyben maradt! Még a PVC sörhűtőláda sem tört össze. Az eredmény pedig csodálatos: 148 dollárért kis kitérőt tehetett az űrbe pár ötletes suhanc.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

97 év után hozzányúlnak Tutanhamon fáraó aranyozott koporsójához
A Királyok völgyéből a gízai piramisok közelében épülő Egyiptomi Nagymúzeumba szállították át Tutanhamon külső aranyozott fakoporsóját, amelyen első ízben végeznek...
Tökös csajok - heti játékmegjelenések
Hétindítóként összegyűjtöttük nektek, hogy milyen címek várhatóak a következő néhány napban. Lássuk a heti játékpremiereket!
Még jobban követi az úszást a Samsung Galaxy Watch
A fejlesztett úszáskövetés mellett újdonság, hogy kikapcsolja az ébresztők szinkronizálását a frissítés.
A középkategória királya lehet a Honor új telefonja
Majdnem tökéletes lett a Honor 20.
9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...

További tech hírek >>