Franciaországban macerás most töltögetni


Meghaladja a 700 ezret azon francia internetezők száma, akiket illegális letöltéseik okán figyelmeztettek a hatóságok. A friss adatok szerint 165 internetező már a harmadik fázisban van, az ő internetkapcsolatukat akár fel is függeszthetik.

2010 januárjában került bevezetésre Franciaországban az a kalózkodás elleni törvény, amely az ún. fokozatos válasz rendszerének bevezetéséről rendelkezik.

A három csapásként is ismert stratégia szerint az illegális letöltőket figyelmeztetésben részesíti a törvény végrehajtásával megbízott Hadopi-ügynökség, három eredménytelen figyelmeztetés után pedig a jogsértők magatartását az internetkapcsolat felfüggesztésével is szankcionálhatják. Az első figyelmeztetéseket 2010 októberében küldték ki.

A TorrentFreak beszámolója szerint a napokban nyilvánosságra hozott adatok szerint 2011 novemberéig mintegy 736 ezer első figyelmeztetést küldött ki a hatóság. Második figyelmeztetésben 62 ezer internetező részesült, míg harmadik értesítést 165 internetező kapott. Utóbbiak azok, akikkel szemben a Hadopi-ügynökség eljárást indíthat.

A jogsértőkkel szemben alkalmazható szankcióról a jogszabály értelmében bíróság dönthet, amely testület nagyobb összegű pénzbüntetést szabhat ki a jogsértőre, de súlyosabb esetben akár az előfizető internetkapcsolatának egy évig terjedő felfüggesztését is elrendelheti.

A kalózkodási hírekkel foglalkozó portál szerint a Hanglemezkiadók Nemzetközi Szövetsége (IFPI) a héten teszi közzé friss kutatását, amely a kalózkodás elleni intézkedés zeneiparra gyakorolt hatásával is foglalkozik majd.

A Numerama oldalra hivatkozva közölt adatok szerint az IFPI tanulmánya pozitív irányú változásokról fog írni. A hír szerint a jogszabály hatására 22,5 százalékkal többet vásároltak a francia fogyasztók az iTunes-on, és legális leöltéseiknek köszönhetően 13,8 millió euróval járultak hozzá a gazdaság élénkítéséhez.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Musk már nem feltétlenül atomozná meg a Marsot
De a felmelegítéséről nem tett le, van új ötlete.
A Google megcsinálta a keresője lite verzióját, már ön is kipróbálhatja
Rövid időn belül másodjára jelentkezik saját alkalmazással a Google, amely most a keresést igyekszik gyorsabbá tenni egy új szolgáltatással.
Rengeteg adatot törölhetünk majd a Facebookról
Reklámcélzáshoz begyűjtött adatoktól szabadulhatunk meg.
Need for Speed Heat – Ezért nem kerültek be a Toyota autói
A Need for Speed Heat autóinak listájáról feltűnően hiányzik a Toyota, a japán gyártó most pedig meg is indokolta, hogy ez miért van.
Bemutatta a világ legnagyobb lapkáját a Cerebras
A gépi tanuláshoz szánt fejlesztés 46 225 mm²-es és 1,2 billió tranzisztorból áll.

További tech hírek >>